Výsledky mládeže: Devatenáctka stíhá čelo, U17 vyhrála všechna pražská derby | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Devatenáctka stíhá čelo, U17 vyhrála všechna pražská derby

PRAHA - Slávistická mládež vkročila do listopadových zápasů bez sebemenšího zaváhání. Všechny zápasy skončily vítězně, devatenáctka vstřelila ve dvou utkáních osm branek a dotáhla se na vedoucí Příbram, se kterou se utká v následujícím kole. Sedmnáctka odehrála, čtvrté, poslední podzimní derby a i ze zápasu s Viktorkou Žižkov odcházela jako vítěz.
U19

Karviná – Slavia 3:4 (2:1)

Branky Slavie: 44. (pen.), 53. (pen.), 57. Batka, 62. Čapek

Sestava Slavie: Otáhal, Pelyak, Routek, Gilián, Doležal (81. Vavrouš), Čapek, Veselý (73. Badocha), Kocourek (89. Husenský), Valenta (90. Tichý), Pecháček (67. Písačka), Batka. 

Komentář trenéra Martina Poustky: Karviná vstoupila do utkání dle očekávání, první půle se hrála v obrovském tempu. Domácí šli do dvougólového vedení, na které jsme těsně před půli zareagovali brankou Batky. Druhá půle byla z naší strany fotbalovější, měli jsme hru vice pod kontrolou a za stavu 4:2 jsme mohli po rychlých protiútocích navýšit skóre. Karviná sice v závěru snížila, ale výhru jsme pohlídali. Pochvala za to, že kluci nesložili zbraně a kombinační hrou jsme se zaslouženě vrátili do utkání.

Slavia – Zlín 4:1 (3:0)

Branky Slavie: 16. Routek, 37. Badocha, 42. Batka, 82. Pecháček - 80. soupeř

Sestava Slavie: Janalík, Pelyak (46. Husenský), Čapek, Routek, Doležal (60. Písačka), Veselý, Badocha (69. Tichý), Vavrouš, Kocourek (78. Ščuka), Pecháček, Batka (60. Jakáb)

Komentář trenéra Martina Poustky: Od začátku utkaní se nám kombinační hrou dařilo soupeře přehrávat a dostávat se díky tomu i do gólových příležitostí. Během první půle kluci dokázali využít tři takové šance a vytvořili si tak pohodlný náskok, který už v druhé půli nedokázali navýšit. Hlavně proto, že se kvůli zásahům do sestavy naše hra trošku rozkouskovala a nebyla až tak přesná a pracovitá. V úterý nás čekala dohrávka o čelo tabulky na horké půdě Příbrami, a tak si kluci tímto zaslouženým vítězstvím o něco zvedli sebevědomí před dalším těžkým zápasem.

Příbram - Slavia 2:3 (1:1)

Branky Slavie: Batka 2x

Sestava Slavie: Otáhal, Gilian (85. Písačka), Broukal, Routek, Pelyak (65. Doležal), Vavrouš, Kocourek, Veselý, Valenta, Pecháček (58. Badocha), Batka


U18

Slavia – Kolín 6:0 (1:0)

Branky Slavie: 3 Heřman, 2 Šimůnek, Tichý

Sestava Slavie: Toman - Schulz, Husenský, Pešek, Zajac (75. Hovorka) - Telvák, Slezák (60. Skuhravý) - Havlina (70. Šimunek), Heřman (75. Marik), Tichý (70. Gábor), Štochl

Komentář trenéra Adama Petrouše: Byla to naše jednoznačná výhra. Kluci hráli zodpovědně a byli trpěliví, odměnou jim byla první branka, které jsme se ale bohužel dočkali až na konci prvního poločasu. Kluky ale uklidnila. Po druhé vstřelené brance jsme si vytvářeli řadu krásných šancí, které mohli skončit gólem. Výsledek tak mohl skončit ještě vyšším rozdílem, šancí jsme měli dostatek. Soupeř přijel jen bránit a předvedl destrukci fotbalu. Chtěl bych celému týmu poděkovat hlavně za výkon, přístup a trpělivost. Tentokrát bych ještě zdůraznil výkony Husenského, Schulze a Heřmana.


U17

Slavia – Žižkov 6:1 (2:0)

Branky Slavie: 2 Krejdl, 2 Novák,  Sodoma, Žežulka

Sestava Slavie: Levíček, Pek, Kaník, Pardubský, Žežulka, Bucha (41. Král), Lauricella, Sodoman(60. Semrád), Novák, Krejdl

Komentář trenéra Miroslava Jíry: Sobotní  domácí zápas na umělce v Edenu jsme začali výborně, protože se hned v 1. minutě trefil útočník Krejdl a to nás mohlo jednoznačně uklidnit. Hru jsme kontrolovali od úvodních minut a prakticky po celý zápas jsme byli fotbalovějším a lepším týmem. Ve 32. minutě se znovu prosadil po přihrávce Nováka útočník Krejdl.

Úvod druhého poločasu nám vyšel opět skvěle, protože ve 42. minutě znovu zaúřadovalo útočné duo Krejdl-Novák a po střele Nováka to již bylo 3:0 pro domácí. Ve 43. minutě našel nádhernou průnikovou přihrávkou Žežulka útočníka Sodomu a skóre se zvýšilo na 4:0 pro Slavii. V 58. minutě našel přesnou přihrávkou Novák záložníka Žežulku a ten se v koncovce nemýlil.

V 66. minutě hosté ze Žižkova zkorigovali na 5:1, přesto jsme o minutu později opět odpověděli brankou a Novák upravil skóre po přihrávce Krále na konečných 6:1 pro domácí tým.

Jsem rád, že se kluci neuspokojili po dvoubrankovém vedení v poločase, a že naopak pokračovali v ofenzivním fotbale i druhý poločas a přidali další branky. Tímto výsledkem jsem završili sérii 4 vítězných zápasů v pražských derby a můžeme se soustředit na poslední mistrovský zápas příští týden na půdě vedoucího Hradce Králové.


U16

Slavia – Žižkov 9:2 (5:2)

Branky Slavie: 10.,12.,15.,35. a 78. Lauricella, 17. Cejnar, 62. Beňo, 66. Mruvčinský, 72. Stříbrský

Sestava Slavie: Pochylý (41. Radimský), Kotěra (41. Stojka), Schneider, Mareš, Douděra, Beňo, Cejnar, Havránek, Suk (57. Stříbrský), Lauricella, Petrák (65. Mruvčinský)

Komentář asistenta trenéra Martina Hladíka: Po ospalém začátku jsme mezi 10.- 17. minutou dokázali dát 4 branky, čímž jsme zápas v podstatě rozhodli. Zbytečnými chybami, které soupeř potrestal, jsme soupeře pustili na konci prvního poločasu do hry. Ve druhém poločase jsme však znova předváděli zdařilé akce a skóre postupně narůstalo, na což soupeř již nestačil reagovat. Škoda, že jsme některé situace ve finální fázi neřešili lépe, jinak mohlo být skóre ještě vyšší.


U15

Dukla – Slavia 0:2 (0:1)

Branky Slavie: David, Vaněk

Sestava SlavieSvítil – Bárta, Valenta, Škarda, Ielitro – Drozda (36. Nový), Krobot (51. Novák), Pek (66. Slavata) – David (59. Chocholouš), Vaněk (45. Šimůnek), Hrobník (36. Peričevič)

Komentář trenéra Pavla Vyhnala: Jen dva dny dělilo naše mužstvo od dalšího mistrovského utkání. Tentokrát jsme byli v Ruzyni hosty pražské Dukly. V zápase jsme měli po celé utkání herní převahu, ale k výraznějšímu navýšení skóre nám chyběla přesnost a kvalita provedení. V obranné fázi jsme hráli zodpovědně, bez chyb a soupeře jsme prakticky nepustili do žádné brankové příležitosti. Všichni jsme rádi, že jsme utkání vládli a do hry dostali i šest střídajících hráčů.


U14

Dukla – Slavia 0:6 (0:2)

Branky Slavie: 4 Zeronik, Vít, Vlček

Komentář trenéra Ondřeje Jury: Do utkání jsme vstoupili opět individuální chybou, kterou soupeř díky skvělému obrannému zákroku Vlčka nepotrestal. Poté jsme už měli zápas pod kontrolou. Prosazovali jsme se z křídelních prostorů, neproměnili jsme ovšem celou řadu brankových příležitostí, proto jsme šli do šaten pouze s dvoubrankovým náskokem. Druhé dějství přineslo podobný scénář, podařilo se nám ještě čtyřikrát skórovat a odvezli jsme si vysoké vítězství.


U13

Písek – Slavia 1:16 (1:11)

Branky Slavie: 4 Hrubeš, 3 Linhart, 2 Keller, 2 Toula, 2 Exner, Hroník, Starý, Janovský

Komentář trenéra Martina Hladíka: Tento předposlední zápas podzimní části sezony se odehrál na těžkém kluzkém travnatém terénu, který pro kombinační hru a dobrou práci s míčem příliš dobrý nebyl. Přesto jsme především během první půle zápas plně kontrolovali, měli vysoké procento držení míče a předvedli několik výborných akcí. Bohužel ve druhé půli jsme na vydařenou první fázi nedokázali navázat a naše hra byla již horší.


U12

Písek – Slavia 3:5 (1:3)

Branky Slavie: Řečník, Ivoševič, Langhamer, Šimoník, Šmicer

Sestava Slavie: Sestava: Dvořák, Zedníček, Řečník, Prebsl, Herink, Rakušan, Višinský, Bareš, Langhamer, Ivoševič, Kordiak

Sestava Slavie: Strnad, Maňas, Temelkovski, Behenský, Snětivý, Konig, Veliký, Šimoník, Náprstek, Švach, Šmicer

Komentář trenéra Rostislava Kohoutka: V utkání proti silnému soupeři z Písku jsme se dokázali vyrovnat s těžkým terénem a důraznou hrou soupeře. Bohužel se nám již po několikáté nedaří proměnit alespoň polovinu šancí, které si vytvoříme. Pozitivní ale je, že jsme se do šancí dokázali dostat a předváděli jsme velice kvalitní kombinační fotbal. Chlapcům gratulujeme k vítězství a dobrému týmovému výkonu.


Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články