PREVIEW: Kerbr a van Buren před Zlínem | SK Slavia Praha
Více

PREVIEW: Kerbr a van Buren před Zlínem

Před středeční ligovou dohrávkou ve Zlíně byli hosty tradičního preview asistent trenéra Milan Kerbr a útočník Mick van Buren.

Na slávisty čeká dohrávka 17. kola FORTUNA:LIGY, do utkání se Zlínem půjdou posilněni nedělní domácí dramatickou výhrou nad Jabloncem. Vstupenky do sektoru hostů kupujte ZDE.

„Proto já osobně fotbal miluju, takovéto chvíle jsou nezapomenutelné. Emoce na začátku i na konci utkání byly velké, všichni jsme si to hrozně užili. Fanoušci snad taky,“ popisuje Milan Kerbr.

Slávisty dohnalo k vítězné trefě, kterou Václav Jurečka vstřelil v 7. minutě nastavení, 17 202 skvělých diváků. „Návštěvy jsou v Edenu vždycky úžasné, je to pro nás velká pomoc, vždycky vnímáme podporu fanoušků. Myslím si, že kdy nás tak netlačili, čtvrtý gól by nepřišel,“ zamýšlí se Mick van Buren.

„Už když jsme šli na rozcvičku, tak jsem se bavil s Jindrou a Houšťou, jaká panuje atmosféra. Bylo tam snad deset tisíc lidí, možná víc. Bylo to naprosto skvělé,“ souhlasí nový asistent hlavního trenéra.


Zlínu patří v tabulce patnácté místo. Po nástupu nového kouče Bronislava Červenky ze sedmi ligových utkání posbíral osm bodů. Navrch přidal postup mezi nejlepších osm týmů MOL Cupu.

„Od příchodu nového trenéra šli jejich výkony nahoru, bude to nepříjemný soupeř. Kvalitu určitě mají, jinak by nebyli ve čtvrtfinále poháru. Chceme se na ně dobře a poctivě připravit,“ říká Kerbr.

První vzájemný souboj v probíhající sezoně přinesl těsnou výhru Slavie 2:1. Vítězný gól si připsal na začátku srpna právě Mick van Buren.

„Co si pamatuju, tak na konci to byly podobné nervy, jako proti Jablonci. Musíme být stejně nebezpeční dobře, zlepšit obranu a pak budeme úspěšní,“ zná recept nizozemský útočník.

Zápas proti Zlínu začíná ve středu v 18:00, přímý přenos nabídne O2 TV Sport. Další informace nejen pro fanoušky cestující na utkání naleznete na našich klubových kanálech. Slávisti, držte nám palce.

Aktuálně

Největší změna? V hlavě. Musíme být nepříjemní

28. 4. 2024
Rozebrat s novináři vítězství 2:1 na půdě Hradce Králové dorazil Lukáš Provod. Na pozápasové tiskové konferenci hovořil o své brance, vyhlídkách týmu před nadstavbou a gratuloval také hlavnímu trenéru Jindřichu Trpišovskému k rekordní 192. ligové výhře v jeho kariéře.

Úleva, radost. Od rána jsem cítil, že to bude dobré

28. 4. 2024
Ondřej Zmrzlý po výhře v Hradci (2:1) exkluzivně pro #SlaviaTV rozebral svůj premiérový zásah v sešívaném, poděkoval fanouškům, popsal, proč je Malšovická Aréna jeho oblíbenou, a vytyčil plány pro nadstavbu, která začne příští sobotu.

Výhra v Hradci. Zářil Provod, první gól pro Zmrzlého

28. 4. 2024
Sešívaní zvítězili v lize na hradecké půdě po dlouhých dvou letech a z epilogu základní části si odváží důležité tři body. O výhře 2:1 rozhodly dvě branky v rychlém sledu z kopačky Lukáše Provoda a Ondřeje Zmrzlého těsně před poločasem.

Další články