Věřím, že Slavia bude čím dál lepší, říká šéf CEFC | SK Slavia Praha
Více

Věřím, že Slavia bude čím dál lepší, říká šéf CEFC

PRAHA - Prezident CEFC China a předseda dozorčí rady Slavie Chan Chauto komentuje v exkluzivním rozhovoru pro webové stránky klubu a klubovou televizi postup do 3. předkola UEFA Evropské ligy i celou investici společnosti CEFC do Slavie.
Slavia hrála ve čtvrtek po sedmi letech domácí utkání v evropských pohárech, které jste sledoval přímo v Edenu. Jak se vám zápas líbil?
„Měl jsem velkou radost, že jsem měl možnost být přítomen přímo v Edenu a spolu s tak skvělými fanoušky jsem mohl fandit našemu týmu. Mám také ohromnou radost, že jsme vyhráli. V Číně máme přísloví: Když máme všichni jedno srdce, tak dokážeme všechno. Máme skvělý tým, mám radost z našich hráčů Škody a van Kessela, kteří dali v tomto zápase gól.“

CEFC vloni zachránila Slavii od krachu a postavila ji na nohy. Po sedmi měsících hraje Slavia evropské poháry. Jak jste spokojený s investicí do klubu?
„Jsme spokojeni s investicí do klubu. Ať jde o Číňany nebo Čechy, fotbal je naše společné hobby. Když se hraje fotbal, tak musí lidé držet spolu a tvrdě bojovat. To mají Češi i Číňané společné. Je to ten nejlepší způsob, jak mezi sebou komunikovat. Máme ohromnou radost, že po našem vstupu dosahuje Slavia výborných výsledků, naši hráči tvrdě bojují a postupují krok za krokem výše. Jsme rádi, že se tým dostal do Evropské ligy a dosahuje dobrých výsledků. Věříme, že Slavia dosáhne vynikajících výsledků nejen v české lize, ale i v evropských soutěžích. Budeme se také dále soustředit na vzdělání a výchovu mladých hráčů a také podporujeme vzájemnou spolupráci českých a čínských klubů a fotbalistů. Věřím, že naše Slavia bude čím dál tím lepší a naši fanoušci budou na náš tým pyšní.“

Byl jste nyní na zápase s Tallinnem osobně, můžeme se těšit, že vás uvidíme na Slavii častěji?
„Pokud to jen trochu půjde, budu se o to ze všech sil snažit. Z pracovních důvodů nemám tu možnost sledovat všechny zápasy, ale ať jsem kdekoliv, moje srdce je vždy se Slavií a s našimi fanoušky. I když nebudu přímo v Edenu, moje duše bude vždy tady.“

Společnost CEFC se stala partnerem spolupráce české fotbalové legendy Pavla Nedvěda a čínské Superligy. Jak tuto spolupráci hodnotíte?
„Pavel Nedvěd se stal velvyslancem čínské Superligy, nedávno absolvoval svou první cestu do Číny jako velvyslanec. Pavel Nedvěd má v Číně velký fotbalový vliv a má zde spoustu fanoušků. Společnost CEFC je partnerem Pavla Nedvěda, budeme společně podporovat spolupráci mezi českým a čínským fotbalem. Například doufáme, že díky této spolupráci můžeme navýšit úroveň a kvalitu čínské Superligy. Zaměříme se také na výchovu mladých hráčů.“

Exkluzivní rozhovor přináší také Slavia TV:

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články