Výsledky mládeže: Slávistům se v uplynulém kole dařilo | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Slávistům se v uplynulém kole dařilo

PRAHA - Mládežnickým celkům Slavie se v uplynulém kole dařilo, se svými soupeři nejhůře remizovali. Hráči U17 až U14 dohrávali odložené zápasy v úterý, U17 a U16 totiž v týdnu dohrávaly zápasy základní skupiny Memoriálu V. Marečka.

U19

Teplice – Slavia 3:4 (1:1)

Branky Slavie: 34. Pecháček, 51. Broukal, 56. Jakab, 67. Badocha

Sestava Slavie: Otahal, Žárský, Broukal, Routek, Gilian (67. Tichý) - Jakab (78. Ščuka) - Valenta (82. Sluka), Badocha (73. Kocourek), Pecháček, Doležal( 60. Vavrouš) - Batka.

Komentář trenéra Martina Poustky: V Teplicích byl k vidění typický dorostenecký zápas s neskutečnou přetahovanou o skóre. Bojovné utkání, ve kterém jsme měli mírnou převahu na míči a větší počet šancí. Byli jsme lepší v důrazu v koncovce a předvedli jsme větší vůli po vítězství. Ve 47. minutě chytil brankář Otáhal penaltu po sporné ruce, následně jsme šli do vedení. I když soupeř v závěru snížil na 3:4, vítězství jsme si utéct nenechali.

U18

Dukla – Slavia 2:6 (2:2)

Branky Slavie: Hovorka, Štochl, Schulz, Zajac, 2x Slezák.

Sestava Slavie: Grégr - Schulz, Mařík, Hovorka, Zajac - Čapek, Slezák - Vávra, Čermák, Telvák (46"Skuhravý) - Štochl (86. Lisa)

Komentář trenéra Adam Petrouše: Těší mě, že jsme předvedli kolektivní týmový výkon, hráli jsme ve vysokém tempu. Konečný výsledek je zasloužený.

U17

Slavia – Teplice 1:0

Branka: 22 Havrda

Sestava Slavie: Přibyl, Stropek (56. Pek), Žežulka, Vyskočil (74. Kaník), Pardubský, Král, Souček (70. Diviš), Bucha, Krejdl (50. Sodoma), Novák (61. Kovařík), Havrda

Komentář trenéra Miroslava Jíry: Úterní domácí zápas jsme vzhledem k deštivému počasí odehráli na umělce v Edenu a Teplice se ukázali jako velmi kvalitní tým. Nutno však podotknout, že jsme odehráli zápas zcela rozdílných poločasů.
V 1. poločase jsme na hřišti jednoznačně dominovali a kontrolovali vývoj hry. Soupeře z Teplic jsme za celý poločas pustili k jediné střele na naši branku, jinak jsme obranu hostů dostali pod tlak naším ofenzivním fotbalem. Poměr střel za první poločas 15:1 je toho jasným důkazem. O to větší škoda je, že jsme během úvodních 40 minut z mnoha šancí využili jen tu z 22. minuty, kdy záložník Bucha našel přesnou přihrávkou nabíhajícího útočníka Havrdu, a vedli jsme 1:0. Poté postupně zahazovali šance Novák, Bucha či Pardubský a skóre zápasu se už do konce prvního poločasu bohužel nezměnilo.
Druhý poločas naše hra ztratila kvalitu a začal to být spíše boj, k čemuž přispěl velmi výrazně i rozhodčí Šmakal, který svým trendem změnil hru fotbal ve vzájemnou kopanou hráčů do sebe. K vidění bylo několik ostrých zákroků a pro nás oba trenéry (mám na mysli kolegu z Teplic) je nepochopitelné, že hlavní rozhodčí hráče netrestal žlutými kartami. K rozhodčím se zásadně nevyjadřuji, ale dnes musím udělat výjimku, protože si myslím, že s tímto přístupem rozhodčích technické hráče prostě nemůžeme vychovat!
Nicméně objektivně musím uznat, že nás v průběhu druhého poločasu dostaly Teplice pod tlak a my jsme byli horším týmem. Přesto jsem rád, že jsme tento bojovný zápas nakonec zvládli vítězně a kluky musím pochválit za především vynikající první poločas, kdy jsme hráli kvalitní ofenzivní a kombinační fotbal s velkým množstvím zakončení. První poločas byl zatím jednoznačně naším nejlepším fotbalem v mistrovské části soutěže. A moc bych si přál, aby se klukům na tento poločas podařilo navázat již v dalším mistrovském utkání.

U16

Slavia – Teplice 3:1 (2:0)

Branky Slavie: 3. Stříbrský (Schneider), 10. Bílek (Schneider), 77. Mareš (Beňo)

Sestava Slavie: Radimský - Schneider, Straka, Mareš, Bílek (49. Stojka) – Beňo, Cejnar (49. Kotěra), Havránek (41. Bielesz) – Stříbrský (70. Douděra), Lauricella, Petrák (41. Suk)


Komentář trenéra Petra Karocha:
Odehráli jsme zápas s těžkým soupeřem, který nás fyzicky převyšoval. Naši hráči, většinou menších postav, zaostávali v osobních soubojích a těžko se vyrovnávali s často až nechutnými zákroky soupeře, které rozhodčí většinou nechával bez povšimnutí. I naši hráči se tomuto trendu postupně přizpůsobili a ze zápasu se stala válka, kde fotbalové akce neměly místo.

U15

Pardubice Slavia 2:1pp

V penaltovém rozstřelu byly úspěšnější Pardubice, které vyhrály 4:3.

U14

Pardubice Slavia 2:3pp (1:0)

Komentář trenéra Ondřeje Jury: Další mistrovské utkání nás čekalo v těžkých podmínkách v Pardubicích. Hrálo se za vydatného deště na umělém povrchu a vzhledem k tomu, že na nás čekal houževnatý a bojovný soupeř, sehráli jsme velmi náročné utkání. V prvním poločase nás soupeř přehrával a nechal vyniknout našeho brankáře, který podal v utkání výborný výkon a byl jedním z mála světlých momentů v zápase. V půli jsme museli reagovat, a proto jsme sáhli k čtyřnásobnému střídání. Obraz hry se okamžitě změnil, přesto nám chyběla kvalita ve finální fázi. Zápas jsme přesto dokázali otočit, avšak soupeř při ojedinělém protiútoku na konci utkání vymetl šibenici naší branky a nám už se nepodařilo reagovat. V penaltách nás podržel opět výborný Flachs, naši hráči byli úspěšní a tak jsme si připsali 2 body, což je určitě velké zklamání.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články