Ve středu proti Plzni o důležité body | SK Slavia Praha
Více

Ve středu proti Plzni o důležité body

PRAHA – Rychlé tempo nabere tento týden I. Gambrinus liga. Už ve středu slávisté změří na Strahově síly s Viktorií Plzeň. - „Musíme se rychle zkoncentrovat a na utkání se co nejlépe připravit.

PRAHA – Rychlé tempo nabere tento týden I. Gambrinus liga. Už ve středu slávisté změří na Strahově síly s Viktorií Plzeň. - „Musíme se rychle zkoncentrovat a na utkání se co nejlépe připravit.

 

Hrajeme doma, je naší povinností naplno zabodovat. Plzeň v posledním kole zaváhala, ale na jaře hraje v dobré formě. Nemusí to být pro nás snadný zápas, ale to už nebude žádný. Vím, že se blíží derby, ale my musíme myslet jen na zápas s Plzní,“ uvedl před utkáním trenér Karel Jarolím.

 

Jakého soupeře očekává? „Je to mladé a pohyblivé mužstvo. Předpokládám, že budou vycházet ze zajištěné obrany a sázet na nebezpečné brejky,“ řekl trenér Slavie Karel Jarolím.

Do utkání nezasáhnou Milan Černý a Michal Švec, jehož kotník zdobí sádrová dlaha. Nejistý je start Petra Jandy a Martina Latky, oba však už začali s lehkým tréninkem. „Zkusím to s mužstvem, budu však muset nejprve dohnat tréninkové manko, dlouho jsem chodil jen do posilovny. Uvidíme, jak se budu cítit,“ řekl Latka v pondělí odpoledne našemu webu.

Karetní trest si odpykal Matej Krajčík, tentokrát bude za čtyři žluté stát obránce Jan Vorel, disciplinární trest dostal od Radek Dosoudil. Za vyloučení na Slovácku nebude hrát dva zápasy - s Plzní a derby proti Spartě.

„Rád bych pozval naše fanoušky do hlediště. Čeká nás těžký soupeř, který má na jaře dobré výsledky, podávají velice dobré výkony, i když v posledním kole zaváhali. Doufám, že nám příznivci pomohou stejně jako v posledním domácím zápase proti Mostu,“ uvedl před utkáním brankář Michal Vorel. K pozvánce přidal přání, aby měl mnohem méně práce než v posledním kole na Slovácku.

V historii novodobé české ligy se Slavia s Plzní střetla zatím osmnáctkrát s aktivní bilancí 11-6-2 a skóre 32:16. Poslední vzájemný zápas se hrál v Plzni ve Štruncových sadech a mnohem více důvodů ke spokojenosti měli po závěrečném hvizdu slávisté. Díky čistému hattricku Pavla Fořta už během prvního poločasu a trefě Lukáše Jarolíma po přestávce si Slavia odvezla tři body za vítězství 4:0.

Slovácko ukončilo vítěznou sérii Slavie, která čítala 8 vyhraných zápasů v řadě. Další série však pokračuje, již šestnáctkrát nedokázal žádný tým červenobílé porazit.

Slavia zve všechny své fanoušky do hlediště strahovského stadionu. Pokud můžete, zajistěte si prosím včas vstupenky a přijďte s časovým předstihem. Vyhnete se tak frontám u pokladen a při kontrolách u vstupu.

Pro fanoušky je připravena celá řada akcí – studenti mají do kotle vstup zdarma po předložení dokladu o studiu u vchodu B5. Proběhnou také tradiční soutěže – o dva certifikáty na nákup permanentní vstupenky do Edenu, o automobil Chevrolet, ale také o deset vstupenek na již vyprodané derby, které se hraje v příštím kole!

Utkání začíná ve středu v 18 hodin, na našem webu můžete sledovat tradiční on-line reportáž, připravíme fotogalerii, videosestřih a všechno další zpravodajství, na které jsou naši čtenáři zvyklí.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články