V Turecku s CSKA Sofia nebo Metalurgem Doněck | SK Slavia Praha
Více

V Turecku s CSKA Sofia nebo Metalurgem Doněck

PRAHA – Slávisté v sobotu 1. února odletí na herní soustředění do Turecka, kde se utkají postupně s maďarským týmem Haldás, rumunskou Constantou, bulharským celkem CSKA Sofia a ukrajinským Metalurgem Doněck.
Maďarský celek Szombathelyi Haladás vznikl v roce 1919 a v současnosti je na šestém místě maďarské ligy, na bronzovou příčku ztrácí tři body. Ve své historii se třikrát dostal do finále domácího poháru. V sezoně 2009/10 bojoval maďarský celek v předkole Evropské ligy.

FC Viitorul Constanța byl založen v roce 2009. Přes zimní přestávku se nachází na patnáctém místě rumunské ligy. Jeho vlastníkem a zakladatelem je bývalý slavný rumunský fotbalista George Hagi. V minulosti měla Constanta podobiznu svého vlastníka vyobrazenou také na dresech.

PFC CSKA Sofia je dlouhodobě nejúspěšnějším bulharským týmem. Od založení armádního klubu v roce 1948 zvedli jeho hráči celkem jedenatřicetkrát nad hlavu pohár pro bulharského mistra (naposledy v sezoně 2007/08), desetkrát se stali vítězi domácího poháru (naposledy v roce 2011). V evropských soutěžích je největším úspěchem CSKA účast v semifinále PMEZ v sezonách 1966/67 a 1981/82 a v semifinále PVP v ročníku 1988/89. Po polovině letošní sezony patří CSKA v bulharské lize čtvrtá příčka o bod za jeho městským rivalem Levski.

Slavia se s CSKA Sofia utkala naposledy 3. listopadu 2005 ve skupinové fázi Poháru UEFA. Jako kapitán byl u výhry 4:2 ze současného kádru pouze Karel Piták, který vstřelil jednu z branek. Další přidal současný vedoucí mužstva Stanislav Vlček a dvěma góly zařídil tehdy vítězství Pavel Fořt.

Metalurg Doněck je momentálně sedmý tým ukrajinské nejvyšší soutěže. V minulém ročníku skončil městský rival slavnějšího Šachtaru na pátém místě a došel až do třetího předkola Evropské ligy, kde ho vyřadilo norské Tromso. Největším úspěchem Metalurgu je zatím ligový titul v sezoně 1996/97.


Přehled přípravných utkání v turecké Antalyi (časy budou upřesněny):

2. února: Slavia – Haladás
5. února: Slavia – Viitorul Constanta
8. února: Slavia – CSKA Sofia
10. února: Slavia – Metalurg Doněck

Zpět do Prahy se sešívaní vrací v úterý 11. února. Generálka na jarní část Gambrinus ligy je v plánu 15. února v Liberci.

Aktuálně

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Další články