Společně pro Nadaci pro transplantace kostní dřeně | SK Slavia Praha
Více

Společně pro Nadaci pro transplantace kostní dřeně

Nedělní ligový šlágr mezi Viktorií Plzeň a Slavií Praha bude mít opět charitativní podtext. Oba kluby tím naváží na předchozí společné aktivity v oblasti CSR a tentokráte před vzájemným zápasem podpoří Nadaci pro transplantace kostní dřeně (NTKD). Zapojit se mohou i fanoušci obou klubů.

Kelímek nepatří na hřiště, ale do speciální popelnice pro dobrou věc. Pokud si během nedělní návštěvy Doosan Areny zakoupíte nápoj do vratného kelímku, můžete jej právě tímto způsobem darovat a přispět částkou 50 Kč na NTKD. Speciální popelnice a sběrná místa budou nachystána na všech tribunách, samozřejmě i v sektoru pro hosty. Věříme, že se do této akce zapojí co nejvíce fanoušků.

Ještě před zápasem pak nejvyšší představitelé obou klubů, tedy Jaroslav Tvrdík s Adolfem Šádkem, osobně navštíví Nadaci přímo na transplantační jednotce při hematoonkologickém oddělení FN Plzeň. Před výkopem pak zástupcům NTKD předají darovací šek, kterým oba kluby přispějí na pořízení rehabilitačního přístroje pro pacienty po transplantaci kostní dřeně. Naváží tak na akce z minulého roku, kdy před utkáním v Edenu navštívili FN Motol a organizaci DONOR a podpořili Centrum Paraple.

„Mám radost z toho, že dokážeme spojit síly a společně podpořit dobrou věc. Z jednorázové pomoci se stala tradice a já věřím, že v ní budeme i nadále pokračovat. Ať už u nás v Edenu nebo v Plzni. Zároveň se mi moc líbí, že pomáhat bude kelímek. Tedy věc, se kterou máme my i Plzeň z poslední doby nepříliš pozitivní zkušenost. Místo hřiště poletí kelímky do speciálních boxů a pomohou dobré věci,“ okomentoval společnou aktivitu Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva SK Slavia Praha.

Přispět mohou i ti fanoušci, kteří se v neděli na zápas do Štruncových sadů nedostanou. Například prostřednictvím dárcovské DMS. Více informací naleznete i na webu NTKD www.nadace.kostnidren.cz.

Aktuálně

Rekord v návštěvnosti, 6216 fanoušků na derby žen ve Fortuna Areně

29. 4. 2024
Během minulého víkendu se fotbalistky Slavie mohly radovat nejen z vítězství 4:1 v derby proti Spartě, ale také z historického okamžiku na tribunách Fortuna Areny, kde byl stanoven nový rekord v návštěvnosti nejvyšší ženské fotbalové soutěže.

Nový HALFTIME. Zafeiris, Odbor přátel i šéfova dcera

29. 4. 2024
Druhé letošní vydání slávistického magazínu HALFTIME vychází 7. května. Z titulní strany shlíží Christos Zafeiris, exkluzivní zpověď poskytla i Jana Kolářová, dcera Jaroslava Tvrdíka.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

29. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články