Tři góly, tři body! Juniorka vyhrála v Hradci | SK Slavia Praha
Více

Tři góly, tři body! Juniorka vyhrála v Hradci

0:3
(0:0)
17. kolo, 3. 11. 2014
17. kolo, 3. 11. 2014
FC Hradec Králové - SK Slavia Praha
Branky: Branky: 55. Kuchta, 58. Dostál, 84. Diop. Rozhodčí: Váňa – Hock, Ježek.
PRAHA – Slávistická juniorky vyhrála v Hradci Králové 3:0. V tabulce tak mají svěřenci trenéra Řeháka 36 bodů a stíhají čelo Juniorské ligy.
V zápase se z hráčů A-týmu tentokrát představil kromě Dame Diopa také Levan Kenia, nejnovější posila z Gruzie. Potěšující je také návrat Jana Mikuly na trávníku, celé utkání odehrál také Martin Dostál a nastoupil i Nikolas Salašovič.

První velkou šanci viděli diváci na východu Čech až po pětadvaceti minutách hry. Po skvělé práci Diopa, který se zbavil obránců a sám vystřelil na zadní tyč, musel za gólmana na brankové čáře zaskakovat domácí Kratochvíl.

Osm minut před půlí o sobě dal vědět také druhý cizinec v sestavě sešívaných. Levan Kenia se dostal až zhruba na značku pokutového kopu a jeho prudká rána skončila těsně nad brankou. Minutu nato hrozil Mysliveček, ale na poslední chvíli mu sebral míč Drozd.

Co se nepovedlo v prvním poločase, na to slávistům stačilo po přestávce deset minut. K míči se ve vápně dostal aktivní Kuchta, který přišel do hry několik málo minut před tím, a střelou na zadní tyč otevřel skóre zápasu.

Tři minuty nato se mohl tým Pavla Řeháka radovat už z dvoubrankového vedení. Prosadil se jindy sváteční střelec, ale v juniorce poslední dobou poměrně pravidelný, Martin Dostál. Gólový účet zápasu uzavřel šest minut před koncem Dame Diop. I přesto, že byl při úniku senegalský útočník tísněn obráncem, tak se mu povedlo zakončit a vstřelit třetí gól sešívaných.

Za týden přivítá Slavia doma Bohemians Praha 1905. 
0:3

Sestavy

FC Hradec Králové

Jehlička – Káva, Drozd, Heger (67. Langr), Kopřiva, Djurović (63. Habrman), Radojev (82. Vágner), Zorvan, Drozd, Vyšehrad, Kratochvíl

SK Slavia Praha

Řehák – Mikula, Pelikán, Fialka, Dostál - Salašovič (46. Kuchta), Gecov, Kenia - Peterka (67. Möglich), Diop, Mysliveček

Detaily utkání

Statistiky
Branky: 55. Kuchta, 58. Dostál, 84. Diop. Rozhodčí: Váňa – Hock, Ježek.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články