Vysoké vítězství U14 nad Plzní, mladší dorostenci natáhli úspěšnou sérii | SK Slavia Praha
Více

Vysoké vítězství U14 nad Plzní, mladší dorostenci natáhli úspěšnou sérii

Kluci z U14 předvedli proti Plzni skvělý výkon a porazili lídra soutěže 7:1. Mladší dorostenci vyhráli už páté utkání v řadě. Přípravkám se povedlo přátelské utkání v Liberci. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

B-tým

SK Slavia Praha vs. FC Slavia Karlovy Vary 1:1 (0:0)

Sestava: Slavata - Trédl (53. Pudil M.), Konečný, Hunal, Zachoval (62. Pikolon) - Žitný, Pech Dav. (53. Pech Dom.), Dufek (53. Jelínek) - Piták, Ogungbayi (75. Vorlický), Rama

Gól: 65. Rama

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: V první půli jsme byli dominantní, jen jsme potřebovali soupeře otevřít k tomu, aby se hrálo lépe ve zbytku utkání. Bohužel jsme své vypracované šance, kterých bylo dost, nevyužili. Ve druhém poločase jsme si zkomplikovali cestu za třemi body po chybě, kdy jsme hráli malou domu, kterou soupeř vystihl a následně potrestal do prázdné brány. Podařilo se nám rychle odpověď brankou na 1:1 po dobře vyřešeném protiútoku. Na otočení výsledku jsme tak měli dostatek času. Už jsme sice nebyli tolik silní v držení míče, ale neustále jsme na soupeře vytvářeli tlak a chtěli utkání rozhodnout. Vary neměly za celý zápas přímou střelu na bránu, přesto urvaly bod. Mrzí nás první bodová ztráta na domácí hřišti. Na druhou stranu se dnes v sestavě protočilo 11 dorostenců. Musíme být trpěliví.

U19

SK Slavia Praha vs. FC Zlín 4:0 (2:0)

Sestava: Tomas – Boledovič, Kopecký, Mervard, Herák – Naskos (65. Jinoch), Koffi (78. Holub), Zamazal – Belžík (65. Teterya), Pikolon (46. Palán), Lacko (46. Kohout)

Góly: 16. Pikolon, 22., 58. a 61. Belžík

Hodnocení trenéra Milana Titěry: Prvních 30 minut jsme hráli dobrý zápas s vytvářením vyložených šancí. Pomohl nám rychle rozehraný aut do vápna na Pikolona, kterého soupeř fauloval a stejný hráč z penalty nezaváhal. Druhý gól vstřelil po náběhu za obranu Belžík. Pak jsme měli několik výpadků v přepínání do defenzivy a ztratili jsme kompaktnost ve středu hřiště. Soupeř se tak dostal k několika zakončením, se kterými si poradil Tomas. Ve druhém poločase byl vyloučen hráč Zlína a začalo se hrát na jednu bránu. To ukázalo naše rezervy v řešení herních situací do plné obrany a v zakončení. Naši přesilovku zužitkoval střelecky pouze Belžík, který svým hattrickem uzavřel skóre na 4:0. Pro nás důležitá výhra, kterou se opět vracíme bojovat o čelo tabulky.

U18

FK Motorlet Praha U19 vs. SK Slavia Praha 2:3 (1:2)

Sestava: Rezek – Kumpan (60. Březina), Adam, Hubička, Palán (46. Jelínek L.) – Teterya (60. Šmiga), Holub, Franěk – Jinoch (60. Kubů), Lacko (46. Kohout), Mikulanda

Góly: 15. Hubička, 43. Teterya, 90. Šmiga

Hodnocení trenéra Radima Pfeifera: Motorlet hrál spíše hluboký blok a při výstavbě se snažili překonávat náš pressing dlouhými míči za obranu. Naši bránu soupeř ohrozil hlavně ze standardních situací. Do vedení jsme šli po patnácti minutách z rohového kopu. Soupeř nedlouho na to vyrovnal po přímém kopu. Před poločasem nám krásnou střelou ve vápně vrátil vedení Teterya. V utkání jsme měli herní převahu a vytvořili si několik slibných šancí, které ale neskončily brankou. V 83. minutě soupeře vrátil do utkání gól na 2:2. Naši hráči to nevzdali a odměnou za herní převahu proti houževnatě bránícím domácím jim byl gól v nastaveném čase na konečný 2:3.

U17

SK Slavia Praha vs. FC Zlín 3:0 (2:0)

Sestava: Obdržálek – Beran (81. Hubička), Kovář, Kočvara, Kolísek – Čížek (73. Korenc), Filippov, Slončík (81. Adam) – Németh (61. Šmiga), Magada, Kozhushko

Góly: 17. Magada, 25. Kočvara, 50. Beran

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Potvrzení role favorita v podobě výsledku. Převaha byla také na naší straně. Převážně jsme hráli do středního až hlubokého bloku. Někdy míň přidržíme míč, táhneme akce středem a hledáme složitější varianty. Pak běháme bazény dolů a dnes těch nevynucených ztrát bylo celkem dost. Ale sehráli jsme dobré utkání s dobrými momenty. Jsme také rádi za čisté konto a tři střelce.

U16

FK Motorlet Praha U17 vs. SK Slavia Praha 1:1 (1:0)

Sestava: Paar – Skokan, Ferenc, Fuksa – Frolík, Horváth (59. Červenka), Tománek, Pastyřík – Drašnar, Klepáč (59. Potměšil), Brázda (42. Hájek)

Gól: 63. Frolík

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: V prvním poločase jsme se rozjížděli pomaleji a v úvodu po chybě prohrávali. Poté se střídaly vydařenější pasáže s horšími. V dobrých jsme měli pěkné akce, kde chybělo jen lepší zakončení. V těch horších jsme byli netrpěliví a chyběla nám na hrbolatém terénu větší kvalita. Druhý poločas byl horší. Po nastřeleném břevně od Potměšila dorážel Frolík. Na obrat nám chybělo možná trochu štěstí, ale to se obrací k dobře nastavenému týmu a to jsme nebyli.

U15

SK Slavia Praha vs. FC Viktoria Plzeň 3:3 (0:0)

Sestava: Vávra – Chadima, Barčot, Kuneš, Pancíř – Kupera (41. Srb), Mašek, Ilinčić (41. Belžík) – Zadorozhnii (41. Svoboda), Filip, Baroš (57. Kubeš)

Góly: 66. Belžík, 68. Srb, 77. Kubeš

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Prvních 20 minut zachytili lépe hosté, byli jistější a přesnější v kombinaci a měli míč častěji. Nicméně žádnou šanci si vytvořit nedokázali. Ve zbytku poločasu se hra vyrovnala, my jsme měli náznaky příležitostí, ale vyloženou šanci jsme si také nevytvořili. V úvodu druhé půle se Plzeň dostala do vedení penaltě. Po inkasovaném gólu jsme začali být lepší, více drželi míč a postupně si začali vytvářet šance. Utkání jsme dokázali otočit na 2:1, poté si nechali vyrovnat, dali další krásnou branku na 3:2 aby v úplném závěru Plzeň opět vyrovnala. Bláznivý průběh, ale z mého pohledu dnes byla remíza asi zasloužená.

U14

SK Slavia Praha vs. FC Viktoria Plzeň 7:1 (4:0)

Sestava: Fukna (69. Beneš) – Fingerhutt, Košťál D., Vacek (60. Bryndza) – Biriukov, Rakár (56. Bureš), Teplý (41. Šafr), Štěpánek, Novotný – Šourek, Pěnkava

Góly: 20. Biriukov, 23., 26., 35. a 59. Pěnkava, 48. a 61. Šourek

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Na naší skvěle připravenou trávu přijel první tým tabulky, který nás na podzim porazil 8:1. My však nic nevzdáváme a to jsme soupeři jasně ukázali. Soupeř se snažil většinu času hrát konstruktivní fotbal, uměl k fotbalovosti přidat i tvrdost a vůbec se nejednalo o jednoduchý zápas. My se při výstavbě ze začátku prali s netypickým rozestavením a herní nepohodou. Velice silní jsme však byli směrem do ofenzivní fáze. Jak chtěl soupeř hrát, často jsme měli spoustu prostoru pro naše výpady. Velkou práci ve vápně soupeře a nebezpečí vytvářeli Pěnkava se Šourkem. Máme v týmu velkou vnitřní sílu a naše nastavení v zápasech je výborné.

U12

FK Teplice U13 vs. SK Slavia Praha 8:6

Góly: 2x Botnari, 2x Plháček, Paur, Pokorný

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Odehráli jsme jeden z našich nejlepších zápasů proti o rok staršímu soupeři. Na těžkém terénu kluci dokázali dobře kombinovat. Ve výstavbě jsme dobře přečíslovali soupeře a vytvářeli jsme si situace dva na jednoho. Kluci nepředržovali míč a nepustili si tak soupeře tolik k tělu. Měli jsme však menší efektivitu v zakončení, kdy jsme dost šancí neproměnili. Do defenzivy kluci přidali na důrazu a několikrát si vypomohli mezi sebou nebo se dokázali do souboje vrátit sami a získat míč. Chtěl bych pochválit i soupeře, který se nesnažil jen kopat míč na své narostlé útočníky, ale chtěli vystavovat od branky. Od nás dnes zaslouží všichni pochvalu.

U11

Miniturnaj Hradec Králové

SK Slavia Praha – FC Hradec Králové 3:2
SK Slavia Praha – FK Pardubice 5:1
SK Slavia Praha – ŠK Slovan Bratislava 0:2

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Celkově to dnes nebylo dobré. Žádné součinnosti, otáčení hry, špatné přihrávky, převzetí i zakončení. Negativa převážila pozitiva a předvedli jsme podprůměrné výkony.

FK Teplice U12 vs. SK Slavia Praha 0:8

Góly: 3x Kalík, 1x Miketa, Melvin, Šálený, Háječek, Nesvadba

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Po trpké zkušenosti z Hradce to bylo výborné. Všichni hráči po celý zápas maximálně koncentrovaní. Skvěle fungující součinnosti v ofenzivě i defenzivě. Individuální odvaha ve hře pod tlakem, kvalitní koncovka a hlavně velká chuť hrát od všech.

U10

FC Slovan Liberec U11 vs. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Dneska byli kluci skvěle nastavení. První třetinu jsme hráli ve vysoké intenzitě, dobře jsme předskakovali hráče, byli jsme přímočaří, měli jsme dobrý pohyb bez míče, kluci si dobře natahovali hřiště a když už se Liberec dostal k naší bráně, tak nás podržel brankář. Ve druhé třetině jsme už nebyli tak aktivní, soupeř dal za sebou 4 branky a dostal se na koně. Nicméně kluci se vrátili k tomu, co nás zdobilo na začátku, odvaha a pohyb. V poslední třetině jsme už soupeře k ničemu nepustili, kluci hráli odvážně, dobře pracovali s prostorem a vyhodnocovali herní situace. Co nás brzdilo bylo zakončení, ve kterém musíme být kvalitnější. Pokud se soupeř dostal k naší bráně, tak kluci nedostupovali hráče a musíme se v tom zlepšit.

Aktuálně

Rekord v návštěvnosti, 6216 fanoušků na derby žen ve Fortuna Areně

29. 4. 2024
Během minulého víkendu se fotbalistky Slavie mohly radovat nejen z vítězství 4:1 v derby proti Spartě, ale také z historického okamžiku na tribunách Fortuna Areny, kde byl stanoven nový rekord v návštěvnosti nejvyšší ženské fotbalové soutěže.

Nový HALFTIME. Zafeiris, Odbor přátel i šéfova dcera

29. 4. 2024
Druhé letošní vydání slávistického magazínu HALFTIME vychází 7. května. Z titulní strany shlíží Christos Zafeiris, exkluzivní zpověď poskytla i Jana Kolářová, dcera Jaroslava Tvrdíka.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

29. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články