Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu | SK Slavia Praha
Více

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

Generálka pro dobrou věc

Milion korun ze vstupného na zápas proti Zlatým Moravcům a dvě stě padesát tisíc korun poslali fanoušci na sbírku Nadačního fondu Slavie, která se skládala i z několika doprovodných aktivit. Celkem tedy 1,25 milionu korun, které putovaly skrze neziskovou organizaci Post Bellum, projekt Paměť národa a Ukrajinské velvyslanectví v ČR na nákup terénních sanitek a dalšího zdravotnického materiálu.

Z naší podpory zakoupené čtyři „Lanďáky“ se díky práci dobrovolníků z Paměti národa a ukrajinské ambasády během několika týdnů přeměnily na terénní sanitky a v tuto chvíli již naplno pomáhají s odvozem raněných na Ukrajině. Dle zpráv z frontové linie jen za první den zachránily tři lidské životy.

Pomoc vážně nemocným dětem

Minulý rok v srpnu jsme se pak ve spolupráci s klubem Dnipro-1 zapojili do další adresné pomoci přímým obětem konfliktu. Během společného utkání v předkole Evropské ligy UEFA v Edenu jsme za klub předali 100 000 Kč ve prospěch organizace Pomogaem, která se zaměřuje na pomoc vážně nemocných dětem a jejich rodinám. Zároveň se Eden stal prvním mírovým hřištěm v České republice.

„Rádi bychom poděkovali za podporu našich aktivit a za nezbytnou pomoc, kterou poskytujete dětem. Díky vaší finanční podpoře získalo osm vážně nemocných dětí, které vyžadují stálou péči, potřebné léčebné zásoby a materiál. V jménu těchto rodin a naší organizace vyjadřujeme upřímnou vděčnost“, napsala v dopise organizace Pomogaem. Darovaná částka byla využita na zdravotnické pomůcky, potřebné operace a zajištění dostatečného množství jídla i dlouhodobé péče pro nemocné děti.

Pro všechny v klubu je maximálně přirozené semknout se pro ty hodnoty, kterým společně věříme a pomáhat vždy tam, kde je to žádoucí. Děkujeme všem fanouškům, kteří s námi tento přístup sdílí.


Aktuálně

Jan Sirotník prodloužil smlouvu se Slavií

20. 5. 2024
Odchovance mládežnické akademie Jan Sirotník prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

Další články