Slavia hlásí další posilu: Přichází Jiří Bílek | SK Slavia Praha
Více

Slavia hlásí další posilu: Přichází Jiří Bílek

PRAHA – Do Slavie přichází defenzivní záložník či stoper Jiří Bílek. S klubem podepsal v úterý smlouvu na dva roky s následnou roční opcí.
„Jsem moc rád, že se příchod Jirky Bílka podařilo zrealizovat. Měl by do týmu přinést své zkušenosti, dobrý charakter a profesionální přístup,“ uvedl sportovní ředitel Slavie a člen představenstva Karol Kisel.

Jiří Bílek poslední dva a půl roku působil v polském klubu Zaglebie Lubin. Nyní se vrací do české nejvyšší soutěž, bude nosit sešívaný dres. „Mluvil jsem s trenérem Beránkem, následně jsme příchod doladili se sportovním ředitelem Karolem Kiselem. Dnes jsme podepsali smlouvu. Jsem za to rád a do Slavie se moc těším," říká Jiří Bílek, kterého si fanoušci pamatují hlavně z Liberce.

„Už jsem byl pět a půl roku venku. Když se ozvala Slavia, tak jsem neváhal. Je to velký klub, má dobrý zvuk. Za nabídku jsem byl moc rád,“ pokračuje mistr české ligy z roku 2006. Novopečený slávista se těší, až si zahraje v Synot Tip Areně v Edenu. „Stadion je krásný. Ještě jsem v Edenu nehrál. Když jsem odcházel do Německa, tak se stadion zrovna otevíral,“ vzpomíná Bílek, který s týmem absolvoval dopolední trénink.

„Trénink by dobrý. Dělali jsme hodně věci hlavně s míčem, mančaft a parta je dobrá. Jsem plný optimismu," komentuje bývalý hráč německého Kaiserslauternu, který ale nepřišel do úplně neznámého prostředí. „Znám Martina Latku, Marcela Gecova, proti některým klukům jsem hrál. Je tu i hodně mladých hráčů, což je také dobře," dodal Bílek.

Jiří Bílek se narodil 4. listopadu 1983 v Praze. S ligovým fotbalem začal Bílek po hostování v druholigových Neratovicích v dresu Blšan. V roce 2006 přestoupil Bílek do Liberce, s nímž v témže roce získal titul mistra ligy. V první lize prozatím odehrál 152 utkání, v nichž vstřelil 5 branek.

Z Česka pak Bílek v lednu 2009 zamířil do německého týmu 1.FC Kaiserslautern, za který odehrál celkem 47 zápasů v první i druhé Bundeslize. V minulé sezoně působil v nejvyšší polské soutěži Ekstraklasa v týmu Zagłębie Lubin, kam přestoupil v lednu 2012, a odehrál 29 zápasů.

Jiří Bílek se také v roce 2003 zúčastnil mistrovství světa hráčů do 20 let ve Spojených arabských emirátech, Česko reprezentoval i za jednadvacítku.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články