Z prvního místa do nadstavby | SK Slavia Praha
Více

Z prvního místa do nadstavby

Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

V nadstavbové skupině o mistra ligy se naše fotbalistky utkají se Spartou, Slováckem a Libercem. Slávistky odehrají první dva zápasy na domácím hřišti, následně tři venku a sezonu zakončí koncem května doma proti Slovácku. Během základní části sezony vstřelily naše fotbalistky ve čtrnácti utkáních 76 branek a obdržely pouhých 5 gólů. Třináctkrát slavily vítězství a pouze jednou remizovaly. V čele tabulky střelkyň Slavie i celé 1. ligy žen se drží útočnice Marjolen Nekesa, která vstřelila úctyhodných 22 branek, osm branek vstřelily Molly McLaughlin a Michaela Khýrová. Derby ve 12. kole v Horních Měcholupech přitáhlo rekordní množství diváků, když se na tribunách sešlo 1015 nadšených fanoušků. Kromě napínavého zápasu si poprvé mohli užít i atmosféru fanzóny.

„Základní část sezony hodnotím velmi kladně. Zvládli jsme těžké a důležité zápasy na hřištích soupeře, jako bylo Slovácko, nebo Sparta. Body jsme ztratili pouze v domácím zápase se Spartou, který nás samozřejmě mrzel, nechali jsme si vzít vítězství v posledních minutách. Čeká nás ještě šest velmi náročných zápasu, těšíme se na to,“ říká kapitánka Slavie Diana Bartovičová.

Utkání proti Liberci začíná v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech, v přímém přenosu na www.tvcom.cz. Vstupné na utkání je zdarma.

Aktuálně

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech.

Denis Halinský prodlužuje smlouvu se Slavií

2. 5. 2024
Denis Halinský prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Molly McLaughlin zůstává ve Slavii

2. 5. 2024
Molly McLaughlin pokračuje v Edenu. Třiadvacetiletá americká záložnice podepsala novou smlouvu a těší se na další úspěchy v červenobílém dresu.

Další články