Béčko bojuje o klidný střed tabulky | SK Slavia Praha
Více

Béčko bojuje o klidný střed tabulky

PRAHA – Tradičně vyrovnaná tabulka ČFL nenabízela až do víkendu příliš radostný pohled, slávistická juniorka byla na předposledním místě. „Přišlo povinné vítězství nad Blšany, přiznám se, že jsem byl myšlenkami už v Karlových Varech...
PRAHA – Tradičně vyrovnaná tabulka ČFL nenabízela až do víkendu příliš radostný pohled, slávistická juniorka byla na předposledním místě. „Přišlo povinné vítězství nad Blšany, přiznám se, že jsem byl myšlenkami už v Karlových Varech, kde nás v příštím kole čeká silnější soupeř,“ řekl po utkání nový trenér Miroslav Janů.

Janů přišel k týmu po třech jarních kolech. Do českého fotbalu se vrátil po osmnácti měsících, které strávil u týmu Arema Malang v Indonésii. „Hráli jsme asijskou ligu mistrů, na našich zápasech bývalo vyprodáno, také čtyřicet až šedesát tisíc diváků, hraje se tam pod velkým tlakem,“ popsal atmosféru v tamější soutěži.

„Myslím, že tam žádný český fotbalista nikdy hrát nebude, nedokáže se přizpůsobit. V týmech působí pět cizinců, jsou to většinou velice dobří fotbalisté, kteří utkání rozhodují. Přesto jsem rád, že jsem doma, už to tam bylo dlouhé,“ dodává.

O českém fotbale měl po celou dobu dokonalý přehled. „Sledoval jsem všechno na internetu, teď už to není nikde na světě problém.“

Pak se už zase vrací ke svým novým svěřencům, které často doplňují hráči z áčka. „Jsem s nimi spokojený, vědí, že to není za trest, ale je to pro ně. Theo Gebre Selassie, Šourek i Kalivoda odvedli poctivý výkon. Věřím, že Kalimu se po tom všem vyčistila hlava, jsem s jeho výkonem spokojený.“

V Karlových Varech bude postrádat kapitána Koblera, který dostal čtvrtou žlutou kartu, Martin Gabriel má poškozené vazy v kotníku a nohu v nechodící sádře, z posledního utkání odstoupil Vukovič. „Přesto budeme chtít pokračovat ve zlepšených výkonech a samozřejmě uspět,“ uzavírá Janů.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články