V osmifinále Ligy mistryň proti Zvezdě Perm | SK Slavia Praha
Více

V osmifinále Ligy mistryň proti Zvezdě Perm

PRAHA/NYON - Slávistky se dnes dozvěděly svého soupeře pro osmifinále Ligy mistryň. V něm se utkají s ruským týmem FK Zvezda 2005, který sídlí v Permu.
První utkání odehrají sešívané doma, termín zápasu bude 11. či 12. listopadu, odveta se hraje o týden později v Rusku. Zvezda v předchozím kole Ligy mistryň vyřadila po výsledcích 3:1 a 3:1 isladnský tým Stjarnan.

„Losování nám přisoudilo ruský tým, za což můžeme být rády. Byly tam i o dost zvučnější jména, proti kterým by si zahrál asi každý rád, ale jsem za sebe i za celou Slavii ráda, že to dopadlo takto. Musíme se dobře připravit a být důstojným soupeřem," uvedla k losu útočnice Petra Divišová, který o víkendu nastřílela osm gólů Pardubicím.

„Je to nepříjemný los, protože i když soupeř nemá zvučné jméno, tak jde o velmi silný tým. V roce 2009 byly ve finále Ligy mistryň, ve které jsou pravidelným účastníkem. V týmu je navíc plno reprezentantek jak Ruska, tak Ukrajiny nebo Kazachstánu. Nečeká nás nic jednoduchého, ale věřím, že budeme bojovat jako proti Kodani, se kterou se nám nakonec povedl vytoužený úspěch,“ komentovala dnešní los přímo z Nyonu kapitánka Blanka Pěničková, která se těší na domácí zápas.

„Utkání v Edenu si ohromně užíváme. Věřím, že i když se nejedná o divácky atraktivního soupeře, tak nás podpoří zase mnoho slávistů,“ dodala kapitánka.

Zvezda Perm je aktuálně na prvním místě tabulky ruské ligy, když v 17 zápasech získaly hráčky 33 bodů. Na druhé místo mají čtyřbodový náskok. Domácí soutěže hrají systémem jaro-podzim, tudíž v roce 2014 vyhrál ruský tým jak ligu, tak i domácí pohár. V roce 2009 byl Perm ve finále Ligy mistryň.


Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články