Z 0:2 na 3:2! Slávistky po skvělém obratu v Lize mistryň postupují! | SK Slavia Praha
Více

Z 0:2 na 3:2! Slávistky po skvělém obratu v Lize mistryň postupují!

PRAHA/EDENA ARENA - I v odvetném zápase Ligy mistryň musely sešívané otáčet nepříznivý výsledek zápasu. V Edenu už po čtvrt hodině prohrávaly 0:2, dokázaly však utkání zvrátit na svou stranu. Vstřelily tři branky a radují se tak ze zaslouženého postupu mezi šestnáct nejlepších evropských týmů.
Slávistky si přivezly z Kypru remízový výsledek 1:1, který vybojovaly díky brance v poslední minutě nastavení, a bylo tak jasné, že je čeká napínavé odveta. Votíková se musela činit hned v úvodu zápasu, v 7. minutě pálila ze standardní situace Alborghettiová, střelu ke vzdálenější tyči si ale brankářka Slavie ohlídala. Na druhé straně pak zpoza vápna zakončovala Bartoňová, Brouwerová kryla.

Po deseti minutách hry šel kyperský tým do vedení, střela Wittemanové prošla Votíkové nešťastně pod rukou do branky. A o čtyři minuty později kapitulovala Votíková podruhé. Dlouhý centr Wittemanové na zadní tyč zaplachtil a brankářka Slavie na míč nedosáhla.

Sešívané se nicméně nezdávaly. V devatenácté minutě slávistky zakombinovaly na hranici vápna, míč propadl k Divišové a ta si poradila s Browerovou – 1:2.

Pak se opět musela činit Votíková, střelu z přímého kopu Sidiriové si ohlídala a o chvíli později vytěsnila na roh zakončení Alborghettiové, které mířila přesně k pravé tyči.

Slávistky mohly dorovnat po rohu Pěničkové, kdy se udržely u vápna soupeřek a odražený míč se dostal ke Svitkové, její křížná střela však těsně minula branku. Úspěšnější byla Svitková, která z velkého vápna krásnou střelou levačkou srovnala na 2:2.

Druhý poločas měl jasný cíl, přidat alespoň jednu branku – tu postupovou. A to se mohlo vydařit hned po přestávce, sešívané se ale v závaru před Browerovou nedokázaly prosadit. Stejně jako v 53. minutě, kdy si Kožárová položila brankářku, nedokázala ji však prostřelit. A ani dorážka Divišové se přes gólmanku hostí do sítě nedostala.

Dvacet minut před koncem šla sama z levé strany Szewieczková, kterou našla přihrávka Krejčiříkové, ani jí se ale nepovedlo Brouwerovou zaskočit. O pár minut později už po rohovém kopu sešívaných poskakoval míč po brankové čáře, vykopla ho ale obrana hostí.

V 81. minutě viděla druhou žlutou kartu Sidiriová a slávistky okamžitě využily nabídnuté standardní situace. Střela Svitkové proletěla vápnem na zadní tyč a Slavia vedla 3:2. A sešívané mohly v posledních minutách vítězství ještě potvrdit, jenže v samostatném úniku nejprve Szewieczkové odskočil míč, Bartoňová pak pálila těsně vedle.

Slávistky ale vedení uhlídaly a tak díky remíze 1:1 na Kypru a vítězství 3:2 doma postupují mezi 16 nejlepších celků Evropy.

SK Slavia Praha – Apollon Ladies FC 3:2 (2:2)

Branky: 19. Divišová, 41. a 82. Svitková – 10. a 14. Wittemanová

Slavia: Votíková – Chlastáková, Necidová, Budošová, Pincová – Bartovičová – Divišová, Pěničková (K) (46. Krejčiříková), Svitková, Bartoňová – Kožárová
Apollon: Browerová – Molinová, Cruzová, Sofocieousová, Menchelová – Cuschieriová, Wittemanová (76. Antoniouová), Sidirová, Kellyová (59. Nielsenová) – Hendersonová – Alborghettiová

ČK: 81. Sidiriová

ŽK: Kožárová – Sidiriová

Diváci: 1 078

Rozhodčí: Peetersová – Hoogendijková, Scheffersová

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články