Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru | SK Slavia Praha
Více

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

Semifinálové utkání Poháru žen se odehrálo na umělé trávě v tréninkovém centru Strahov. Fotbalistky Slavie se musely bohužel obejít bez Szewieczkové, Morávkové a Stackpole, které se zotavují ze zranění. Naštěstí se však mohly radovat z návratu naší brankářské jedničky Olivie Lukášové.

První branka přišla už v 20. minutě z kopaček Michaely Khýrové, která zkompletovala hattrick v posledním ligovém derby v Horních Měcholupech. Po změně stran se v 55. minutě po parádní přihrávce Terezy Krejčiřiové skvěle trefila Molly MCLaughlin. Jen o minutu později přidaly naše fotbalistky další gól, tentokrát díky precizní kolmici od McLaughlin na Nekesu, která bez váhání překonala brankářku Kožurikovou. V 77. minutě se střídající Martina Šurnovská dokonale zorientovala a našla osamocenou Denisu Veselou na hranici vápna, která pak uzavřela naši výhru na konečných 4:0. Po závěrečném hvizdu vybuchla na stadionu postupová radost společně s hrstkou slávistických fanoušků, kteří si našli cestu k podpoře týmu. Ve finále se naše fotbalistky utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

S postupem do finále panuje obrovská spokojenost! Začátek zápasu nebyl z naší strany nejlepší , trvalo nám, než jsme si zvykli na umělou trávu na Strahově, která byla navíc před zápasem hodně pokropená. Prvních třicet minut zápasu jsme měli několik ztracených míčů , ale vstřelili jsme první důležitý gól, druhý poločas jsme se uklidnili a předvedli velmi dobrý výkon. Dali jsme krásné branky, jsem moc rád že jsme to zvládli a pokračujeme na velmi dobré cestě za obhajobou double. Naší dominanci v sezoně můžeme potvrdit už v prvním domácím derby ve Fortuna Areně, kam si přejeme, že dorazí co největší počet fanoušků,“ říká po postupu spokojený trenér žen Karel Piták.

Slavii nyní v nadtavbě čekají další dvě ligové derby, aktuálně se nacházíme na čele tabulky s náskokem sedmi bodů před rivalem ze Sparty. Obhajoba titulu se zdá být na dosah ruky. První domácí derby je naplánováno na sobotu 27. dubna (od 15 hodin) v pražském Edenu, vstupenky jsou v prodeji zde.

Aktuálně

Rekord v návštěvnosti, 6216 fanoušků na derby žen ve Fortuna Areně

29. 4. 2024
Během minulého víkendu se fotbalistky Slavie mohly radovat nejen z vítězství 4:1 v derby proti Spartě, ale také z historického okamžiku na tribunách Fortuna Areny, kde byl stanoven nový rekord v návštěvnosti nejvyšší ženské fotbalové soutěže.

Nový HALFTIME. Zafeiris, Odbor přátel i šéfova dcera

29. 4. 2024
Druhé letošní vydání slávistického magazínu HALFTIME vychází 7. května. Z titulní strany shlíží Christos Zafeiris, exkluzivní zpověď poskytla i Jana Kolářová, dcera Jaroslava Tvrdíka.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

29. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články