Skvělá reprezentace! Slavia U8 vyhrála prestižní turnaj a porazila i Barcelonu | SK Slavia Praha
Více

Skvělá reprezentace! Slavia U8 vyhrála prestižní turnaj a porazila i Barcelonu

PRAHA – Slávistický tým U8 zaznamenal během víkendu velký úspěch a udělal skvělou reklamu slávistickému fotbalu. Na mezinárodním turnaji ve Francii suverénně kraloval a v semifinále dokonce vyřadil slavnou Barcelonu!
Ve dnech 30.5. - 1.6.2014 se zúčastnil náš tým U8 pod vedením hlavního trenéra Jiřího Strnada 1. ročníku mezinárodního turnaje ve francouzském Luynes, nedaleko Marseille. Vysoké ambice pořadatelů založit velmi prestižní a do budoucnosti i tradiční turnaj pro kategorie U8 a U9 byly patrné už ze zvučných jmen přihlášených týmů.

Během soboty a neděle se zde před celkovou návštěvou 3000 diváků utkávaly týmy jako FC Barcelona, Chelsea, Atlético Madrid, Juventus Turín, Benfica Lisabon, West Ham United, Paris St. Germain, AS Monako, Olympique Marseille, Servette Ženeva, FC Nantes, Charleroi, zbývajícími účastníky byly další kvalitní francouzské celky. Včetně Slavie se turnaje U8 zúčastnilo celkem 32 týmů rozdělených do čtyř základních skupin. Z každé pak postupovaly do vyřazovací fáze jen první dvě mužstva. Při nesporné kvalitě soupeřů tak byl důležitý opravdu každý bod.

Dobrou předzvěstí pro tým Slavie byly výsledky a především předvedená hra v pěti přípravných utkáních, která sehrál během volné soboty před samotným turnajem. V nich si tým postupně zvykal na nezvykle velké hřiště o rozměrech 25x50 metrů, hru 5+1, zcela jiný herní styl soupeřů i teplé
počasí.

Přesto Slavia postupně porazila pořadatelský tým Luynes Sports, remízovala s Paris FC a AS Frontignan a v posledních dvou utkáních zvítězila nad týmy St. Etienne a belgickým FC Charleroi. Zkušenosti získané z těchto pěti zápasů bez jediné obdržené branky se ukázaly pro vstup do nedělního turnaje jako zásadní.

Základní skupinu turnaje zahájili sešívaní bezbrankovou remízou s velmi kvalitním týmem Paris FC. V dalším utkání jsme vybojovali těsnou výhru nad US Bouillargues a pak jednoznačně porazili AS Monako a FC Crolles Bernin. Klíčová utkání pak sehrála Slavia s aspiranty na postup s týmy Cote Bleue a AS Frontignan.

Přesto, že v prvních šesti zápasech ve skupině ztratili slávisté jen 4 body za dvě remízy a obdrželi jen jednu branku, systém turnaje a vyrovnanost soupeřů nutily v posledním utkání pro jistotu postupu zvítězit. To už ale hráči Slavie byli na vítězné vlně a tým US Venelles třemi rychlými brankami porazili a postoupili tak do čtvrtfinále.

Čtvrtfinálové utkání proti týmu Stade Beaucairois však málem ukázalo krutost, kterou umí fotbal často přinášet. Hráči Slavie na soupeře doslova vlétli od první minuty a po celý zápas ho nepustili na vlastní polovinu, vytvořili si mnoho gólových příležitostí, ale i přesto díky špatné koncovce a výbornému brankáři francouzského týmu skončilo utkání bez branek a tak došlo na penaltový rozstřel, kterému se chtěli slávisté v každém případě vyhnout.

Ale na tomto turnaji nebylo nic, co by je mohlo zastavit, všichni tři exekutoři proměnili své penalty mistrovským způsobem a všem klukům se tak splnil sen zahrát si v semifinále proti týmu FC Barcelona!

Samotné semifinálové utkání mělo dvě fáze. V té první si hráči Slavie zvykali na to, že proti nim hraje klub takto zvučného jména, v té druhé přišlo poznání, že s ním hrají nejen vyrovnanou partii, ale že mu téměř nepůjčí míč. Kluci si začali dovolovat, vynikali v souboji jeden na jednoho, vytvářeli si brankové příležitosti a publikum, které z počátku utkání fandilo španělskému klubu, přešlo při bojovnosti malých slavistů na jejich stranu. Vstřelená branka byla jen logickým vyústěním obrazu hry, soupeř proti rozjetým klukům vyslal za celé utkání jen jednu střelu. Kluci si tak po závěrečném hvizdu mohli pořádně užít svoje dosud největší vítězství!

A přišlo finále! To už ale žádné drama nepřineslo. Kluci ze Slavie byli po vítězství nad Barcelonou tak nabuzení, že svého finálového soupeře Montpellier deklasovali už v prvních pěti minutách, kdy třikrát skórovali. Ve druhém poločase si už konečné vítězství v utkání i celkové 1. místo na turnaji s přehledem pohlídali.


Hlavní trenér Jiří Strnad: „Všichni kluci, kteří sem s námi přijeli, předvedli vynikající výkon a hráli přesně to, co je učíme na tréninku. Byli odvážní, snažili se hrát opravdu fotbal, přejít přes protihráče v soubojích jeden na jednoho nebo jeden na dva, utkání od utkání vystupovali stále více jako tým. Tím se asi nejvíce lišili od hráčů ostatních týmů. Celkový úspěch na takto obsazeném turnaji mě moc těší, přece jen je to ocenění práce nás všech, co s nimi pracujeme. Ale nejhezčí pocit mám z toho, jakým způsobem jsme zde všechny soupeře přehrávali. Většina z nich se neudržela na naší polovině, vytvářeli si minimum příležitostí, i s přípravnými zápasy před turnajem jsme zde odehráli celkem 15 utkání a dostali jen jednu branku, to hovoří za vše. Ne náhodou byl náš brankář Pavel Sahula vyhlášen i nejlepším brankářem turnaje. Za to, co zde kluci předvedli jsem na ně strašně pyšný, je až neuvěřitelné jak takto malí kluci mohou být šikovní a v klíčových momentech jako je penaltový rozstřel nebo utkání proti Barceloně působit jako dospělí. Když si pak řeknu, kolik šikovných kluků jsme ještě museli nechat v Praze, mám z naší práce opravdu dobrý pocit.“

Asistent trenéra Tomáš König: „Den před naším turnajem jsme se dívali na finálovou fázi kategorie U9 a představovali si, jaké by to bylo něco podobného zažít. Od té chvíle jsem tady chtěl moc vyhrát a díky našim klukům se mi sen splnil. Pro tento úspěch jsme zde udělali maximum, vybrali si vítěznou šatnu ze soboty, kde byli kluci z FC Nantes, večer před turnajem jsme zašli dokonce i do kostela, rodiče našich kluků byli ti nejlepší fanoušci na turnaji, všichni jsme tím turnajem prostě žili, asistent trenéra Mára Šimůnek, který musel zůstat v Praze, byl celé finálové utkání on-line na mobilu. Prostě jsme tomu šli naproti…“

Vedoucí mužstva Daniel Vaca: „Největším zážitkem pro mě byl měnící se zájem o naše mužstvo během celého turnaje. Když jsme sem přijeli, nikdo se o nás moc nezajímal a na našich znacích si jen občas někdo přečetl, který klub a odkud vlastně jsme. Na konci turnaje už se jméno Slavia
Praha naučili docela slušně vyslovoval. Už jsme s tímto týmem minulý rok zvítězili na turnaji v Portugalsku, ale způsob, jakým tady kluci všechny doslova přejeli, byl až fascinující. Když si pak člověk ráno u snídaně prohlédne francouzské noviny a přečte si v něm o dominanci Slavie na turnaji, má pocit, že všechno, co dělá, má nějaký smysl. Tohle už se snad ani nemůže nikdy opakovat...“

Výsledky:

Příprava:

Luynes Sports - SK Slavia Praha 0:5
Branky:
Wesolowsky 2, Valeš, Saal, Holub

AS Frontignan - SK Slavia Praha 0:0

Slavia Praha - Paris FC 0:0

Slavia Praha - FC Charleroi 3:0
Branky:
Kroupa 2, Saal

St. Etienne - SK Slavia Praha 0:3
Branky:
Wesolowsky, Sahula, Holub



PITCHOUN´S CUP 2014

SK Slavia Praha - Paris FC 0:0

US Bouillargues - SK Slavia Praha 0:1
Branka:
Saal

SK Slavia Praha - AS Monaco 3:0
Branky:
Sandev, Saal, Kroupa

FC Crolles Bernin - SK Slavia Praha 0:2
Branky:
Pech, Valeš

SK Slavia Praha - Cote Bleue 1:1
Branka:
Wesolowsky

SK Slavia Praha - AS Frontignan 3:0
Branky:
vlastní, Kroupa, Wesolowsky

US Venelles - SK Slavia Praha 0:3
Branka:
Saal 2, Pech

čtvrtfinále:
SK Slavia Praha - Stade Beaucairois 0:0, pen. 3:1
Penalty proměnili:
Valeš, Sandev, Saal

semifinále:
FC Barcelona - SK Slavia Praha 0:1
Branka:
Kroupa

finále:
SK Slavia Praha - Montpellier 3:0
Branky:
Saal, Pech, Wesolowsky

Pořadí:
1. SK Slavia Praha
2. Montpellier
3. FC Barcelona
4. Olympique Marseille

Sestava Slavie: Sahula (G), Sandev, Valeš, Saal, Pech, Holub, Kroupa, Wesolowsky

Aktuálně

Největší změna? V hlavě. Musíme být nepříjemní

28. 4. 2024
Rozebrat s novináři vítězství 2:1 na půdě Hradce Králové dorazil Lukáš Provod. Na pozápasové tiskové konferenci hovořil o své brance, vyhlídkách týmu před nadstavbou a gratuloval také hlavnímu trenéru Jindřichu Trpišovskému k rekordní 192. ligové výhře v jeho kariéře.

Úleva, radost. Od rána jsem cítil, že to bude dobré

28. 4. 2024
Ondřej Zmrzlý po výhře v Hradci (2:1) exkluzivně pro #SlaviaTV rozebral svůj premiérový zásah v sešívaném, poděkoval fanouškům, popsal, proč je Malšovická Aréna jeho oblíbenou, a vytyčil plány pro nadstavbu, která začne příští sobotu.

Výhra v Hradci. Zářil Provod, první gól pro Zmrzlého

28. 4. 2024
Sešívaní zvítězili v lize na hradecké půdě po dlouhých dvou letech a z epilogu základní části si odváží důležité tři body. O výhře 2:1 rozhodly dvě branky v rychlém sledu z kopačky Lukáše Provoda a Ondřeje Zmrzlého těsně před poločasem.

Další články