Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup | SK Slavia Praha
Více

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Česko

Česká fotbalová reprezentace se pod novým realizačním týmem začala připravovat na letní EURO v Německu. V nominaci bylo hned osm slávistů a všichni se v přípravných zápasech dostali na hřiště. Úvodní duel se odehrál v Norsku a David Zima premiérovým reprezentačním gólem nastartoval Čechy k obratu a výhře 2:1. V domácím zápase s Arménii, který skončil také výhrou 2:1, debutovali slávističtí odchovanci Tomáš Vlček a Matěj Jurásek. První jmenovaný odehrál celé utkání, Jurásek šel na hřiště z lavičky a podílel se na vítězném gólu.

Matěj Jurásek při zápase proti Arménii FOTO: Česká fotbalová reprezentace

Slovensko

I Slovensko odehrálo dva přípravné zápasy, do obou zasáhl Michal Tomič. Krajní obránce sešívaných odehrál 29 minut při prohře 0:2 s Rakouskem. Při remíze 1:1 v Norsku odehrál celý zápas. Ivan Schranz se srazu nakonec pro zdravotní problémy neúčastnil.

Libérie

Oscar se na prvním reprezentačním srazu oficiálně stal kapitánem liberijského výběru. Svůj tým dovedl k postupu do kvalifikační skupiny Afrického poháru národů. Na venkovní výhře 2:0 nad Džibutskem se podílel gólem, postup stvrdila „Lone Star“ domácí remízou 0:0.

Česko U21

Lvíčata mají za sebou dva domácí zápasy, bylo u nich sedm slávistů na hostování. K výhře 3:0 nad Severním Irskem přispěl gólem Denis Halinský, k důležitému vítězství 4:1 nad Islandem v kvalifikaci o EURO pomohl dvěma góly ve skvělé formě hrající Daniel Fila.

Norsko U21

Christos Zafeiris má za sebou kvalifikační výhru 4:0 nad San Marinem. Na hřišti byl 63 minut, v přípravném zápase s Nizozemskem zůstal na lavičce.

Aktuálně

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Další články