Pavel Eliáš prožil ligovou premiéru | SK Slavia Praha
Více

Pavel Eliáš prožil ligovou premiéru

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Ještě ve středu, když dopoledne psal maturitní písemku z češtiny na ekonomickém lyceu v Heroldových sadech, netušil, jak hektický závěr týdne ho čeká...
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Ještě ve středu, když dopoledne psal maturitní písemku z češtiny na ekonomickém lyceu v Heroldových sadech, netušil, jak hektický závěr týdne ho čeká. „Vybral jsem si téma o „blbé“ náladě v České republice,“ prozradil. „Napsal jsem to optimisticky, ale výbornou známku nečekám,“ prozradil našemu webu Pavel Eliáš. Odpoledne už bojoval na Strahově s juniorkou proti Bohemians 1905. „S dlouhého sezení mne trochu bolely nohy,“ vzpomněl si na nerozhodné utkání.

V pátek absolvoval první trénink s áčkem, když doplnil kádr oslabený mnoha zraněními. Další zvrat přišel v sobotu v poledne, kdy se musela na poslední chvíli měnit sestava kvůli zranění Radka Dosoudila. „O tom, že budu hrát, jsem se dozvěděl hodinu před zápasem,“ řekl po své ligové premiéře žurnalistům. Jak velká byla tréma? „Spoluhráči mne uklidňovali, ale trému jsem trochu měl, v druhém poločase to bylo lepší,“ přiznal.

Jaké byly pokyny od trenéra? „Měl jsem hrát před stopery jako defenzivní štít, hlavně dobře bránit, nevysouvat se.“ Přesto byl Eliáš u dvou nadějných šancí. V prvním poločasu k němu propadl míč po rohovém kopu. „Měl jsem to dát, i když se ke mně míč dostal trochu náhodně,“ zalitoval. „Škoda, že jsme nevyhráli.“

Slávistický záložník měl původně nastoupit v neděli proti Střížkovu v ČFL. „Je to obrovská změna, ale jsem za ni rád. Mým snem je prosadit se v áčku,“ řekl na závěr.

Trenér Karel Jarolím výkon mladého fotbalisty ocenil. „Nebylo to jednoduché, dozvěděl se o svém startu hodinu před zápasem, první zápas, hned v televizi, proti poměrně silnému soupeři, navíc jsme byli v improvizované sestavě. Myslím si, že odehrál dobrý zápas, svým výkonem mne nezklamal.“

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články