Další hrozba pro Slavii, až jeden rok bez diváků | SK Slavia Praha
Více

Další hrozba pro Slavii, až jeden rok bez diváků

PRAHA/EDEN - Další nemilá zpráva zastihla Slavii v úterý večer. Do Edenu dorazilo oznámení Ministerstva vnitra ČR o zahájení správního řízení ve věci rozhodnutí o tom, že se naše domácí zápasy uskuteční bez účasti diváků.
Důvodem je porušení zákona 115/2001 Sb. O podpoře sportu, § 7b ve spojení §10 zákona 500/2004 Sb. Správní řád v platném znění.

Slavii hrozí uzavření stadionu až na jeden rok

Usnesení se opírá o zprávu Policie ČR z derby, kde došlo k masivnímu odpálení pyrotechniky, jenž vedlo v 75. minutě k přerušení utkání. Zpráva ministerstva vnitra rovněž zmiňuje zapálení několika šál a vlajky se symboly AC Sparta Praha a opírá se i o předchozí tresty, udělené Slavii disciplinární komisí FAČR za divácké přestupky v předchozích zápasech této sezóny. Klubu hrozí uzavření hlediště stadionu na jeden zápas až jeden rok.

„Už delší dobu pozorujeme přísnější trend přístupu státních orgánů a orgánů FAČR k diváckým přestupkům na fotbalových stadionech, bohužel jsme to my, kdo dal k takovému podnětu nejvíc záminek, přestože na toto riziko fanoušky opakovaně upozorňujeme,“ říká ředitel komunikace Jiří Vrba.

„Na správní řízení se dobře připravíme a pro obhajobu Slavie uděláme maximum. Současně ale každému musí být jasné, že každý další přestupek v ochozech uvrhne Slavii do pekla. Nejbližší budoucnost klubu mají ve svých rukou fanoušci, těch problémů se nashromáždilo už příliš,“ doplňuje předseda představenstva Slavie Adam Řebíček.

Změna pro permanentkáře, na Jablonec mohou získat vstupenku na Jih zdarma

Samozřejmě vnímáme, že slušní fanoušci se bouří proti přijatým opatřením a jsou v podstatě rukojmími skupiny, která neuznává žádná pravidla ani dohody. Od rána jsme obdrželi celou řadu chápajících a souhlasných podnětů, současně však i příklady trestem nespravedlivě postižených fanoušků. A přestože klub je opakovaně trestán za přestupky diváků na principu kolektivní viny, rozhodli jsme se nepřenášet tento trest dále na všechny fanoušky a zmírnit původně přijatá organizační opatření. 

Držitelé permanentních vstupenek na severní tribunu tak budou moci na vybraných pokladnách získat vstupenku do jižního sektoru zdarma. O konkrétním způsobu a místě výměny budeme v nejbližších hodinách informovat.

Aktuálně

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Další články