Penalty nás srazily dolů, uvědomoval si Dušan Uhrin | SK Slavia Praha
Více

Penalty nás srazily dolů, uvědomoval si Dušan Uhrin

ANDERLECHT/CONSTANT VANDEN STOCK - Sešívaní v odvetě play-off Evropské ligy podlehli belgickému soupeři opět 3:0. „Je to škoda, chtěli jsme zde vyhrát. Soupeř dal navíc první i druhou branku z penalty, což vás srazí dolů,“ mrzelo po vyřazení trenéra Dušana Uhrina.
Slavia v odvetném utkání podlehla Anderlechtu 0:3. „Utkání se mi hodnotí se mi špatně, protože jsme prohráli. Vstoupili jsme do odvety celkem slušně, hned v úvodu jsme si dokázali vytvořit šanci. Pak ale přišly dvě zbytečné penalty, z nichž jsme inkasovali,“ poukázal trenér Dušan Uhrin na klíčový moment duelu. „Anderlecht je kvalitní soupeř, dal navíc první i druhou branku z pokutového kopu, což vás srazí dolů,“ mrzelo ho.

„Je to škoda, chtěli jsme tu vyhrát. Nelíbila se mi hra některých hráčů v první půli, myslím, že se pro vítězství nebo lepší výsledek musí hrábnout až na dno svých sil, což tam nebylo,“ mračil se trenér.

Nelíbila se mu obrana týmu. „Chtěli jsme hrát úplně jinak, bylo chybou hráčů, že nedrželi blok. Věděli jsme, že domácí jsou dobří na míči, takže jsme proti nim nechtěli vycházet z nějakého presinku. Dělali jsme pak zbytečné chyby, otevírali jsme jednu stranu,“ komentoval slabinu sešívaných.

Murise Mešanoviče vystřídal pro druhý poločas na hrotu Mick van Buren. „Jsem spokojený s tím, že třikrát vystřelil. Chce hrát, což je důležité. Čeká nás Plzeň, takže uvidíme, kdo nastoupí. Ten, kdo bude v pořádku,“ zakončil hodnocení play-off trenér.

Na otázku, zda Slavia ještě chystá posílení kádru, pak měl jednoznačnou odpověď. „Nepřemýšlíme nad posilami, musíme sehrát tým a soustředit se na hráče, které máme. Přišli noví hráči, poskládali jsme nový tým. Zápasy, které jsme odehráli, mi pomohly, abych je lépe poznal a zaměřil se na vše v tréninku,“ objasnil.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články