Oscar prodloužil smlouvu: Je mi tu moc dobře | SK Slavia Praha
Více

Oscar prodloužil smlouvu: Je mi tu moc dobře

Oscar Dorley prodloužil se Slavií kontrakt do 30. června 2027. Podpisový ceremoniál s ním tradičně prožívala maminka, v rozhovoru se podělil o své dojmy i radost z povedeného vstupu do sezony.

Liberijský reprezentant do Slavie přišel v srpnu 2019, podzimní část ročníku 2019/20 ještě strávil na hostování v Liberci. V červenobílém dresu debutoval 1. března 2020 na Slovácku. Se Slavií dvakrát zvedl nad hlavu mistrovský pohár, dvakrát se radoval z triumfu v domácí poháru.

Zahrál si čtvrtfinále Evropské ligy i Evropské konferenční ligy, stal se nepostradatelným členem sestavy realizačního týmu Jindřicha Trpišovského. A až se uzdraví, bude moci rozšířit svou bilanci 130 soutěžních startů (4+16) za Slavii.

„Z nové smlouvy jsem nadšený. Jsem tady rád, těší mě, že budu ve Slavii pokračovat. Beru to jako začátek nové kapitoly. Slavia je jeden z nejlepších týmů. Hrát za ni je velká čest,“ říkal Oscar bezprostředně po podpisu nové smlouvy.

Krátce předtím telefonicky dohovořil se svou maminkou, stejný rituál společně předvedli i při podepisování kontraktu stávajícího, který má platnost do června 2025.

„Moje máma je pro mě hodně důležitá. Cokoliv dělám, tak se snažím, aby byla u toho, pomáhá mi dělat důležitá rozhodnutí. Vždycky tu je pro mě, vždycky to tak bylo. Že jsme to mohli prožít spolu pro mě moc znamená. Byla se mnou v horších časech, v dobrých, prostě pokaždé. Proto ji chci mít vždycky nablízku,“ prozradil 25letý univerzál, kterého z posledních tří soutěžních utkání vyřadilo zranění.

„Cítím se mnohem líp. Na začátku týdne se už snad zapojím do tréninku s týmem. Start sezony je velmi dobrý, lepší než v minulé sezoně. Chci u toho být. Postupně ještě sílíme. Když takhle budeme pokračovat, rozhodně budeme mistři. Maximálně tomu věřím,“ hlásí Oscar a na závěr ocenil i fazonu Muhameda Tijaniho, který zapsal vítězné trefy proti Baníku i v úvodním zápase play off UEL proti Zorje.

„TeeJay má teď skvělou formu. Držím mu palce, aby mu to vydrželo a pokračoval tak i dál. Budeme ho potřebovat.“

Aktuálně

DOUBLE! Slávistky ovládly i finále poháru

8. 5. 2024
Fotbalistky Slavie po titulových oslavách zvítězily 2:0 ve finále poháru proti Slovácku a získaly třetí double v řadě. Utkání ve Velkém Meziříčí sledovalo 1375 diváků.

MATCHDAY Baník. To jsme je hnali

7. 5. 2024
Pětigólová výhra, čisté konto, 18 028 diváků v ochozech, tři choreografie Tribuny Sever. Kamery MATCHDAY pro vás sobotní vydařené úvodní kolo nadstavby proti Baníku Ostrava (5:0) tradičně sledovaly.

Online: Od 12:45 finále poháru proti Slovácku

7. 5. 2024
Fotbalistky Slavie bojují o double ve finále domácího poháru proti Slovácku. Utkání se odehraje od 12:45 ve Velkém Meziříčí před kamerami ČT sport.

Další články