Obrat proti Olomouci, dvakrát se trefil Kuchta | SK Slavia Praha
Více

Obrat proti Olomouci, dvakrát se trefil Kuchta

3:1
(2:1)
15. kolo, 16. 1. 2021, Sinobo Stadium
15. kolo, 16. 1. 2021, Sinobo Stadium
SK Slavia Praha - SK Sigma Olomouc
Sešívaní vstoupili do roku 2021 vítězně. Olomouc porazili v rámci 15. kola FORTUNA:LIGY po obratu 3:1.

Tři body do tabulky a udržení ligové neporazitelnosti zajistili proměněnou penaltou Ondřej Kúdela a dvěma góly Jan Kuchta. Svěřenci Jindřicha Trpišovského přitom po čtvrt hodině hry ztráceli 0:1.

Čtyři žluté karty z podzimní části nepustily do utkání Lukáše Masopusta, kterého na pravém kraji obrany nahradil Alexander Bah. Dánský reprezentant nastoupil ke svému prvnímu zápasu v české nejvyšší soutěži s číslem pět. Stejné číslo nosil v sešívaném před odchodem do West Hamu Vladimír Coufal.

Druhá zimní posila, stoper Taras Kačaraba, který přišel z Liberce, byla připravena na lavičce náhradníků.

V mrazivém sobotním večeru, kdy teplota klesla k minus pěti stupňům Celsia, si první příležitost vypracovali sešívaní. Ve 4. minutě po signálu ze standardní situace pálil Lukáš Provod vedle, balon mu přiťukl Nicolae Stanciu.

Mezi tři tyče zamířila o chvilku později rána kapitána Jana Bořila, olomoucký brankář Mandous s ní ale neměl větší problém. V 15. minutě se hosté dostali v Edenu do vedení, samostatný únik proměnil po nedorozumění obrany Radim Breite - 0:1.

Sešívaní odpověděli bleskově. Jana Kuchtu srazil v 17. minutě ve vápně Greššák a rozhodčí Ondřej Berka odpískal pokutový kop. Své rozhodnutí si následně chvíli ověřoval u videa, které mu dalo za pravdu. Míč si postavil Ondřej Kúdela a nekompromisní ranou k pravé tyči srovnal, Mandous skákal na opačnou stranu - 1:1.

Ve 35. minutě zakroutil balon do branky z přímého kopu Houska, Ondřej Kolář byl ale pozorný. Hrdinou dalších okamžiků se stal Jan Kuchta. Ve 37. minutě nejprve inkasoval první žlutou kartu v zápase, o dvě minuty později si už stavěl míč k penaltě. Druhému pokutovému kopu předcházel faul Housky na Jakuba Hromadu, který se v základní sestavě objevil poprvé od 5. května 2018.

Kuchtovu ránu k levé tyči Mandous vyrazil před sebe, na dorážku útočníka Slavie už byl krátký - 2:1.

Stejným výsledkem první půle skončila. Slávisté ovládli kromě skóre, když ze tří střel na branku skórovali dvakrát, i statistiku držení míče - 62% ku 38%.

Po změně stran se povedeným samostatným únikem středem hřiště prezentoval Nico Stanciu, přihrávku na Jana Kuchtu ale zblokovala hostující obrana. Následný rohový kop v šanci nevyústil. V 60. minutě v defenzivě výborně zahrál Jan Bořil, když před číhajícím Hálou uklidil na roh nebezpečný centr.

O 60 vteřin později se sešívaní radovali potřetí. Abdallah Sima nacentroval na hlavu Jakuba Hromady, který míč nasměroval před branku. Do vzduchu se zavěsil Jan Kuchta, nadvakrát překonal Mandouse a zaznamenal svou druhou trefu v utkání – 3:1.

Svěřenci Jindřicha Trpišovského byli na vlně, aktivní Nicolae Stanciu z dálky vyzkoušel pozornost Mandouse. Olomouc si ve snaze zdramatizovat zápas vytvořila několik závarů, obrana sešívaných ale všechny situace zvládla vyřešit. Skvěle si počínali oba stopeři David Hovorka a Ondřej Kúdela.

V 80. minutě sáhl Jindřich Trpišovský k dvojitému střídání, hrdinu zápasu Jana Kuchtu, který stejně jako proti Opavě prožil dvougólový večer, nahradil Petar Musa. Navrátilec z Českých Budějovic Mick van Buren vystřídal Oscara Dorleyho. O chvíli později zkrácený roh zakroutil mezi tři tyče Nico Stanciu, gólman Mandous vyškrábl míč na roh.

Ve zbytku utkání slávisté žádné komplikace nepřipustili a ve čtrnáctém utkání sezony zaznamenali dvanáctou výhru. První minuty v sešívaném odehrál Michal Beran, který v závěru vystřídal Jakuba Hromadu. Slávisté porazili Olomouc 3:1 a na druhý Jablonec mají náskok šesti bodů a zápas k dobru. 

Další domácí střetnutí odehrají už v úterý 19. ledna, kdy v rámci 3. kola MOL Cupu přivítají pražskou Duklu. 

3:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Kolář – Bah, Kúdela, Hovorka, Bořil (C) – Hromada (90+1. Beran), Oscar (80. Van Buren) – Sima (90+1. Tecl), Stanciu (87. Júsuf Hilál), Provod – Kuchta (80. Musa)

SK Sigma Olomouc

Mandous – Sladký, Beneš (C), Poulolo, Vepřek – Breite, Greššák (56. Daněk) – Hála (72. Látal), Houska, P. González (72. Yunis, 72. Chytil) – Nešpor

Detaily utkání

Branky
19. Kúdela, 39., 62. Kuchta - 15. Breite
Žluté karty
Kuchta, Hromada - Vepřek
Rozhodčí
Berka - Mokrusch, Hrabovský

Aktuálně

B-tým porazil Motorlet Praha 3:0

28. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli 28. dubna sehrál 24. kolo ČFL. Na Xaverově vyzvali slávisté Motorlet. Sešívaní zvítězili 3:0, góly vstřelil David Pech, Elmedin Rama a Victor Boluwatife Ogungbyi.

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

Další články