Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. FK Pardubice | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. FK Pardubice"

2:1
(2:0)
29. kolo, 13. 5. 2017, Xaverov
29. kolo, 13. 5. 2017, Xaverov
SK Slavia Praha - FK Pardubice
Branky: <b>Branky:</b> 25. M. Lauricella, 32. Schneider - 58. Krištof
Vstup do zápasu se více povedl hostům z Pardubic, díky své aktivitě se dostali do několika nadějných příležitostí, největší z nich si připsaly Pardubice po rohovém kopu, když hlavičkoval útočící hráč na zadní tyči, mířil však vedle branky.

Vedení se ale chopila Slavia! Jan Vejvar dostal výbornou přihrávku za obranu, v souboji s vyběhnutým brankářem byl podle hlavního rozhodčího faulován a sešívaní měli výhodu pokutového kopu. Jeho rozehrávky se ujal nejlepší střelec Slavie Marco Lauricella a přesnou střelou k tyči nedal brankáři šanci.

Od vstřeleného gólu se Slavia dostala do hry začala více ohrožovat branku Pardubic. Druhá trefa sešívaných přišla o sedm minut později. Jan Vejvar si na pravé straně narazil s Pavlem Buchou, který dával míč pod sebe na Karla Schneidera, pravý obránce sešívaných svou střelu namířil přesně ke vzdálenější tyči - 2:0!

Úvod druhého poločasu patřil domácím, kteří si připsali několik vyložených příležitostí.Nejprve Pavel Bucha vymyslel přesnou přihrávku za obranu na Jana Vejvara, ten však svůj samostatný únik zakončil pouze do brankáře. Také v další situaci byl úspěšný brankář Letáček, tentokrát vychytal Marca Lauricellu. Po rohovém kopu Pavla Buchy byl před brankou úplně sám Filip Vyskočil, stoper sešívaných však branku netrefil.

Snížení se naopak dočkali hosté. Vyběhnutý Daniel Toman fauloval útočníka Pardubic a rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten proměnil Denis Kryštof, který ještě na podzim hrál za Slavii.

Dorostenci Slavie už vedení udrželi a vyhráli potřetí v řadě.

V dalším kole hraje Slavia v Plzni, přímý souboj o třetí místo se hraje už ve středu 17. 5. od 12:30.
2:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Toman - Schneider, Stropek, Vyskočil, Pek - Beňo, Bucha (90. Havránek) - Vejvar (85. Stheno), Hönig (87. Bielesz), Havrda (76. Kovařík) - M. Lauricella (68. Novák)

FK Pardubice

Letáček – Matuška, Jirásek, Spěvák, Batelka, Lněnička, Nikodem (67. Vávra), Krištof, Šafařík (85. Šafařík), Bureš, Višek

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 25. M. Lauricella, 32. Schneider - 58. Krištof

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články