Slávistky bojovaly, ale soupeř trestal chyby. Barcelona vyhrála 3:0 | SK Slavia Praha
Více

Slávistky bojovaly, ale soupeř trestal chyby. Barcelona vyhrála 3:0

BARCELONA/MINI ESTADI - Slávistické ženy prohrály v Barceloně 0:3. Před týdnem podhlehly soupeři o jednu branku, a proto se s Ligou mistryň loučí. Slávistky v duelu s katalánským klubem bojovaly, bohužel to nestačilo.
Úvodní desetiminutovka středečního nabídla vzájemné oťukávání. Slavia zahrozila po standardce Blanky Pěničkové, na druhé straně hrozili domácí zejména z rychlých protiútoků. Po jednom z nich se za obranu slávistek dostala Alexia, nejprve překonala brankářku Votíkovou, která vyběhla z branky a následně ukldila míč do prázdné branky. 

Španělský tým se mohl radovat o necelých deset minut později. Po rychlé individuální akci z pravé se prosadila Sonia. Slávistky stejně jako v domácím zápase bojovaly, ale zkušeně hrající domácí je v první půli do větších šancí bohužel nepouštěli. Až ve 44. minutě se skvěle prezentovala Petra Divišová. Téměr na půlce získala míč, svým typicky rychlým pohybem obešla několik protihráček a dostala se až do zakončení. To bohužel pokryla domácí brankářka.

Do šaten tak šly slávistky, které přijely na Mini Estadi do Barcelony podpořit několik desítek fanoušků, kteří si připravili i choreografii, za stavu 2:0 pro Barcelonu.

Do druhé půle vstoupily slávistky jako vyměněné. Nebály se hrát a vypracovaly si tři velmi výrazné šance. Nejprve míč středem hřiště potáhla Kožárová a její bombu zpoza vápna s vypětím všech sil vytáhla brankářka Rafols na roh. Po něm hlavičkovala do odkryté branky Divišová, ale její lob domácí gólmanka opět vyrazila.

Chvíli na to se do největší šance Slavie dostala útočnice Tereza Kožárová, která si naběhla mezi dvě stoperky a šla sama na brankářku. Ta bohužel do třetice přidala skvělý zákrok a nedovolila zdramatizování duelu. Když neplatilo "do třetice všeho dobrého", tak bohužel platilo otřepané "nedáš-dostaneš". Domácí Romera si naběhla na levé křídlo, odkud přehodila slávistickou brankářku a míč skončil přesně v šibenici.

Na straně Slavie měla v zápase ještě velkou šanci střídající Necidová, jejíž pokus špičkou kopačky domácí gólmanka vyrazila. Barcelona i přes závěrečnou standardku tak vyhrála 3:0 a postupuje do 2. kola Ligy mistryň, ve kterém se nepředstaví žádný český klub.

V prvním utkání, které se hrálo v Edenu před týdnem před více než čtyřmi tisíci diváků, vyhrála šťastně Barcelona 1:0, když jedinou branku vstřelil soupeř až v poslední desetiminutovce

FC Barcelona - SK Slavia Praha 3:0 (2:0)
Branky:  20. Alexia, 26. Sonia, 57. Romero
ŽK: Tomášková

Slavie: Votíková - Tomášková (82. Juračková), Budošová, Pincová, Benýrová - Malinová (54. Chlastáková), Pěničková, Bartovičová, Svitková (63. Necidová) - Divišová, Kožárová

Barcelona: Ràfols - Ruth, M. Unzué, Melanie, M. Corredera, V. Losada, Sonia, Alexia, Gemma, Marta, Virginia

PŘÍMÝ PŘENOS JSTE MOHLI SLEDOVAT V RÁMCI BARCA TV SLEDOVAT ZDE:


Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články