Slavia U14 porazila Spartu a slaví zisk mistrovského titulu | SK Slavia Praha
Více

Slavia U14 porazila Spartu a slaví zisk mistrovského titulu

PRAHA - Nástavbová část soutěže U14 měla na středeční dopoledne připraveno derby mezi Slavií a Spartou. V případě výhry si mohli naši žáci s předstihem dvou kol zajistit ligový titul, což se jim také povedlo.
Slavia vstoupila do utkání skvěle. V páté minutě centroval z levé strany Matthias Leitl, jeho centr prodloužil za sebe Adam Toula a na zadní tyči uklidil míč do sítě František Matys.

V deváté minutě kopala Sparta přímý kop z nebezpečné vzdálenosti, brankáře Jana Sirotníka tentokrát od inkasovaného gólu zachránila tyč.

Druhý gól přidala Slavia v 11. minutě. Štěpán Starý vybojoval na levé straně míč, krásnou přihrávkou našel za obranou Adama Toulu, který střelou podél brankáře zvýšil na 2:0.

Ve 21. minutě se ve velké šanci po centru Lukáše Hroníka ocitl Jakub Kopáček, z malého vápna ovšem odkrytou bránu přestřelil.

Další akce dvojice Hroník-Kopáček už skončila gólem. Přesný dlouhý nákop brankáře Jana Sirotníka se dostal k Hroníkovi, který našel Kopáčka, ten mu skvělou přihrávkou do pokutového území míč vrátil a Lukáš Hroník uklidil míč do sítě – 3:0!

Sparta snížila z ojedinělé šance, ve 28. minutě propadl míč za obranu, k míči se dostal Žížala a překonal Sirotníka. Vstřelený gól soupeře povzbudil, ovšem do konce poločasu již další branku nepřidala.

Ve druhém poločase poprvé výrazněji ohrozil soupeře domácí kapitán Jakub Křišťan, jeho tečovanou střelu vyrazil brankář Sparty s velkými obtížemi na roh.

Velkou šanci měla Sparta vzápětí, v souboji jeden na jednoho byl však nyní brankář Sirotník úspěšnější než Žížala. Snížení na rozdíl jedné branky se Sparta dočkala v 50. minutě, Adam Hložek postupoval sám na brankáře, udělal mu kličku a následně zakončoval do prázdné brány.

Sparta se marně snažila usadit na polovině soupeře a Slavia naopak hrozila z rychlých protiútoků. Definitivní razítko na výhru Slavie přidal v poslední minutě Adam Toula, který po povedené akci Karla Hrubeše zvýšil na 4:2.

Slavia tak v derby porazila Spartu 4:2 a s předstihem si zajistila ligový titul.

Utkání hodnotil asistent trenéra Luboš Varhaník: „Bylo to pro nás důležité utkání, nejenže to bylo derby, ale protože jsme si mohli již dvě kola před koncem zajistit titul. Chtěli jsme také potvrdit a navázat na poslední výhru v derby, kdy jsme Spartu porazili 4:0. Vstup do utkání se nám povedl výborně a do 15. minuty jsme vedli 2:0. Pak jsme přidali ještě třetí gól, Sparta se v závěru poločasu dostala trochu do hry a začala být silnější především v osobních soubojích a před koncem poločasu také snížila. Druhý poločas začal podobně, jako skončil ten první. Sparta následně z její jediné vyložené šance snížila na 3:2. Jsme rádi, že se nám povedlo ještě přidat potvrzující čtvrtý gól.“

„Čekají nás ještě dvě ligová kola s Pardubicemi, v těchto zápasech asi dostanou šanci hráči, kteří neodehráli tolik zápasů. Ještě náš čeká republikové finále, které budeme hrát nejspíš proti Brnu,“ popsal plán do konce sezóny Luboš Varhaník.

Republikové finále se bude hrát 14. 6. na stadionu týmu Aritma Praha na Praze 6. O přesném čase výkopu Vás budeme informovat.

SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 4:2 (3:1)

Branky: 11. a 70. Adam Toula, 5. František Matys, 23. Lukáš Hroník – 28. Daniel Žížala, 50. Adam Hložek

Sestava Slavie: Sirotník – Hájek, Leitl, Hroník, Štětka (62. Garagič), Lytvyn, Křištan (K), Kopáček, Starý, Matys (43. Hrubeš), Toula

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články