Mládežnické týmy na turnajích v Holandsku | SK Slavia Praha
Více

Mládežnické týmy na turnajích v Holandsku

PRAHA - Týmy U14 a U11 se o víkendu účastnily prestižně obsazených turnajů v Holandsku. Tým U14 obsadil čtvrté místo, U11 místo osmnácté. Tým U11 také obdržel cenu FAIR PLAY.

U14

O víkendu 20. – 22. 5. se tým U14, ročník 2002, zúčastnil velmi dobře obsazeného turnaje v holandském Vogidu. Účast deseti týmů ze sedmi zemí slibovala velmi dobrou mezinárodní konfrontaci, což se potvrdilo a Slavia odehrála šest kvalitních zápasů.

Základní skupina:


SK Slavia Praha – FC Nordsjaelland 0:0
SK Slavia Praha – PSV Eindhoven 2:0 (2x Hroník)
SK Slavia Praha – VFL Wolfsburg 3:1 (2x Toula, Veliký)
SK Slavia Praha – AZ Alkmaar 0:0

Semifinále:

SK Slavia Praha – FC Basel 0:0 (prohra 3:4 na penalty)

Zápas o 3. místo:

SK Slavia Praha – FC Nordsjaelland 0:2

Hodnocení trenéra Martina Hladíka:
Jsme velmi rádi, že jsme mohli absolvovat tento vynikající turnaj, na kterém jsme sehráli velmi kvalitní zápasy, které nám ukázaly, v čem máme ještě rezervy a v čem jsme byli srovnatelní s vynikajícími mládežnickými týmy. Utkání se hrála ve vysokém tempu a donutila naše hráče hrát na hranici svých schopností a možností. Kluci si sáhli na dno svých sil a neztratili se ani mezi takto těžkou konkurencí, i když jsme samozřejmě viděli, že v některých věcech máme ještě prostor ke zlepšení.

U11

Kategorie U11 se zúčastnila velmi kvalitně obsazeného mezinárodního turnaje ve městě Oldenzaal v Holandsku. Celkem se zúčastnilo 28 týmů (holandské, německé, anglické, švédské, dánské, finské, ruské a také z arabského světa) ve čtyřech skupinách, postup měl zajištěn vítěz skupiny společně s druhým týmem.

Hodnocení trenéra Davida Pilaře:
Týmu bych chtěl moc poděkovat za práci, kterou proti tak kvalitním soupeřům předvedli. I přes rozpačitý začátek jsme však postupem času, a to hlavně v nedělní fázi turnaje, předváděli krásný fotbal. Zjednodušili jsme hru, lépe napadali rozehrávku soupeře – presovali a taky jsme zlepšili zakončení, což se nám v sobotu nedařilo. Dostali příležitost i kluci, kteří jeli na akci tohoto tipu vůbec poprvé, a bylo to občas znát, nicméně postupem času to bylo lepší a lepší. A jen těžcí soupeři a náročné zápasy nás prověří. Prohry nemáme rádi, ale tyto nás posunou k tomu, abychom příště byli lepšími. Zkušenost, poučení a těžké zápasy k nezaplacení. Samozřejmě nechci zapomenout na podporu fanoušků – rodičů po celou dobu turnaje, děkujeme Vám za to. Jednu nemalou cenu jsme si z Oldenzaal přeci jen odvezli – cenu FAIR PLAY, což nás moc překvapilo a jsem rádi, že tuto cenu jsme dostali právě my.

Základní skupina

SK Slavia Praha – FC Twente Enschede 1:2
SK Slavia Praha – FC Schalke 04 0:1
SC Heerenveen – SKS 0:0
SK Slavia Praha – KAA Gent 0:1
SK Slavia Praha – RSC Anderlecht Brusel 0:4
SK Slavia Praha – FC Kodaň 1:1

Boje o umístění

SK Slavia Praha – VFL Wolfsburg 2:1 (Jelínek, Mikulanda)
SK Slavia Praha – PAC Zwolle 2:0 (Kruhlyk, Jelínek)
SK Slavia Praha – Quick 20 1:1, 2:3 po penaltách (Jelínek, pokutové kopy proměnili Planka a Jelínek)
Slavia U11 tak na turnaji obsadila 18. místo.



Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články