Výsledky mládeže: U19 porazila díky výkonu ve druhém poločase Meteor | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: U19 porazila díky výkonu ve druhém poločase Meteor

PRAHA - Slávističtí dorostenci si tento týden proložili ligovým utkáním. Zatímco mladší dorost bojoval v Plzni, devatenáctka se ve středu představila na hřišti pražského Meteoru. Po bezbrankovém prvním poločase si pak nejstarší dorostenci v tom druhém spravili chuť a porazili Meteor 4:0.

U19

Meteor – Slavia 0:4 (0:0)

Branky: 62. Routek, 69.72. (p.) Batka, 83. Veselý.

Sestava Slavie: Janalík – Žárský, Broukal, Ščuka, Tichý (46. Routek) – Gilián (70. Sluka) – Pecháček (46. Veselý), Kocourek, Vavrouš (46. Badocha), Doležel (46. Písačka) – Batka.

Komentář trenéra Martina Poustky: Na Meteoru jsme odehráli zápas dvou rozdílných poločasů. Soupeř byl velice agresivní, s čímž jsme si v první půli kvůli své zbrklosti a malé snaze držet míč nedokázali poradit. Do druhého poločasu jsme nastoupili v jiném rozestavení, hráli jsme na tři obránce, prostřídali se čtyři nejslabší hráči a naše hra nabrala zcela odlišné parametry. Dařilo se kombinovat i přečíslovat soupeře a přicházely šance. Pomohly nám i standardky, zejména rohy, z nichž Veselý připravil úvodní dvě branky. Závěr utkání pak už byl zcela v naší režii.

U17

Plzeň – Slavia 3:3 (1:1)

Branky Slavie: 2 Souček, Krejdl

Penaltový rozstřel 2:4 – střelci pokutových kopů: Pardubský, Žežulka, Král, Bucha

Sestava Slavie:
Toman, Pek, Kaník (41 Kovařík, 44 Stropek), Žežulka, Pardubský, Král, Bucha, Souček (67 Sodoma), Krejdl, Novák (41 Lauricella), Havrda

Komentář trenéra Miroslava Jíry: Středeční vložený zápas v Plzni jsme nezačali dobře, přesto jsme se díky penaltě, kterou proměnil Souček po faulu na Krejdla, dočkali již v 17. minutě vedení 1:0. Postupem času nás domácí svojí agresivitou a lepším pohybem dostali pod tlak a zaslouženě v 38. minutě vyrovnali. Druhý poločas jsme začali aktivněji a v 51. minutě jsme se zásluhou Krejdla po přihrávce Krále dostali znovu do vedení. V 62. minutě jsme rozehráli nejkrásnější akci zápasu, kdy výborně zacentroval Pardubský a Souček svým druhým gólem zvýšil již na 3:1 pro Slavii. Domácí pak zvýšili své úsilí a v 69. minutě zkorigovali na 2:3. Pak byl jednoznačně ve vápně soupeře faulován útočník Sodoma, ale penalta se nepískala. Plzeň nás pak znovu zatlačila do defenzívy a čtyři minuty před koncem srovnala na 3:3. V závěru jsme ještě dostali domácí pod tlak, ale vítěznou branku jsme již bohužel nevstřelili. V penaltách jsme byli úspěšnější my a díky poměru 4:2 pro nás jsme si z Plzně odvezli cenné 2 body.
Zápas měl celkově vysokou úroveň, skvělé tempo a k vidění byla řada krásných akcí i tvrdých soubojů. Zejména druhý poločas jsme odehráli velmi dobře, bohužel se nám nepovedla závěrečná desetiminutovka, kdy jsme dvakrát inkasovali. Přesto mě mrzí, že jsme si nakonec neodvezli z Plzně plný počet bodů vzhledem k tomu, jak jsme měli zápas ve druhém poločase dobře rozehraný.

U16

FC Viktoria Plzeň – SK Slavia Praha U16 3:1 (2:0)

Branka Slavie: Cejnar

Sestava Slavie: Radimský – Schneider (60. Stojka), Straka, Mareš, Bílek (41. Kotěra) – Beňo, Havránek (41. Cejnar), Bielesz (53. Douděra) – Stříbrský, Lauricella, Suk (41. Petrák)

Hodnocení trenéra Petra Karocha: Soupeř byl po všech stránkách lepší a výše porážky je ještě milosrdná. Inkasovali jsme sice po individuálních chybách našich obránců, ale Plzeň měla brankových situací mnohem více. Soupeř nás přehrával fyzicky v osobních soubojích a byl mnohem přesnější a nápaditější v práci s míčem.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články