B-tým: Remíza se Slavií Karlovy Vary | SK Slavia Praha
Více

B-tým: Remíza se Slavií Karlovy Vary

1:1
(0:0)
22. kolo, 14. 4. 2024
22. kolo, 14. 4. 2024
SK Slavia Praha B - FC Slavia Karlovy Vary
Slávistický B-tým ve 22. kole ČFL skupiny A vyzval v neděli 14. dubna na Xaverově Slavii Karlovy Vary. Slávisté po prohře s Plzní remizovali se Slavií Karlovy Vary 1:1. Za sešívané se prosadil Elmedin Rama, slávistický debut si prožil Lukáš Vorlický.

Sešívaní vstoupili do utkání aktivně a už ve 4. minutě zahrozili z rohu. K hlavičce se nejprve dostal Mikuláš Konečný, vyražený míč následně dorážel také hlavou Elmedin Rama. Oba tyto pokusy brankář hostí zlikvidoval.

Povedenou kombinaci předvedli ve 14. minutě Eliáš Piták spolu s Davidem Pechem a Victorem Boluwatife Ogungbayiem. Po rychlém naražení ve středu hřiště se ke střele z velkého vápna dostal David Pech. Jeho pokus k tyči však gólman hostí pokryl.

Slávisté byli v prvním poločase aktivnějším týmem, ohrožení branky se ale přetavit ve vstřelený gól nepodařilo.

Ve druhém poločase se do první velké příležitosti dostali slávisté, když Eliáš Piták stihl ve skluzu nacentrovat míč před brankáře. Přes skrumáž se ale sešívaní nepodařilo míč protlačit do brány.

V 56. minutě se do samostatného úniku od poloviny hřiště dostal hostující Jaroslav Červený a poslal Karlovy Vary do vedení 0:1.

V 65. minutě vyslal po levé straně Boluwatife Ogungbayi Samuela Pikolona, ten míč posunul na střed na osamoceného Elmedina Ramu, který se nemýlil a srovnal stav utkání na 1:1.

V 75. minutě se na hřiště dostal Lukáš Vorlický, který si tak připisuje svůj první start za Slavii.

Pět minut před konce zahrávali slávisté volný přímý kop, ke kterému se postavil debutant Vorlický. Jeho centr do vápna však nenašel žádného adresáta a Karlovy Vary tak rozehrávali od brankáře.

V závěru utkání šla slávistický rezerva do tlaku, ze kterého dokázala vytěžit roh, ale ani z něj nedokázali sešívaní rozhodnout o své výhře a utkání tak skončilo remízou 1:1.

Další utkání čeká slávistické béčko v neděli 21. dubna od 10:15 ve Zbuzanech s Duklou B.

1:1

Sestavy

SK Slavia Praha B

Slavata - Trédl (53. Pudil M.), Konečný, Hunal, Zachoval (62. Pikolon) - Žitný, Pech Dav. (53. Pech Dom.), Dufek (53. Jelínek) - Piták, Ogungbayi (75. Vorlický), Rama

FC Slavia Karlovy Vary

Soloha - Alozie, Červený (78. Didier), Horník, Kharebashvili (62. Ostapenko), Markovych, Milidrag, Pěkný (63. Sedlák), Tagne, Vyleta, Žilák

Detaily utkání

Branky
65. Rama - 57. Červený
Žluté karty
Pech Dav. - Červený, Didier
Rozhodčí
Švagr - Hlaváček, Andras

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články