Na severu bez branek. Slavia veze z Jablonce bod | SK Slavia Praha
Více

Na severu bez branek. Slavia veze z Jablonce bod

0:0
(0:0)
10. kolo, 17. 10. 2015, Jablonec/Střelnice
10. kolo, 17. 10. 2015, Jablonec/Střelnice
FK Jablonec - SK Slavia Praha
Branky: <b>ŽK:</b> Rossi – Mikula, Frydrych<br> <b>Rozhodčí:</b> Příhoda – Nádvorník, Caletka
JABLONEC/STŘELNICE - Slávisté sice ve druhém poločase zlepšili svůj výkon, ze severu Čech si ale nakonec vezou bod za bezbrankovou remízu. Sešívané vzadu podržel brankář Martin Berkovec, v největších šancích Slavie mířil Voltr do boční sítě a Jablonského tečovaná střela trefila pouze tyč.
Slavia přijela do Jablonce s uzdraveným Štohanzlem a do základní sestavy se vrátil po odpykaném karetním trestu i Tomáš Souček. Sešívaní nastoupili do utkání s dvojicí útočníků, přesto se jim v první půli střelecky nedařilo.

Domácí si naopak připsali první pokus hned v první minutě utkání. Doležal ale střelou po zemi Berkovce nepřekvapil. Jablonečtí byli v první půli střelecky aktivnější, obrana Slavie byla všem důsledná. Ve dvacáté minutě Souček podklouzl, čehož využil Pospíšil, který si míč potáhl a šajtlí mířil k tyči. Martin Berkovec byl ale opět na správném místě a střelu lapil.

Hanouskův pokus o tři minuty už byl hodně nepřesný. Necelých pět minut před koncem první půle zakončovali i slávisté, Zmrhal získal od Štohanzla míč, byl však v příliš ostrém úhlu a z levé strany pálil jen do boční sítě. První půli pak zakončil roh domácích, po kterém Karavaev pálil vysoko nad.

Sešívaní ve druhém poločase zlepšili výkon a začali se častěji dostávat před Hrubého. V pětapadesáté minutě přišla nebezpečná příležitost, při níž Štohanzl našel ve vápně nabíhajícího Voltra, který ve skluzu usměrňoval míč na bližší tyč. Jeho střela pravačkou ale rozvlnila pouze boční síť.

O jedenáct minut později málem Slavii pomohl skórovat domácí Pernica, který hlavou tečoval Jablonského střelu zpoza vápna. Míč výrazně změnil směr letu a Hrubého zachránila tyč jablonecké branky.

Na opačné polovině se zazdálo, že se blízko vlastní brance v 72. minutě ocitli i sešívaní, stoperská dvojice ale vše ustála. Deli sice nejprve ve skluzu tečoval střelu domácích, u bližší tyče byl ale ve střehu kapitán Latka a míč uklidil do zámezí.

O tři minuty musel Berkovec vytáhnout další povedený zákrok. Centr ze standardní situace sice vyboxoval, ale míč získali opět domácí. Hanouskovu střelu gólman Slavie stihl vykopnout a Doležalova dorážka už mířila mimo.

Slavia si tak nakonec veze z Jablonce bod za bezbrankovou remízu a prodlužuje tak sérii bez prohry na sedm zápasů. V následujícím kole ji doma čeká Olomouc. Tu přivítá v pátek 23. října od 20:15.


0:0

Sestavy

FK Jablonec

Hrubý – Karavaev, Kysela, Pernica, Hanousek – Hübschman – Masopust, Rossi, Pospišil (75. Trávník), Mingazov (59. Tecl) – Doležal (83. Wágner)

SK Slavia Praha

Berkovec – Mikula, Latka, Deli, Jablonský – Štohanzl (88. Piták), Souček, Zmrhal (90. Vukadinovič), Černý (80. Frydrych) – Škoda, Voltr

Detaily utkání

Statistiky
<b>ŽK:</b> Rossi – Mikula, Frydrych<br> <b>Rozhodčí:</b> Příhoda – Nádvorník, Caletka
Diváci
3042

Aktuálně

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech.

Denis Halinský prodlužuje smlouvu se Slavií

2. 5. 2024
Denis Halinský prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Molly McLaughlin zůstává ve Slavii

2. 5. 2024
Molly McLaughlin pokračuje v Edenu. Třiadvacetiletá americká záložnice podepsala novou smlouvu a těší se na další úspěchy v červenobílém dresu.

Další články