U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka | SK Slavia Praha
Více

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Do nejlepší čtyřky turnaje se probojovaly obě pražská S, Zbrojovka Brno a Teplice. Slávisté to proti sklářům v semifinále neměli vůbec jednoduché. V utkání padlo celkem devět branek, ale postup do finále vybojovali sešívaní po výhře 6:3.

V utkání o zlato proti Brnu museli dorostenci od 27. minuty dotahovat. Slávisté zvládli ještě do poločasu srovnat skóre zásluhou Potměšila. Ani po přestávce mládežníci nepolevili, šli si za vítězstvím a odměnou jim byly góly Potměšila s Horvátem. Po vítězství 3:1 tak mohli nad hlavu zvednout pohár pro vítěze.

Semifinále

SK Slavia Praha vs. FK Teplice 6:3 (3:1)

Sestava: Suda – Chaluš, Červenka (71. Šimon), Ferenc, Drašner – Kubů (46. Fuksa), Skokan (62. Frolík), Horváth, Kozhusko (46. Palaščák) – Potměšil (46. Magada), Brázda (62. Tománek)

Góly: 5. Chaluš, 11. Brázda, 40. Horváth, 50. Palaščák, 86. Magada, 88. Frolík

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Od nás slušný výkon v držení míče a ve hře mezi vápny jsme byli jasně lepší. Pomohly nám po dlouhé době standardky a dali jsme góly z rohů. V čem jsme měli velký problém byla defenziva. Nebyli jsme si jisti v osobních soubojích, každý míč za obranu do souboje byl pro nás nebezpečný. Neměli jsme dobrý odhad na míč a ten nás často přeletěl. Naše čtení hry také nebylo nejlepší. Je to dlouhodobá věc, na které musíme zapracovat. Soupeř sice hraje o soutěž níže, ale nebylo to znát. I tak jsme měli dát více gólů.

Finále

SK Slavia Praha vs. FC Zbrojovka Brno 3:1 (1:1)

Sestava: Paar – Fuksa, Janota, Kubů – Kozhushko (69. Drašnar), Frolík, Palaščák (61. Horváth), Tománek, Skokan (81. Chaluš) – Magada (61. Brázda), Potměšil (81. Červenka)

Góly: 43. a 66. Potměšil, 81. Horváth

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: V utkání jsme byli lepším týmem, ale Brno bylo velmi nebezpečné v protiútocích. Z jednoho takového vznikla penalta, ze které jsme inkasovali a prohrávali. I další šanci jsme přežili a do poločasu jsme zvládli vyrovnat. Vytvořili jsme si několik akcí z křídelních prostorů, ale nedokázali jsme je vyřešit do šancí. Chyběl nám větší klid. Druhý poločas byl jednoznačný. Brnu docházely síly a bylo otázkou času, kdy se prosadíme. To přišlo po individuální akci Frolíka a penaltovém faulu na něj. Třetí gól přidal Horváth, který zachoval tolik tížený klid. Jsem rád, že to kluci zvládli, a to jak výsledkově, tak herně. Doufám, že to bude psychická vzpruha a do dalšího náročného programu půjdeme s čistou hlavou a správně nastaveni.

Aktuálně

V sobotu 4. května proti Slovácku

3. 5. 2024
Fotbalistky Slavie se chystají na 3. kolo nadstavbové části sezony, kde mohou v případě vítězství zpečetit svůj 23. mistrovský titul. Duel se odehraje v sobotu 4. května od 15:00 na stadionu v Kunovicích.

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech. Filip Slavata vychytal třetí čisté konto v řadě.

Informace pro fanoušky na DERBY

2. 5. 2024
V sobotu 11. května odehrajeme derby se Spartou na Letné. Veškeré lístky klub rozdělil mezi fanouškovské organizace, v článku si přečtěte informace k zápasu.

Další články