B-žáci přivezli z Francie zlato! | SK Slavia Praha
Více

B-žáci přivezli z Francie zlato!

NANTES/PRAHA – B-žáci Slavie ovládli 32. ročník mezinárodního turnaje ve francouzském Nantes. Na turnaj se sjelo čtyřiadvacet celků z celé Evropy, nechyběl ani výběr Brazílie. Ze základní skupiny postoupili hráči Slavie z prvního místa, když si připsali čtyři výhry a jednu remízu.

NANTES/PRAHA – B-žáci Slavie ovládli 32. ročník mezinárodního turnaje ve francouzském Nantes. Na turnaj se sjelo čtyřiadvacet celků z celé Evropy, nechyběl ani výběr Brazílie.

Ze základní skupiny postoupili hráči Slavie z prvního místa, když si připsali čtyři výhry a jednu remízu. Ve čtvrtfinále vyřadili Lech Poznaň a v semifinále Stade Rennais. Ve velkém finále nedali šanci VFB Stuttgart.

Čtvrtfinále:

Slavia B-žáci – Lech Poznaň 1:0

Branka: Brož

Semifinále:

Slavia B-žáci - Stade Rennais 0:0 (pen. 3:1)

Branky: Prosek, Pelikán, Simič

Finále:

Slavia B-žáci – VFB Stuttgart 5:2

Branky: Pelikán (pen.), Mysliveček, Novák, 2 Souček

Vítězná sestava: Lukáš Soukup, Adam Pikal, Tomáš Souček, František Mysliveček, Jan Prosek, Jakub Jankto, Timothy Pelikán, Tomáš Valenta, Tomáš Novák, Stefan Simič, Tomáš Geissler, Marek Brož, Lukáš Fialka, Zdeněk Bareš, Jiří Sodoma a Martin Hosnedl. Vítězům blahopřejeme!!!

Trenéři vítězného celku: Petr Karoch, Zdeněk Blažek a Viktor Schejbal.

„Do finálového zápasu jsme nastoupili aktivně a drželi jsme německý tým pod tlakem. Už ve druhé minutě se do pokutového území soupeře probojoval Jakub Jankto. Jeho sólovou akci přes tři protihráče ukončil faulem hráč Stuttgartu. Odpískanou penaltu suverénně proměnil přesně umístěnou střelou Timothy Pelikán. Další momenty zápasu byly ve znamení boje o každý míč především na půlce soupeře. Oba týmy prokázaly svou kvalitu pohledným fotbalem, kde dominovala rychlost a kombinace. Přesto jsme měli utkání ve své režii. Ještě během prvního poločasu skóroval František Mysliveček po centru Fialky a zvýšil na 2:0. Sebevědomí Stuttgartu, který si během prvního poločasu nevytvořil větší šanci, utrpělo dalším gólem Jakuba Nováka na 3:0,“ popsal první půli finálového duelu trenér Viktor Schejbal.

„Do druhého poločasu jsme nastoupili energicky. Po našem faulu byla odpískána další penalta. Po střele hráče Stuttgartu zacinkalo břevno, rozhodčí se ji však rozhodl opakovat vzhledem k předčasnému startu našich hráčů. Druhou šanci už Stuttgart nezahodil a snížil na 3:1. V utkání jsme jasně dominovali, soupeř v jednu chvíli dokonce nevyužil ani dvojnásobnou přesilovku. Byli jsme to naopak my, kdo dokázal ještě do konečného hvizdu sudího dvakrát skórovat. Do pokutového území si naběhl Tomáš Souček a proměnil centr Lukáše Fialky. Za stavu 4:1 byla odpískána další penalta ve prospěch Stuttgartu, kterou soupeř proměnil na 4:2. Naši hráči ale byli stále aktivnější a po centru Tima Pelikána opět skóroval hlavičkou Souček. Zvýšil tak na 5:2, což byl zároveň konečný stav utkání,“ uzavřel hodnocení zápasu trenér Viktor Schejbal.

Hráči Slavie předváděli během celého turnaje vynikající výkony podpořené téměř bezchybnou defenzivou - ze hry dostali jedinou branku.

K velkému poháru pro vítěze byl oceněn menším pohárem i Tomáš Novák za nejlepšího hráče finále.

Tabulka nejlepších střelců a nahrávačů Slavie:

1. Souček 3+1

2. Mysliveček 2+3

3. Prosek 1+1

4. Jankto 1+2

5. Pelikán 1+1

Celkové pořadí nejlepších osmi mužstev:

1.Slavia Praha

2.VFB Stuttgart

3.Le Mans UC

4.Stade Rennais

5.FC Nantes

6.Lech Poznaň

7.FCM.Bruxelles

8.Girodins Bordeaux

Aktuálně

Hráči na hostování: Dva body Fily i muž utkání Icha

10. 5. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Deset slávistů v nominaci na EURO U17

10. 5. 2024
Slávisté míří na EURO U17. Sešívaní se představí v české i slovenské reprezentaci. První utkání ve skupině A sehrají Češi 20. května s domácím Kyprem.

Hvězdné přání. Láska nezná hranice

10. 5. 2024
Ivo, oddaný fanoušek Slavie a pečující manžel, jehož životní příběh symbolizuje láska a odhodlání. Už více než čtvrt století se Ivo stará o manželku trpící ALS. Díky projektu „Hvězdných přání“ mohl i s manželkou strávit nezapomenutelný den plný fotbalových emocí a vzájemné podpory.

Další články