Spolu jsme silnější. Již 125 let | SK Slavia Praha
Více

Spolu jsme silnější. Již 125 let

PRAHA/OBECNÍ DŮM – Velký večer za sebou má naše milovaná Slavia. U příležitosti oslav 125. výročí klubu, které připadlo na 2. listopadu, se po skončení podzimní sezony sešly v pražském Obecním domě stovky významných hostů, abychom si toto krásné výročí připomněli slavnostním galavečerem.
Součástí galavečera byl i přímý televizní přenos. Ten mohli diváci zhlédnout na obrazovkách České televize, která byla hlavním mediálním partnerem večera. Moderace se ujal Leoš Mareš, velký fanoušek Slavie. A právě on je hlavní tváří úvodního videa, které symbolizuje věrnost ke klubovým barvám a přenášení přízně ke Slavii z generace na generaci.

V úvodu večera se na pódiu objevil téměř kompletní A-tým a záhy prezident CEFC Chan Chauto a předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík. „Investice do Slavie je vkladem, který nám přináší největší radost. Podařilo se nám nejenom zachránit klub, ale získat i vlastní stadion,“ řekl Chan Chauto.

„Naše týmy mužů i žen získaly v uplynulé sezoně mistrovské tituly. Věnujeme také velkou pozornost výchově mládeže, protože mladé talenty jsou pro nás budoucností,“ pokračoval ve své řeči Chan Chauto.

„I když nemohu být na stadionu, tak spolu se svou rodinu sleduji každý zápas a je naším společným snem, abychom vyhráli každé utkání. Musím moc poděkovat hráčům, zaměstnancům a obzvláště fanouškům,“ dodal prezident CEFC.

„Rád bych panu prezidentovi poděkoval, že v podstatě na otočku přiletěl do Prahy a vyjádřil tak respekt, jaký ke Slavii má,“ prohlásil předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Kromě poděkování byly vyřčeny také cíle, které si Slavia dává do budoucna. „Základní skupinu Ligy mistrů do tří let a mezinárodní mládežnickou akademii. Věřím, že až budeme slavit 130. výročí, tak už to bude,“ dodal Jaroslav Tvrdík.

Následně došlo k významné chvíli, protože bylo symbolicky otevřeno muzeum Slavie. Respektive získalo první tři velmi cenné artefakty. Dana Lukešová, dcera fenomenálního Františka Pláničky, přinesla legendární svetr, ve kterým její otec chytával. Vladimír Šmicer daroval dres z finále Ligy mistrů v roce 2005 a Stanislav Vlček zase ten z léta 2007, ve kterém vstřelil dva góly Ajaxu a Slavia postoupila do Ligy mistrů.

„Projekt muzea je hotový, otevřeme ho v příštím roce. Muzeum bude odpovídat více než 125leté historii klubu. Myslím, že muzeum nám všem udělá radost,“ vysvětlil předseda představenstva Jaroslav Tvrdík.

Po slavnostním představení muzea už následovalo zveřejnění Hvězdných sestav, pro které hlasovali fanoušci Slavie. Samotné podoby sestavy jsme zveřejnili už v neděli. Celkem se do hlasování o Hvězdnou sestavu zapojilo 8 016 fanoušků. Na prvním místě byl Pavel Kuka, který získal hlas téměř od poloviny fanoušků – 3 906. Na druhém místě se umístil těsně Stanislav Vlček, který na Pavla Kuku ztratil jen deset hlasů! 3 817 fanoušků zvolilo do útoku také Milana Škodu, který je na třetím místě. Legendární Josef Bican je na šestém místě se ziskem 3 388 hlasů.

Kromě mužských členů slávistické historie se dostalo ocenění i ženské sekci. Za přínos pro ženskou kopanou byly oceněny Jaroslava Rinnerová Poláčková a Blanka Pěničková. Ženy letos získaly už čtvrtý titul v řadě a na jaře si zahrají opět čtvrtfinále ženské Ligy mistryň.

Slavnostní galavečer doplnili hudebně vedle kapely Chinaski legendární Karel Gott, raper Peca nebo hudební sbor, který skvěle nazpíval slávistické chorály Tribuny Sever.

Povedený večer nemohl skončit jak jinak než slávisticky, a to tradiční děkovačkou. Provedení se ujal sám moderátor večera Leoš Mareš. Po přenosu čekala na pozvané hosty večeře a následně se desítky legend, sponzorů, zaměstnanců či čestných hostů bavily v útrobách Obecního domu.

Zkrátka vydařený slávistický večer, který ukázal, že spolu jsme silnější. Již 125 let.

Záznam ze slavnostního galavečera si můžete pustit na webu České televize.

Aktuálně

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Michaela Khýrová a Karel Piták po remízovém derby žen

17. 3. 2024
Fotbalistky Slavie remizovaly v prvním jarním derby na domácí půdě se Spartou 3:3 a na čele ligové tabulky drží před odvěkým rivalem pětibodový náskok. Jak hodnotí zápas střelkyně hattricku Michaela Khýrová a trenér žen Karel Piták?

Další články