Informace pro fanoušky do Astany | SK Slavia Praha
Více

Informace pro fanoušky do Astany

PRAHA - Slavia odehraje svůj druhý zápas v Evropské lize na hřišti FC Astany ve čtvrtek 28. září od 21 hodin kazašského času. Pokud jedete, respektive letíte Slavii podpořit, přečtěte si užitečné informace k zápasu.

Příjezd na stadion

Stadion se nachází mezi hlavními ulicemi Turan Avenue a Kabanbay Batyr Avenue. Na druhé zmíněné ulici je u stadionu zastávka autobusů Astana Arena, staví na ní autobusy č. 10, 12, 37, 40, 51, 53. Lístek na autobus stojí 90 tenge a cesta z centra trvá zhruba 30 minut.

Trasy autobusových linek si můžete vyhledat na infobus.kz anebo easyway.info

Na stadion je také možné přijet taxi, jehož cena za cestu z centra by se měla pohybovat kolem 1 500 tenge.

Vstupenky

Prodej vstupenek do sektoru hostů probíhal pouze na pokladnách v Edenu. Přímo na pokladnách stadionu nebudou lístky v prodeji. Pokud vstupenku nemáte, je možné ji ještě zakoupit
po předchozí individuální dohodě na emailu jana.kaufnerova@slavia.cz do středečního večera na hotelu Park Inn by Radisson.

Vstup na stadion

Na stadion není dovolen vstup s batohy, maximální povolené rozměry tašek anebo kabelek jsou 12 x 12 x 6 cm. Na stadionu není úschovna, žádáme fanoušky, aby si nebrali s sebou žádná velká zavazadla. V nejnutnějších případech je možné batohy uschovat v autobuse na parkovišti po předchozí domluvě.

Do sektoru je zákaz vnášet plechovky a lahve, alkoholické nápoje, tyče, nahrávací zařízení, videokamery, fotoaparát s délkou objektivu nad 15 cm a předměty přesahující výše uvedené rozměry (obal na fotoaparát, dalekohled, atd.). 

Do sektoru nebudou vpuštěny podnapilé osoby a pod vlivem drog. Stadion je nekuřácký.

Brány Astana Areny se otevírají 2 hodiny před výkopem, tedy v 19 hodin kazašského času, zápas se hraje od
21 hodin.

Přístup do sektoru

Pro fanoušky Slavie je určen jihozápadní sektor SW s kapacitou 147 míst. Před vstupem do sektoru se fanoušci podrobí bezpečnostní kontrole, nejdříve osobní prohlídce a poté projdou bezpečnostním rámem. V sektoru je k dispozici občerstvení a toalety.

Kontakt v Kazachstánu

Kontaktní osobou Slavie během pobytu v Astaně je SLO (supporter liaison officer) Jana Kaufnerová. Na stadionu bude přítomna v sektoru hostů před utkáním, během něj a po jeho skončení, obracejte se na ni v případě nutnosti komunikace s místní pořadatelskou službou a dalšími složkami. Telefonický kontakt je + 420 731 427 459. Pro aktuální informace pro fanoušky sledujte twitterový účet @slavia_SLO.

V Astaně má sídlo české velvyslanectví, na které se fanoušci mohou obrátit např. v případě ztráty cestovních dokladů. Provozní doba velvyslanectví je od pondělí do pátku od 9 do 17 hodin, kontaktní email astana@embassy.mzv.cz, nouzová linka +77022144498, adresa je Business Center Altyn Orda, 11. patro, ulice Orynbor 4.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články