Zklamání: s Příbramí pouze bod... | SK Slavia Praha
Více

Zklamání: s Příbramí pouze bod...

Po domácí remíze 0:0 s ambiciózní Marilou Příbram jsme si opět zkomplikovali cestu za konečnou druhou příčkou. Nic ale není ztraceno, ve hře je ještě osmnáct bodů. Ve smolném zápase jsme sice měli na výhru, v závěru jsme ale mohli přijít i o bod, pomohlo nám však břevno.
Slavia začala i přes citelné oslabení v podobě absence Lukáše Doška a Richarda Dostálka ofenzivně. Naši hráči se snažili o kombinační hru, což ale znesnadňoval tradičně špatný terén. Několik našich šancí stačila obrana soupeře zblokovat, naopak na druhé straně reflexivně zasáhl Černý při střele Kučery po prostrčení Siegla. Před koncem první půle jsme mohli jít do vedení po přímém kopu - střela Tomáše Kuchaře šla těsně nad. V druhém dějství pokračovaly naše snahy o dobytí Špitovy branky. V 51. Pavel Kuka po centru Ulicha mířil hlavou mimo. O čtyři minuty později byl náš kapitán ve vápně faulován, přesto stačil trefit balón, ten ale skončil v rukou hostujícího gólmana. Slávisté dostávali postupně Marilu pod tlak, který vrcholil v poslední desetiminutovce – v 81. vyrazil Špit zázračně Sedláčkův pokus a minutu před koncem normální hrací doby nastřelil Ulich břevno, které nás ale také zachránilo na druhé straně hřiště těsně před koncem zápasu.
Jak to viděl náš kapitán
Pavel Kuka byl z výsledku velmi zklamán. Příčinu bodové ztráty viděl jednoduše. „Nedali jsme gól, v tom to je…“ Situaci z 55. minuty viděl Pavel takto: „Faul to jednoznačně byl a kdo má oči, tak to musel vidět taky. Zápas to však nerozhodlo, měli jsme dát alespoň jeden gól.“

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články