Hráči na hostování: Návrat Stejskala i pardubičtí zachránci | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Návrat Stejskala i pardubičtí zachránci

Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Filip Prebsl (FC Slovan Liberec): V odvetném utkání s Teplicemi nastoupil tradičně v základní sestavě, ale ani spoluhráčům, ani jemu se nedařilo, už ve 33. minutě obdržel žlutou kartu. Slovan nedokázal využít střeleckou převahu a u Nisy prohrál i druhý zápas 1:2, čímž vypadává z play off o Konferenční ligu.

Filip Horský (FC Slovan Liberec): Byl součástí trojnásobného střídání v 55. minutě, ale efektivitu v ofenzivní části hry nezvýšil.

Daniel Fila (FK Teplice): Ve střetu pod Ještědem se sice nezapsal mezi střelce, ale u druhé branky svou urputností balon protlačil až k Mičevičovi, který z dorážky nezaváhal. S Hradcem Králové odehrál celý zápas, ale na změnu skóre to nestačilo a Teplice prohrály na Stínadlech 0:1.

Albert Labík (FK Teplice): V odvetě se Slovanem byl střídán v 74. minutě po zdravotních potížích, kdy byl ošetřován. Do zápasu s Hradcem nastoupil opět v základní sestavě a odehrál 63 minut.

Ebrima Singhateh (SK Sigma Olomouc): V duelu s "Votroky" nastoupil na posledních 20 minut, avšak nepříznivé skóre nedokázal otočit. Sigma doma podlehla Hradci Králové 1:3. Pro Sigmu to znamená konec sezony, a tak Singhateh pomohl rezervě Olomouce, která porazila B-tým Sparty 3:1, a stejným výsledkem zdolala i Chrudim.

Antonín Kinský (FK Pardubice): Měl zásluhu na tříbodovém zisku v domácím zápase s Jihočechy, kde předvedl několik pohotových zákroků. Pardubice v přestřelce s Českými Budějovicemi zvítězily 3:2. S Jabloncem měl plné rukavice práce, když zneškodnil několik nebezpečných střeleckých pokusů. Přesto ze své branky vytáhl míč třikrát. Na nepovedený duel na severu Čech skvěle odpověděl vychytanou nulou s Karvinou, kdy před domácími fanoušky předvedl několik velmi těžkých zákroků. Pardubice vyhrály 3:0 a definitivně se zachránily v nejvyšší soutěži.

Marek Icha (FK Pardubice): V zápase s Budějovicemi odehrál celý duel a pomohl vybojovat tři body. Zároveň si čtvrtou žlutou kartou v sezoně vysloužil stopku na zápas s Jabloncem. Po trestu nastoupil opět na pravém kraji obrany vedle svého kolegy Denise Halinského, s nímž pomohl k udržení čistého konta.

Denis Halinský (FK Pardubice): Nedařilo se mu ani s Budějovicemi, ani v duelu s Jabloncem, kdy defenziva Východočechů nechávala ohrožovat svou branku. Svoji dobrou formu, kterou předváděl celou sezonu, ukázal opět s Karvinou.

Michal Beran (Bohemians 1905): Ve středu zálohy patřil k nejlepším hráčům pražské Bohemky v domácím duelu s Jabloncem. Podporou ofenzivy pomohl k bodovému zisku. V Ďolíčku utkání skončilo 1:1. Ve vloženém kole s Karvinou byl vystřídán v 75. minutě za ofenzivnějšího Matyáše Kozáka. Hráči Bohemians doma podlehli Karviné 1:3. Se Zlínem odehrál celý zápas a zejména ve druhém poločase založil průnikovou přihrávkou na své spoluhráče nebezpečný útok. Klokani výhrou 2:1 bodovali po třech kolech naplno.

Ewerton (FC Baník Ostrava): Navzdory výsledku 0:1 s Mladou Boleslaví podal dobrý výkon, kdy měl dobré kombinace s Matějem Šínem, kterým chybělo málo, aby se dostaly za brankářova záda. V zápase na Letné měl jednu z největších šancí na svých kopačkách, kdy střelou zpoza vápna nadělal Vindahlovi potíže. Sparta porazila Baník 2:1. Ve Štruncových sadech vyšel střelecky naprázdno i přes velkou šanci v prvním poločase. Baník remizoval s Viktorií 1:1.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Matyáš Vágner (Sellier & Bellot Vlašim): S Táborskem byl připraven pouze na lavičce náhradníků. V zápase s pražskou Spartou ho hlavní trenér Martin Hyský postavil mezi tři tyče po poločasové přestávce a nelitoval toho, protože se dlouhým nákopem podílel na druhé brance Rytířů. Utkání skončilo 2:2.

Victor Osuagwu (Sellier & Bellot Vlašim): Ve střetu s Táborskem nastoupil v základní sestavě a v 51. minutě byl střídán.

Štěpán Beran (Sellier & Bellot Vlašim): V zápase s Táborskem předvedl několik skvělých momentů, a to zejména v prvním poločase. Byl střídán v poslední minutě.

Martin Šubert (Sellier & Bellot Vlašim): S Táborskem střídal Victora Osuagwua za stavu 0:1 a svým celkovým oživením ofenzivy pomohl k obratu na konečných 2:1. Ve střetu se Spartou odehrál 81 minut.

David Planka (Sellier & Bellot Vlašim): V domácím střetu s Táborskem odehrál plnou porci minut, stejně jako v utkání s rezervou pražské Sparty, kdy se podílel na druhé brance Středočechů, jeho ránu nešťastně tečoval hráč Sparty Ševinský.

Erik Biegon (Sellier & Bellot Vlašim): V 95. minutě vystřídal svého kolegu Štěpána Berana. Ve druhém utkání se Spartou si připsal jednu minutu v závěru utkání.

Jan Stejskal (MFK Vyškov): Nastoupil poprvé od svého zranění v zápase s Líšní a hned se musel činit, když měl několik skvělých zákroků. Svůj tým před baráží podržel a utkání skončilo 0:0.

Liga 1, Rumunsko

Andres Dumitrescu (Sepsi OSK): První utkání proti Rapidu Bukurešť odehrál celé a svým aktivním herním stylem na levé straně pomohl k výhře 3:2. V druhém duelu s Univ. Craiova naskočil až v 59. minutě. Jeho centrovaný míč pomohl srovnat na 2:2, ale na bodový zisk to nestačilo. Sepsi prohrála v Craiově 3:2. Po posledním kole skupiny o titul skončil tým Andrese Dumitresca na 5. místě.

Jakub Hromada (Rapid Bukurešť): Chyběl v sestavě z důvodu zranění.

KVNB Beker, Nizozemsko

Ondřej Lingr (Feyenoord Rotterdam): Na hřiště se dostal v trojnásobném střídání v 68. minutě. Feyenoord vyhrál 3:2 nad Nijmegenem. V utkání s Excelsiorem se dostal na hřiště v 60. minutě a na vstřelení branky mu stačily tři minuty. Na svůj zásah čekal od konce února. Tým Ondřeje Lingra v domácím prostředí vyhrál nad Excelsiorem 4:0.

Aktuálně

Pohyby v širším kádru před příští sezonou

16. 6. 2024
Slávisté příští týden odcestují na kondiční soustředění do Rakouska, ve výpravě však budou kromě reprezentantů a zraněných scházet i jména hráčů, kteří zamíří na hostování nebo si budou hledat nová angažmá.

Slavia a Sheriff Sinyan ukončují spolupráci

16. 6. 2024
Sheriff Sinyan končí své působení ve Slavii. Klub a sedmadvacetiletý stoper se po vypršení roční smlouvy společně dohodli, že nebude uplatněna možnost dvouleté opce.

B-tým postupuje do druhé ligy

15. 6. 2024
Slávistická rezerva postoupila po výhře 2:1 v odvetném utkání play off s Velvary do druhé ligy. O branky se postaral Samuel Pikolon a vlastním gólem hostující Libor Drozda.

Další články