Výsledky mládeže: Pět vítězství, dvě v malém derby | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Pět vítězství, dvě v malém derby

PRAHA - Zatímco devatenáctka si svůj duel s Příbramí odložila na listopad, ostatní mládežnické celky si připsaly dohromady pět výher a dvě prohry. Mladší dorost čekalo derby proti Bohemians a U17 i U16 si připsaly plný počet bodů. Mladší žáci nastříleli Plzni v součtu 35 branek a tak není divu, že i oni se radovali z vítězství. U15 nastoupila poprvé pod novým trenérem, Mostu však po bojovném výkonu podlehla. U týmů U15 a U12 se trenéři vyměnili, U15 nyní vede Pavel Vyhnal.

U18

Chrudim – U18 3:1 (1:0)

Sestava Slavie: Toman – Žárský, Husenský, Hovorka, Tichý (46. Zajac) – Čapek, Mařík (46. Slezák) – Schulz, Vávra, Gábor (75. Pešek) – Štochl (60. Telvák)

Branka Slavie: 58. Slezák

ČK: 65. Chrudim, 88. Hovorka

Komentář trenéra Adama Petrouše: Soupeř si zasloužil vyhrát, hrál na hranici svých možností a převyšoval nás hlavně v přístupu. Pro mě bylo zklamáním, jak naši hráči k zápasu přistoupili. I když nebyla naše hra dobrá, zápas se dal minimálně zremizovat. My ale neproměňujeme stoprocentní šance. Soupeři gratuluji.

U 17

Slavia Praha – Bohemians 2:0 (2:0)

Branky Slavie:
12. A.Lauricella, 27. Žežulka

Sestava Slavie: Přibyl, Stropek (11. Pek), Žežulka, Vyskočil, Pardubský (64. Kovařík), Král, Bucha (72. Kaník), Lauricella, Krejdl (76. Semrád), Novák (67. Sodoma), Souček

Komentář trenéra Miroslava Jíry: Druhé pražské derby v řadě jsme tentokrát odehráli na Xaverově s Bohemians 1905. Moc mě potěšil první poločas, ve kterém se opět výborně podařil transfer trénink – zápas. Kluci hráli přesně podle stanovené taktiky s výborným pohybem a kontrolou hry. Odměnou nám byla již ve 12. minutě úvodní branka zápasu, kdy se důrazně prosadil hlavou záložník A. Lauricella a vedli jsme zaslouženě 1:0. Hráči Slavie pokračovali i nadále v nápadité a kreativní hře, jejímž vyústěním byla druhá branka zásluhou stopera Žežulky. Mrzí mě, že jsme i přes další ofenzivní způsob hry nepřidali další branku.

Druhý poločas jsme opět ustoupili z náročného způsobu hry, klokani nás často dostali i pod tlak, ale skvěle chytajícího Přibyla nedokázali překonat. Celkově jsme vršovické derby zvládli dobře zejména díky povedenému prvnímu poločasu, nicméně v určitých fázích druhého poločasu jsme hru nekontrolovali a to mě jako trenéra mrzí. Přesto klukům gratuluji, že vršovické derby odpracovali jako tým a doufám, že za týden proti Spartě budeme opět úspěšní. Musíme v týdnu znovu velmi tvrdě pracovat a nachystat se na zápas s velmi těžkým soupeřem.
Pevně věřím, že kluci pro vítězný pražský derby hattrick udělají maximum. Zvládli jsme Duklu a Bohemku, ale to nejkrásnější derby je před námi. Společně máme jako tým určitý cíl a musíme mu jít naproti. Jinak bychom chtěli jako tým věnovat toto vítězství v derby s Bohemkou našemu zraněnému spoluhráči Danovi Stropkovi a popřát mu rychlý návrat na trávník a brzy přijď mezi nás!

U16

Slavia – Bohemians 3:0 (2:0)

Branky Slavie:
1. Mareš, 30. Petrák, 62. Lauricella

Sestava Slavie: Pochylý, Schneider, Straka, Mareš (70. Mruvčinský), Kotěra (50. Stojka), Cejnar (60. Douděra), Beňo, Bielesz, Petrák (50. Suk), Lauricella, Havránek (41. Stříbrský)

Komentář asistenta trenéra Martina Hladíka:
Do utkání jsme vstoupili s cílem zvítězit a předvést kvalitní výkon, což se nám již od prvních minut dařilo. Hned po našem aktivním začátku jsme po faulu na Havránka kopali pokutový kop, který Mareš proměnil. V aktivní hře jsme pokračovali i nadále a i díky zlepšené práci s míčem jsme si vytvářeli nebezpečné brankové příležitosti. V 15. minutě jsme opět po faulu na Havránka měli možnost zahrávat penaltu, kterou však Mareš tentokrát namířil do tyče. Postupně se hra vyrovnávala, ale byli jsme to my, kdo šel po úniku Petráka do dvoubrankového vedení. Po poločase jsme pokračovali v podařeném výkonu, a když jsme ustáli dvě velké příležitosti soupeře ke snížení, kde nás podržel brankář Pochylý, tak Lauricella přidal po krásně rozehraném rohovém kopu definitivní pojistku. S dnešním výkonem můžeme být spokojeni a doufám, že se nám na něj podaří navázat i v dalších zápasech.

U15

Baník Most – Slavia 3:1 (2:1)

Branka Slavie:
David

Sestava Slavie: Svítil – Bárta, Valenta, Škarda, Lelitro – Pek, Nový (42.Drozda), Krobot (54.Novák) – David, Hrobník (48.Šimůnek), Peričevič (44.Vaněk)

Komentář trenéra Pavla Vyhnala: V minulém týdnu došlo k výměně trenéra a realizačních týmů a po prvním pátečním tréninku jsme s mužstvem v sobotu odjeli do Mostu k dalšímu mistrovskému utkání. Bývám v komentářích většinou dost kritický, ale tentokrát mužstvu nemáme skoro co vytknout. V celém zápase herně dominovali, soupeře přehrávali, bojovnost byla příkladná. Ovšem vše marné, jestliže mužstvo zahodí šest stoprocentních šancí, včetně neproměněné penalty. Problém bude zřejmě dlouhodobý, protože prozatímní skóre v tabulce nelže! Soupeř tentokrát vytěžil z minima maximum. Tři střely na branku a naše vlastní branka mu stačily k zisku tří bodů.

U14

Baník Most – Slavia 2:5 (2:3)

Branky Slavie:
3 Danko, Eichler, Stárek

Komentář trenéra Ondřeje Jury: Do Mostu jsme přijeli s cílem zopakovat výkony z posledních utkání a hráčům se to opravdu podařilo. Od začátku zápasu jsme byli lepším týmem, navíc ve 2. minutě vymetl Danko šibenici domácí branky a utkání nabralo jednoznačný spád. Hráli jsme dominantně na středu hřiště s minimem dlouhých míčů a soupeře tak přehrávali jednoduchou kombinační hrou. Opět jsme se však nevyhnuli dvou obrovským chybám, tentokráte na postu brankáře, čímž jsme Mostu darovali dvě branky a do druhého poločasu šli pouze s jednobrankovým náskokem. Druhé dějství jsme však zvládli, přidali další branky a zaslouženě jsme si odvezli 3 body. V poslední době se týmu opravdu daří hrát útočný fotbal s dominantním středem hřiště a velkým sebevědomím v útočných situacích 1 proti 1. Škoda však, že nedokážeme proměnit aspoň polovinu příležitostí, které si hráči vypracují. Počet vstřelených branek by vzrostl na dvojnásobek.

U13

Slavia – Plzeň 19:2 (7:2)

Branky Slavie:
4 Hrubeš, 2 Toula, 2 Leitl, 2 Linhart, 2 Křišťan, Exner, Podrápský, Matys, Keller, Kulhavý, Hroník, vlastní

Komentář trenéra Martina Hladíka:
Absolvovali jsme velmi povedený zápas, kdy jsme byli jasně lepším týmem po celý zápas a předvedli jsme řadu výborných akcí. Především jedné půlce se dařila výborná kombinační hra, na kterou byla radost koukat.

U12

Slavia – Plzeň 16:6 (6:3)

Branky Slavie:
2 Švach, 2 Šmicer, 2 Kordiak, 2 Šimoník, 2 Langhamr, Náprstek, Řečník, Ivoševič, Višinský, Veliký, Herink

Komentář trenéra Rostislava Kohoutka:
Proti velice kvalitnímu soupeři jsme se dokázali prosadit bojovností, přístupem i kvalitou jednotlivých herních činností. Chlapcům chceme poděkovat a pogratulovat k vítězství. Tento výsledek nás bude příjemně motivovat do dalších tréninků.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články