Zpravodajství z víkendových utkání dorostů | SK Slavia Praha
Více

Zpravodajství z víkendových utkání dorostů

PRAHA/STRAHOV - Dorostencům se o víkendu příliš nedařilo, České Budějovice si odvážejí šest bodů.

Slavia „A“ dorost – Dynamo České Budějovice 1:2 (0:1), 25. 4. 2009, 1. liga staršího dorostu
Branky:
47. Hanousek
Slavia: Valeš – Procházka, Komínek, Kolařík, Mareš (15. Palko), Přeučil (80. Štefan), Hanousek, Rejka, Zahálka – Balcar (46. Mirkovič), Vyhnal

Již bez Vaňka (přeřazen do B mužstva) jsme nastoupili proti soupeři, který se nacházel ve spodní části tabulky, ale v minulém týdnu odehrál dvě utkání a nasbíral 4 body (Olomouc, Ostrava). V úvodu utkání se našim hráčům příliš nedařila kombinace a tím trpěla celá útočná hra mužstva. Hosté se soustředili na kvalitní bránění se snahou o brejkové situace a především v prvních deseti minutách se jim to dařilo. Ale v 16. minutě měl první velkou příležitost Balcar, který šel sám na brankáře, ale branku nevstřelil. Hned vzápětí měl příležitost Hanousek, ale trefil pouze protihráče. V 18. minutě se bohužel zranil po zákroku soupeře Mareš (3 týdny sádra) a do utkání nastoupil Palko. A uhodilo na druhé straně. Po rohovém kopu se dostal míč po několika odrazech až na zadní tyč, kde stál hostující hráč, který napálil míč před branku a Palko si nešťastně tečoval míč do vlastní sítě. Naši hráči se snažili vytvořit tlak, měli jsme i brankové příležitosti, ale k brance to nevedlo.

Podařil se nám vstup do druhého poločasu, když po standardní situaci Přeučila nadvakrát dostal míč do sítě Hanousek. Od této chvíle existovalo na hřišti pouze jedno mužstvo a to Slavia. Hráči si vytvořili nespočet šancí, Mirkovič trefil břevno, Rejka v dobré pozici pálil vedle, Štefan ve velké šanci také vedle, a tak se opět uplatnilo staré pořekadlo „nedáš, dostaneš“. Po našem rohovém kopu Rejka špatně vyhodnotil situaci, přišel o míč na polovině hřiště a hostující Rein si již dokázal s trochou štěstí poradit a získal pro hosty vedení. Ani závěrečný tlak již branku nepřinesl, a tak jsme podruhé za sebou prohráli.

Hodnocení trenéra Peřiny: „Hráčům nemohu upřít snahu, touhu po vítězství ani herní kvalitu, ale musím jim vytknout nedůraznou koncovku. Vždyť poměr střel v utkání byl 18:2 v náš prospěch a přesto nemáme ani bod. Mrzí mě zranění Mareše, který se dostával do formy a nakoukl již i do béčka, ale snad se brzy dá dohromady. Musíme získat ztracené body příští týden v Hradci.“


Slavia dorost „C“ - SK Dynamo České Budějovice 0:2 (0:2), 1. liga mladšího dorostu
Slavia:
Jiří Měsíček – Jakub Šimkovský, Marek Čepelák, Jan Mikula, Patrik Novák (41. David Smolák) – Martin Gajdoš (78. Vojtěch Šebek), Vladimír Jašica, Jan Jílek (64. Ondřej Petrák), Adam Hofman – Jakub Goiš, Vladimír Halama

Do utkání jsme vstoupili s vědomím dohnat bodovou ztrátu z minulého kola a naším cílem bylo zvítězit a získat tak opět plný počet bodů. Nastoupili jsme v hodně pozměněné sestavě. Od počátku jsme si začali tvořit mírnou územní převahu, ale jak bývá tradicí, opět nás zlobila finální přihrávka a koncovka. Soupeř nás zaskočil svým agresivním pojetím a důraznou hrou do těla. Jak se opět ukázalo, tento styl hry nám nesedí. Soupeře jsme pak sami posadili „na koně“ velmi kuriózním gólem. V 15. minutě soupeř zahrával přímý volný kop na své polovině, asi 60 metrů od naší branky. Míč rozehrával hostující brankář, který vyslal dlouhý centrovaný míč do našeho pokutového území. Jenže tento kop provedl tak razantně, že doslova přelétl i našeho špatně postaveného brankáře Měsíčka a skončil k údivu všech pod břevnem naší branky. Tento gól a jeho autor by mohl aspirovat na titul „borec na konec“. Další branku jsme obdrželi ve 24. minutě, kdy soupeř zaútočil po pravé straně, došlo k nepřehledné situaci před naší brankou. Nedokázali jsme odvrátit odražený míč a útočník hostí jej propasíroval do naší sítě. Do konce poločasu už jsme výsledek nedokázali změnit, přestože jsme šance měli.

Ve druhém poločase jsme chtěli zvrátit nepříznivý vývoj utkání. Zlepšili jsme střelbu a zvětšili útočnou aktivitu. Soupeř však zodpovědně a důrazně bránil a bezpečně tak hlídal svůj výsledek. Snažili jsme se ještě změnit způsob hry střídáním hráčů, ale ani to nám nepomohlo. Soupeř odolal i našemu největšímu tlaku, a tak se do konce utkání na výsledku již nic nezměnilo. Opět jsme dostali lekci z produktivity, důrazu a agresivního pojetí hry.

vedoucí mužstva – Jiří Neuberg



Slavia dorost "D" - Teplice 3:0 (1:0), středa 22. 4. 2009, ČLMD
Branky:
5. Hurka, 51. Synek, 61. vlastní
Slavia: Hrubeš (75. Horňáček) - Herc, Čepelák, Tesařík, Suk (56. Zámečník), Šittich (41. Prošek), Šimeček, (70. Hubálek), Zmrhal - Hurka, Synek

V dalším domácím utkání jsme doma přivítali tým Teplic a chtěli jsme potvrdit úspěšný vstup do jarní části soutěže dalším kvalitním výkonem. Hned od úvodních minut jsme si vytvořili tlak na soupeře a výsledkem byl úvodní gól Hurky již v 5. minutě utkání. Hrál se od začátku velmi dobrý fotbal, ve kterém chtěla obě mužstva především útočit. Hra se přelévala od branky k brance a před oběma gólmany se neustále něco dělo. Obě mužstva se tlačila do zakončení, a tak byly k vidění další šance. Ale v 1. poločase se již skóre nezměnilo. 

Druhý poločas jsme chtěli znovu začít koncentrovaně a aktivní hrou donutit soupeře k chybám. To se nám povedlo dokonale, když v 51. minutě předvedla dvojice Hurka - Synek skvělou spolupráci obou útočníků a Synek zvýšil na 2:0 pro Slavii. O 10 minut později zahrál Šimeček rohový kop, který si jeden z hostujících hráčů srazil do branky. O výsledku tak již bylo prakticky rozhodnuto. Závěrečné minuty jsme dohráli v klidu a je jen škoda, že jsme další šance nevyužili.
Hodnocení trenéra Jíry: „Chtěl bych klukům pogratulovat nejen za skvělý výsledek,ale především poděkovat za předvedený fotbal.Tento náš nejlepší jarní výkon bude doufám pozitivním impulzem pro všechny hráče do své další práce ve Slavii. Jsem rád,že projevují stále velkou snahu se zlepšovat a pracovat na sobě.“

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články