Hradec postoupil zaslouženě | SK Slavia Praha
Více

Hradec postoupil zaslouženě

HRADEC KRÁLOVÉ – Zatímco domácí hráči obíhali kolečko slávy a zdravili se s fanoušky, slávisté smutně odcházeli do útrob stadionu. Ve středu si postup vybojovali nadšeně bojující hradečtí fotbalisté a Slavia svoji cestu českým pohárem skončila...
HRADEC KRÁLOVÉ – Zatímco domácí hráči obíhali kolečko slávy a zdravili se s fanoušky, slávisté smutně odcházeli do útrob stadionu. Ve středu si postup vybojovali nadšeně bojující hradečtí fotbalisté a Slavia svoji cestu českým pohárem skončila.

„Hradec to odjezdil, přehrál nás bojovností,“ uznal po zápase Radek Dosoudil. „První poločas jsme hráli špatně, v tom druhém jsme se snažili hrát kombinačně, ale Hradec dobře bránil, víc se k tomu asi nedá říct,“ pokrčil rameny slávistický stoper.

Miroslav Holeňák po přestávce nahradil Marka Suchého, který si natáhl sval. „Špatný, špatný, co k tomu jiného říct,“ řekl zkušený obránce. „Ke konci jsme už hráli vabank, ale nedotáhli jsme to ani do penalt, trenéři nám asi nic pěkného neřeknou,“ dodal Holeňák.

Kapitán Karel Piták si svůj návrat na hradecký stadion určitě představoval jinak. „První poločas to byla čistá hrůza, hráli jsme úplně něco jiného, než jsme měli. Druhý poločas byl možná lepší, ale balóny do vápna měl snad všechny Adrian Rolko,“ řekl Piták, kterého asi zápas přijde pěkně draho, protože se právě s Rolkem vsadil, že Slavia vyhraje. „Hrál fantasticky, přes něj to vůbec nešlo,“ pochválil Piták bývalého spoluhráče. Novináři našemu kapitánovi oznámili výsledek Sparty. „Je to pro nás nepříjemná situace, měli jsme dnešní zápas zvládnout úplně jinak, tohle by se nám stávat nemělo,“ udělal kapitán tečku za nevydařeným koncem letošní pohárové cesty červenobílých.

Je třeba uznat, že na čtvrteční los semifinále se mohou těšit fotbalisté z Hradce Králové naprosto zaslouženě.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články