Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově | SK Slavia Praha
Více

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

U19

Nejstarší slávistická dorostenecká kategorie je na příjemné vlně dvou výher i čistých kont. V tabulce mládežníkům patří aktuálně 4. místo se ziskem 34 bodů. Soupeř ze Sparty celou soutěž vede. Slávisté ale mohou vyrukovat se svou hlavní útočnou zbraní a druhým nejlepším střelcem ligy Samuelem Pikolonem, který je připraven rozšířit svých 14 úspěšných zásahů.

„Víme v čem jsme silní a kde jsou naše slabiny, na kterých postupně pracujeme. V letošní sezoně je velmi těžké odhadnout výsledek v jakémkoliv zápase, natož v derby. Chceme Spartě oplatit těsnou porážku z podzimu. Doufám, že utkání bude mít vysokou kvalitu, bude diváky bavit a my navážeme na předchozí vítězné zápasy,“ burcuje hlavní trenér U19 Milan Titěra.

Výkop derby U19 je ve středu 17.4. v 11:00. Utkání můžete také sledovat na YouTube SlaviaTV.

U17

U mladších dorostenců je situace opačná. Sešívaní vedou soutěž s 57 body. Sparťané jim dýchají na záda a mají jen o bod méně. Mládežníci zvítězili ve všech z posledních pěti zápasů, inkasovali během toho jen tři branky a určitě budou chtít tuto úspěšnou sérii prodloužit. Pomoci by jim k tomu mohl i nejlepší střelec soutěže Aleš Březina nebo Kryštof Čížek s Josefem Koláříkem.

„Čeká nás utkání o první místo s největším rivalem, co víc může být. Kluci se na utkání těší a vědí, že to může být utkání sezony. Zároveň tomu ale určitě nechceme podlehnout. Soupeř na jaře zatím jen vyhrává. Přeji si hlavně krásné fotbalové a intenzivní utkání s dobrým koncem pro nás,“ říká hlavní trenér U17 Jaroslav Machač.

Výkop derby U17 je ve středu 17.4. ve 13:15. Utkání můžete také sledovat na YouTube SlaviaTV.

Aktuálně

Rekord v návštěvnosti, 6216 fanoušků na derby žen ve Fortuna Areně

29. 4. 2024
Během minulého víkendu se fotbalistky Slavie mohly radovat nejen z vítězství 4:1 v derby proti Spartě, ale také z historického okamžiku na tribunách Fortuna Areny, kde byl stanoven nový rekord v návštěvnosti nejvyšší ženské fotbalové soutěže.

Nový HALFTIME. Zafeiris, Odbor přátel i šéfova dcera

29. 4. 2024
Druhé letošní vydání slávistického magazínu HALFTIME vychází 7. května. Z titulní strany shlíží Christos Zafeiris, exkluzivní zpověď poskytla i Jana Kolářová, dcera Jaroslava Tvrdíka.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

29. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články