Je to poločas, do odvety slále žijeme, říká Stanislav Vlček | SK Slavia Praha
Více

Je to poločas, do odvety slále žijeme, říká Stanislav Vlček

V 62. minutě dal Stanisav Vlček Na Stínadlech v prvním čtvrtfinálovém zápase Ondrášovka Cupu vyrovnávací branku, kterou rozjásal slávistické fanoušky v ochozech...

TEPLICE/PRAHA – V 62. minutě dal Stanisav Vlček Na Stínadlech v prvním čtvrtfinálovém zápase Ondrášovka Cupu vyrovnávací branku, kterou rozjásal slávistické fanoušky v ochozech i své spoluhráče na hřišti. Přesto odcházel ze hřiště v Teplicích zklamaný.

 

„Kdybychom po první půli prohrávali 0:3, nikdo by se nemohl dvit. Ale ve druhém poločase jsme tam měli tři nebo čtyři vyložené gólové příležitosti, jenže jsme je bohužel neproměnili a nakonec v nastavení si necháme dát z brejku po naší standardní situaci gól z penalty, to je samozřejmě hodně smolné,“ uvedl zkušený útočník.

 

A co podle něj znamená výsledek 1:2 pro Slavii do domácí odvety? „Po první půli jsme byli v kabině hodně skleslí, ale nakonec, když to vezmu tak, že jsme dali gól venku, tak ten výsledek je do odvety celkem slušný, pořád ještě žijeme. Nicméně po průběhu hry ve druhé půli jsme z výsledku určitě zklamaní,“ odpověděl Stanislav Vlček.

„Ale věřím, že v domácím prostředí to napravíme, stačí nám jedna branka, abychom nakonec postoupili my, věřím, že je v našich silách branku vstřelit a žádnou naopak neinkasovat,“ dodal.

 

Stanislav Vlček přiznal, že o přestávce měl trenér k hráčům důraznou řeč. „Stejně jako v zápase se Spartou jsme měli špatný vstup do zápasu a potom celý poločas jsme se z toho nedostali. O přestávce trenér zvýšil hlas a myslím si, že na naší hře to bylo znát. Od 60. minuty jsme Teplice drželi na jejich půli, vytvářeli jsme si šance, ale bohužel tím hloupým gólem jsme si nechali vzít alespoň ten bod,“ mrzelo Standu Vlčka.

 

Teplice v zápase zahrávaly proti Slavii tři penalty, dvě z toho proměnily. „To jsem také nezažil. U té poslední penalty, která byla v nastavení, jsem byl daleko, takže nevím, co přesně se tam odehrálo. Rozhodčí se ale rozhodl tak, jak se rozhodl, a penaltu zapískal,“ uvedl pětatřicetileý útočník, který odehrál celých devadesát minut v soutěžním zápase po více než půl roce. Naposledy to bylo 1. září ve 2. kole Ondrášovka Cupu v Pardubicích, kde vstřelil vítěznou branku.

 

„Musím to zaklepat, koleno drží a je v pořádku, takže jsem samozřejmě rád,“ zakončil Stanislav Vlček rozhovor optimistickou zprávou.

Aktuálně

DOUBLE! Slávistky ovládly i finále poháru

8. 5. 2024
Fotbalistky Slavie po titulových oslavách zvítězily 2:0 ve finále poháru proti Slovácku a získaly třetí double v řadě. Utkání ve Velkém Meziříčí sledovalo 1375 diváků.

MATCHDAY Baník. To jsme je hnali

7. 5. 2024
Pětigólová výhra, čisté konto, 18 028 diváků v ochozech, tři choreografie Tribuny Sever. Kamery MATCHDAY pro vás sobotní vydařené úvodní kolo nadstavby proti Baníku Ostrava (5:0) tradičně sledovaly.

Online: Od 12:45 finále poháru proti Slovácku

7. 5. 2024
Fotbalistky Slavie bojují o double ve finále domácího poháru proti Slovácku. Utkání se odehraje od 12:45 ve Velkém Meziříčí před kamerami ČT sport.

Další články