B-tým podlehl rezervě Viktorie Plzeň 1:2 | SK Slavia Praha
Více

B-tým podlehl rezervě Viktorie Plzeň 1:2

2:1
(1:1)
21. kolo, 7. 4. 2024, Luční
21. kolo, 7. 4. 2024, Luční
FC Viktoria Plzeň B - SK Slavia Praha B
Slávistický B-tým podlehl svému soupeři po pěti soutěžních výhrách v řadě. Postavení v tabulce se porážka s Plzní nedotkla.

Slávisté pod vedením trenéra Davida Střihavky vycestovali v neděli k utkání 21. kola ČFL skupiny A proti rezervě Viktorie Plzeň.

Sešívaní vstoupili do utkání aktivněji a chuť zvítězit šesté soutěžní utkání v řadě byla znát. Hned ve 14. minutě se po centru Matěje Žitného dostal k tvrdé ráně hlavou Elmedin Rama a otevřel skóre zápasu.

Obraz hry se v průběhu prvního poločasu neměnil. Oba týmy byly aktivní a útočilo se na obě strany. Ve 38. minutě se Plzeň dostala do tlaku kolem Sirotníkovi brány. Odražený míč doputoval k domácímu hráči na pravé straně, ten poslal prudký centr do vápna. Hlavou si míč našel domácí Metsoko a srovnal stav utkání na 1:1.

Dvě minuty po vstupu do druhého poločasu se slávisté dostali ke střele. Matěj Žitný vypálil z prostoru okolo penalty, jeho pokus byl však zablokován obráncem domácích.

Slávisté měli míč na svých kopačkách, posílali míče do vápna pomocí centrů nebo i dlouhých autů. Své pokusy však nedokázali přetavit ve vhodnou pozici k zakončení. V 53. minutě vybojovali domácí míč na polovině hřiště a přešli do rychlého protiútoku, který skončil nahozeným míčem za Sirotníka, kde dobíhal Planeta a posunul míč mezi tři tyče – 2:1.

V závěru zápasu si slávisté vytvořili tlak, který vyústil v červenou kartu domácího Ejedegby. Na poslední přímý kop nabíhal ve vápně i brankář Jan Sirotník. Slávisté ale vyrovnávací branku vstřelit nedokázali.

B-tým čeká další utkání doma, na Xaverově 14. dubna od 10:15 proti Slavii Karlovy Vary.

2:1

Sestavy

FC Viktoria Plzeň B

Baier - Bello (80. Krůta), Deml (80. Alili), Doubek, Ejedegba, Fišer, Lorincz (87. Vach), Metsoko (46. Vrba), Novák, Planeta (66. Nováček), Vacek

SK Slavia Praha B

Sirotník - Trédl (63. Dufek), Behenský, Konečný, Zachoval - Jelínek (63. Pikolon), Žitný, Pech Dom (63 Voriazidis). - Ogungbayi, Sy (46. Piták), Rama

Detaily utkání

Branky
14. Rama - 40. Metsoko, 53. Planeta
Diváci
150
Žluté karty
Sy, Voriazidis, Behenský, Bejbl, Pikolon - Ejedegba (2x)
Červené karty
Ejedegba
Rozhodčí
Panský - Toucha, Matyš

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články