Erich Brabec: Soupeře jsme nepodcenili | SK Slavia Praha
Více

Erich Brabec: Soupeře jsme nepodcenili

KLADNO – Tři góly během šesti minut. To byla rychlá gólová série, která odstartovala ve 22. minutě zápasu Slavie s Kladnem. U prvního inkasovaného gólu Erich Brabec slávistické obraně nešéfoval. Slávistický kapitán na hřišti chyběl po střetu s domácím Davidem Bartekem.
KLADNO – Tři góly během šesti minut. To byla rychlá gólová série, která odstartovala ve 22. minutě zápasu Slavie s Kladnem.

U prvního inkasovaného gólu Erich Brabec slávistické obraně nešéfoval. Slávistický kapitán na hřišti chyběl po střetu s domácím Davidem Bartekem.

„Byl jsem ošetřovaný u čáry a než jsem se stačil vrátit do pozice, tak Kladno zahrálo rychlý roh. Zřejmě jsme tam byli rozhození a Pavel Drsek byl na zadní tyči úplně sám. Já jsem přiběhl na poslední chvíli a už jsem se nestačil postavit do bloku,“ popisoval první gólovou situaci Erich  B r a b e c.

Co se stalo, že se utkání s Kladnem Slavii vůbec nepovedlo?

 

„Bohužel jsme dostali dva góly během dvou minut, jeden ze standardky, i když jsme na to byli upozorňováni, a druhý po brejku. Kladno nám sice potom darovalo gól, ale my teď bohužel máme problém se prosadit. I když jsme ve druhé půli nějaké šance měli a Kladno jsme zatlačili, tak jsme opět nedokázali vstřelit gól.“

Nemohlo jít z vaší strany například o podcenění soupeře?

„Já bych neřekl, že jsme něco podcenili, my jsme určitě nic nepodcenili. Kladno dnes velmi urputně bránilo a my jsme se jen těžko dostávali do prostoru před bránu. Ale to nás samozřejmě nijak neomlouvá, měli jsme tady vyhrát, ale bohužel se tak nestalo.“

I po ošetření jste po tom inkasovaném prvním gólu na hřišti kulhal. Bylo to nějaké vážnější zranění, které vás stále bolelo a nějak limitovalo?

 „Bolelo, nebolelo… Šlo s tím zkrátka hrát, takže mě to nelimitovalo. Ale taky se musí zatnout zuby, protože tady jde o titul. My jsme na Kladně ztratili body a v příštím zápase s Boleslaví je zase musíme získat.“

V médiích se už objevují spekulace o tom, že na Slavii se začíná projevovat „psychická labilita“…

„Já bych neřekl, že jsme psychicky labilní. Jediné, co nás teď limituje, je proměňování šancí a také zranění našich hráčů. Já pevně věřím, že se co nejdříve dají dohromady a že se budou s námi podílet na zisku titulu.“

Je něco, čím vás Kladno překvapilo?

„My jsme věděli, co budou hrát, že se budou spoléhat na standardky a na rychlé protiútoky a že budou hrát ze zajištěné obrany. A to se i potvrdilo, první gól jsme dostali ze standardky, do té doby tam Kladno nic nemělo. Z dalšího nákopu jsme potom inkasovali na 2:0 a to je potom těžké pro každý tým dostávat se do zhuštěné obrany.“

K poměrně obsáhlé marodce přibyl další hráč. Během první půle musel kvůli zraněnému kotníku střídat Jan Hošek…

„Na to se vymlouvat nemůžeme. My jsme Slavie Praha a máme dost široký a kvalitní kádr. A ti, kteří doposud nehráli, tak musí dokázat, že na to mají být ve Slavii. Už ten následující zápas doma v Edenu se ukáže, jestli na to máme nebo nemáme. Ale já věřím tomu, že na to máme. Ve čtvrtek nás čeká Zlín, my potřebujeme dobrý zápas, abychom se chytli a začali konečně střílet góly, protože to nás teď nejvíce limituje.“


Martin  V a n i a k  také výmluvy nehledal


Do mixzóny v kladenském stadionu doprovodil Ericha Brabce brankář Martin Vaniak. Přinášíme vám také jeho ohlasy.


„Je to nepříjemná ztráta, alespoň bod jsme měli získat, musíme tuhle nečekanou ztrátu hned proti Boleslavi napravit,“ mrzelo ho.


„V útoku nám poslední dobou chybí produktivita, na gól se hodně nadřeme, když branku dáme, tak jen jednu, takže vyhrajeme, nebo remizujeme, a když jsme dnes dostali dvě branky, tak to na výhru nestačilo,“ našel jednu z příčin neúspěchu slávistický gólman.


„Začátek nám nevyšel, hráli jsme ležérně, soupeř dal dvě branky a my vlastně žádnou nevstřelili, soupeř si dal gól sám,“ dodal.


„Je to škoda, ztratili jsme body, každý z nás se s tím musí poprat, máme hodně zraněných hráčů, ale už brzy nás čekají další zápasy, musíme se chytit a začít další vítěznou sérii,“ uzavřel ohlédnutí za zápasem náš nejzkušenější fotbalista.

 


Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články