Slavia U13 vítězem Premier Cup | SK Slavia Praha
Více

Slavia U13 vítězem Premier Cup

PRAHA/EDEN - Ve středu 28.9.2016 se na hřišti SK Slavia Praha uskutečnil pátý ročník Premier Cupu, který bývá jednou z prvních zkušeností mladších žáků na velkém hřišti.
Turnaje se zúčastnili hráči SK Slavia Praha, AC Sparta Praha, Zbrojovka Brno a 1. FC Slovácko. Hrálo se systémem každý s každým, 2x25 minut podle aktuálních pravidel FAČR. Podívejte se, jak probíhala jednotlivá utkání:

SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 2:1 pen.
Branky:
Trédl – Tesař
ČK: Gothard
Hned v prvním utkání došlo na očekávané derby. Utkání se hrálo ve vysokém tempu a nasazení. Sparta začala lépe a hned v úvodních minutách si vytvořila několik slibných příležitostí, které ovšem brankou neskončily. V 15. minutě vyrobili slávističtí stopeři hrubku na půlce hřiště, kterou hasil brankář Slavie faulem mimo vápno a po zásluze viděl červenou kartu. Po domluvě s trenérem Sparty se kvůli kvalitě utkání dohrávalo ve stejném počtu. Ke konci poločasu se osmělila také Slavia a po důrazné práci Nováka se do samostatného úniku dostal Trédl, chladnokrevně zakončil a poslal Slavii po prvním poločase do vedení. Druhý poločas začala Sparta opět aktivněji a krátce po zahájení se prosadila po závaru před brankou a bylo vyrovnáno. Sparta byla v těchto pasážích hry lepším týmem, dominovala ve středu hřiště a hrozila rychlými protiútoky. Slavia převzala iniciativu až v posledních minutách ovšem branku jsme v tomto utkání již neviděli. Po remízovém stavu přišly na řadu pokutové kopy, ve kterých byla Slavia šťastnější a brala bod navíc.

Zbrojovka Brno – 1. FC Slovácko 4:0
Branky:
Kluska, Slavíček, Adámek, Galia
Ve druhém utkání na sebe narazily týmy z Moravy. Slovácko se prezentovalo zajímavou kombinační hrou na středu hřiště, bohužel nebylo moc efektivní ve vápně soupeře. S Brnem hrálo dlouho vyrovnaný zápas, ale v půlce druhého poločasu se Zbrojovka dokázala prosadit a do konce utkání nastřílela 4 branky. Slovácko vyšlo gólově naprázdno.

SK Slavia Praha – 1. FC Slovácko 9:1
Branky:
 2x Beran, Mazánek, Tischler, Pandula, Jinoch, Motyčka, Novák, Križan - Zapletal
Slavia nastoupila do utkání velice aktivně a hned v úvodu vstřelila dvě rychlé branky. Slovácko nedokázalo reagovat a pravděpodobně doplatilo i na rozlosování turnaje, protože hrálo druhý zápas v řadě. Slavia dominovala po celou dobu utkání a skóre se zastavilo na stavu 9:1.

AC Sparta Praha – Zbrojovka Brno 2:1
Branky: Penxa, Stárek - Galia
Sparta se i nadále prezentovala kvalitními výkony a v utkání s Brnem byla dominantním mužstvem, ovšem v prvním poločase nedokázala využít několik brankových příležitostí. Skóre tak otevřelo Brno, když se ze standardní situace prosadil Galia a do druhé půle šlo s jednobrankovým náskokem. V druhém dějství se na herním obrazu nic nezměnilo, Brno dobře bránilo svoje vedení a Sparta byla aktivním týmem, což jí nakonec přineslo úspěch. V posledních minutách dokázala utkání otočit a zaslouženě vyhrála.

SK Slavia Praha – Zbrojovka Brno 6:2
Branky: 2x Tischler, Měkota, Mazánek, Labík, Beran – Havlík, Slavíček
Utkání nezačalo pro Slavii vůbec dobře. Hned v první minutě hrubě chybovali brankář se stoperem a Brno šlo do vedení. Poté převzala iniciativu Slavia a po krásných individuálních akcích se prosadil Labík a Měkota. Brno dokázalo ještě jednou zareagovat, když se individuálně prosadil Slavíček krásnou střelou do šibenice. První dějství tak skončilo remízou. V druhé půli nevyužila Slavia na úvod dvě slibné šance, přesto se dočkala branky, když se střelou pod břevno prosadil Tischler. Brno pak již nedokázalo vzdorovat, Slavia přidala ještě tři branky a utkání dotáhla do vítězného konce.

AC Sparta Praha – 1.FC Slovácko 7:0
Branky: 3x Penxa, Drul, Stárek, Krejčí, Holler
Zápas mezi Spartou a Slováckem měl jednoznačný průběh. Hrálo se prakticky na jedné polovině a Sparta nakonec dokázala nastřílet sedm branek. Velkou mírou přispěl Lukáš Penxa, který jako jediný dokázal nastřílet během turnaje tři branky v jednom zápase, což mu vyneslo cenu pro nejlepšího střelce celého turnaje.

Celkové pořadí

1. SK Slavia Praha
2. AC Sparta Praha
3. Zbrojovka Brno
4. 1. FC Slovácko

Nejlepším hráčem turnaje se stal
Štěpán Beran (1. FC Slovácko).
Nejlepším střelcem se 4 brankami byl
Lukáš Penxa (AC Sparta Praha).
Nejlepším brankářem byl zvolen
Vojtěch Partl (Zbrojovka Brno).

Hodnocení trenéra Ondřeje Jury

Turnaj byl naší druhou zkušeností na velkém hřišti a i přes vítězství jsme neodcházeli příliš spokojeni. V prvním utkání se Spartou jsme byli horším týmem. Měli jsme velké problémy s dostupováním hráčů a Sparta nás přehrávala přes střed hřiště. Prohrávali jsme většinu osobních soubojů a defenzivní fáze hry nám dělala obrovské problémy. Pod tlakem jsme tvořili spoustu hrubých chyb, obdrželi jsme také zaslouženou červenou kartu, ovšem díky benevolenci sparťanské lavičky jsme dohrávali v plném počtu. Na pokutové kopy jsme byli šťastnější a to nám v celkovém součtu zajistilo vítězství v turnaji.

Zápas se Slováckem nám vyšel po všech stránkách. Dokázali jsme vstřelit dvě rychlé branky a soupeře jsme tím dostali na lopatky. Nastříleli jsme celkem devět branek, o které se podělilo osm hráčů.

Hrubou chybou v rozehrávce jsme začali utkání s Brnem a hned po pár vteřinách hry jsme prohrávali. Naštěstí jsme se dokázali rychle oklepat a utkání jsme po krásných individuálních průnicích otočili. Brnu se ještě do poločasu podařilo vyrovnat, druhé dějství však již bylo v naší režii a utkání jsme zaslouženě vyhráli.

Turnaj jsme sice vyhráli, ale ve hře na velkém hřišti nás čeká obrovská porce práce. Musíme zapracovat především na defenzivní části hry a vyvarovat se hrubých chyb v rozehrávce, kterými dostáváme soupeře jednoduše do hry."

Aktuálně

B-tým v neděli proti rezervě Bohemians

3. 5. 2024
Slávistický B-tým se v neděli utká ve 25. kole ČFL s rezervou Bohemians. Utkání je na programu od 10:15 v Uhříněvsi.

Totální podcast s Matúšem Juráčkem

3. 5. 2024
Má přezdívku „slávista“ a na hrudi vytetovaný klubový znak. Hrdě s ním vstupuje do klece ve tvaru oktagonu. Jak se z kluka s pověstí rváče stal profesionální sportovec? Poučení z chyb i unikátní vztah ke klubu a dění na tribunách. Právě příběh Matúše Juráčka přináší nový díl Totálního podcastu.

V sobotu 4. května proti Slovácku

3. 5. 2024
Fotbalistky Slavie se chystají na 3. kolo nadstavbové části sezony, kde mohou v případě vítězství zpečetit svůj 23. mistrovský titul. Duel se odehraje v sobotu 4. května od 15:00 na stadionu v Kunovicích.

Další články