Fotbalová Slavia má svou první kešku | SK Slavia Praha
Více

Fotbalová Slavia má svou první kešku

EDEN - Keška, keš nebo chcete-li geocache či cache, je skrytá schránka, o níž mohou být známy její zeměpisné souřadnice, ale také nemusí a k těmto souřadnicím se musí daný kačer, neboli člověk zabývající se geocachingem, dopátrat zodpovězením otázek, splněním úkolu či logickou úvahou.
Tento druhý typ kešek se nazývá mysterka (mystery cache, tedy tajemná schránka). A právě takováto keška, naše slávistická, se jménem Slavia byla publikována na oficiálním celosvětovém webu www.geocaching.com

Celá akce „keška“ má spojitost s Univerzitou Slavia a dává si za cíl, stejně jako ona, šířit informace o Slavii a jejím fotbalu. Využíváme toho, že takzvaný geocaching je dobrodružství, hra pro všechny majitele GPS, která spojuje prostřednictvím internetu desetitisíce (možná statisíce) lidí po celém světě. Ten, kdo chce naši kešku najít, musí zodpovědět otázky z historie i nedávné současnosti našeho klubu a dopátrat se zeměpisných souřadnic, kde se schránka (keška) nalézá. Možná, že někoho historie Slavie upoutá a kromě cesty ke keši si najde i cestu k samotné Slavii a stane se slávistou.

Listing (doprovodný komentář) a otázky naleznete zde: http://coord.info/GC41R7N

Tak a teď už neváhejte, vezměte tužku, a jak se píše v listingu: „Vydejte se s námi po stopách historie i současnosti klubu SK Slavia Praha, od Císařské louky, přes Letnou až do současného „ráje Slavie“ Edenu a prožijte dobrodružství dosud nepoznané…

Aktuálně

Hráči na hostování: Dva body Fily i muž utkání Icha

10. 5. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Deset slávistů v nominaci na EURO U17

10. 5. 2024
Slávisté míří na EURO U17. Sešívaní se představí v české i slovenské reprezentaci. První utkání ve skupině A sehrají Češi 20. května s domácím Kyprem.

Hvězdné přání. Láska nezná hranice

10. 5. 2024
Ivo, oddaný fanoušek Slavie a pečující manžel, jehož životní příběh symbolizuje láska a odhodlání. Už více než čtvrt století se Ivo stará o manželku trpící ALS. Díky projektu „Hvězdných přání“ mohl i s manželkou strávit nezapomenutelný den plný fotbalových emocí a vzájemné podpory.

Další články