MATCHDAY z Bruselu. Proti evropské elitě | SK Slavia Praha
Více

MATCHDAY z Bruselu. Proti evropské elitě

MATCHDAY, který tu ještě nebyl! Slávistické přípravky v polovině března přijaly pozvání do Bruselu. Kategorie U10 a U9 strávily v hlavním městě Belgie tři dny, sehrály přátelské zápasy i miniturnaje proti nejlepším akademiím v Evropě. A naše kamera byla u toho.

Slávisté si v pátek 15. března přivstali a za brzkého rána vyrazili z Horních Měcholup na dlouho cestu. Už odpoledne je totiž v Belgii čekaly první přátelské zápasy. Soupeřem a hostitelem byl bruselský klub Royale Union Saint-Gilloise, jehož A-tým je aktuálně v čele belgické ligy.

„Jsem moc rád, že máme možnost vycestovat za takovými soupeři. Belgický mládežnický fotbal je výborný ve zdravé agresivitě a používání dovedností pod časoprostorovým tlakem. Oba dva naše týmy v této konkurenci obstály a byly rovnocennými soupeři,“ bilancoval po pátečních utkáních hlavní trenér týmu U9 Jan Dus.

V sobotu dopoledne se mládežnici utkali s dalším týmem z hlavního města. RSC Anderlecht je známý svou skvěle pracující akademií a vychoval pro světový fotbal hráče jako je útočník Romelu Lukaku, Yuri Tielemans, rychlík Manchesteru City Jeremy Doku a spoustu dalších skvělých fotbalistů.


„Jsme na dobré cestě. Anderlecht byl skvělý v dovednostech a my taky. Nezaostávali jsme v žádné herní činnosti jednotlivce. Byl to skvělý zápas plný emocí. Více takových utkání,“ hodnotil Petr Bystričan, hlavní trenér kategorie U10.

Třetí a poslední den čekaly týmy sešívaných nadějí v akademiích Anderlechtu miniturnaje. Starší U10 změřila síly s FC Valenciennes, Borussií Monchengladbach, Feyenoordem Rotterdam, PSV Eindhoven a Anderlechtem Brusel. Mladší tým U9 čekal RSC Anderlecht, PSV Eindhoven a FC Valenciennes.

„Musím všechny naše kluky a obě kategorie ohromně pochválit. Každým zápasem jsme se zlepšovali, snažili se a nechávali na hřišti všechno. Přes fotbalové dovednosti s míčem a pohybový potenciál jsme na srovnatelné úrovni s belgickou a evropskou špičkou. Soupeři ale mají možnost a hrají tyto těžké zápasy častěji a jsou vyzrálejší. Pro nás to bylo nové, ale popasovali jsme se s tím velmi dobře,“ uzavřel náročný belgický víkend Jan Dus.

Aktuálně

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Další články