Rekord v neporazitelnosti po remíze s Bohemians | SK Slavia Praha
Více

Rekord v neporazitelnosti po remíze s Bohemians

0:0
(0:0)
29. kolo, 25. 4. 2021, Stadion Ďolíček
29. kolo, 25. 4. 2021, Stadion Ďolíček
Bohemians 1905 - SK Slavia Praha
Sešívaní sice proti Bohemians gól nevstřelili, bezbranková remíza je však rekordním 41. ligovým utkáním v řadě bez porážky! Slavia tak překonala československý rekord Sparty ze čtyřicátých let.

Slávisté nastoupili do vršovického derby tentokrát se čtyřmi obránci, do sestavy se vrátil uzdravený Simon Deli. Spolu s ním nastoupili v defenzivě také Lukáš Masopust, Ondřej Kúdela a Jan Bořil, který si za Slavii připsal už svůj 200. soutěžní start! Pozice defenzivních štítů zastali Tomáš Holeš s Jakubem Hromadou. Útočnou záložní trojici utvořili Petr Ševčík, Nicolae Stanciu a Oscar Dorley. V útoku začal Stanislav Tecl.

Úvodní minuty patřily jasně domácím, kteří se nahrnuli k vápnu Slavie a napadali její rozehrávku. Z toho vytěžili klokani několik autů v útočné třetině a také rohový kop, ale žádnou vyloženou šanci si vypracovat nedokázali.

Ani další průběh prvního poločasu nepřinesl žádnou větší příležitost. Od úvodních minut se ale hra vyrovnala a postupem času začala mírnou převahu získávat Slavia. Klokani se dostávali spíše do protiútoků.

Největší šancí první poloviny zápasu přinesla standardní situace ve 40. minutě na hranici vápna téměř u kraje hřiště. Z velkého úhlu rozehrál míč krátkou přihrávkou do vápna Petr Ševčík na Nicolae Stancia, který vypálil z první. Branku ale těsně přestřelil.

Druhý poločas začali lépe sešívaní. V prvních pěti minutách se dostal ke střele Oscar a k hlavičce Simon Deli. Ani jeden pokus ale nemířil do brány. V 51. minutě založil protiútok Stanislav Tecl, který poslal skvělou přihrávku do běhu Lukáši Masopustovi. Ten dobře zakončoval, ale jeho pokus vyrazil Bačkovský. Odražený míč získal Ševčík, přihrál na Oscara a ten ještě posouval na Stancia. Tomu se ale nepodařilo zakončit přesně.

Dalších patnáct minut nepřineslo žádnou zajímavou šanci. Až v 67. minutě se po přihrávce Bořila do vápna dostal k nebezpečné střele střídající Mick van Buren. Jeho gólovou ránu ale zblokovala obrana domácích.

V 79. minutě byl faulován ve vápně Ibrahim Traoré. Situaci posuzoval VAR, rozhodčí u videa ale nakonec situaci jako penaltovou neposoudili. O dvě minuty později pronikl do vápna Petr Ševčík a z velkého úhlu přihrával Janu Kuchtovi. Tomu se podařilo skvěle vystřelit z těžké pozice, jeho ránu ale vyrazil brankář Bačkovský!

Sešívaní nedokázali v utkání vstřelit gól a na oslavy titulu si budou muset počkat. Prodloužili ale svou sérii v zápasech bez porážky na 41 utkání a překonali tak rekord Sparty z let 1943-1946. Další zápas odehraje Slavia ve středu 28. dubna proti Olomouci v rámci čtvrtfinále MOL Cupu.

0:0

Sestavy

Bohemians 1905

Bačkovský – Dostál, Köstl (31. Novák), Bederka, Vondra, Schumacher (70. Osmančík) – Krch, Ljovin, Hronek – Keita (86. Pulkrab), Puškáč (70. Necid)

SK Slavia Praha

Kolář – Masopust, Kúdela, Deli, Bořil – Holeš, Hromada (61. van Buren) – Ševčík, Stanciu (61. Traoré), Oscar (86. Júsuf) – Tecl (74. Kuchta)

Detaily utkání

Žluté karty
Krch, Bederka, Hronek – Júsuf
Rozhodčí
Julínek – Mokrusch, Flimmel

Aktuálně

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech.

Denis Halinský prodlužuje smlouvu se Slavií

2. 5. 2024
Denis Halinský prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Molly McLaughlin zůstává ve Slavii

2. 5. 2024
Molly McLaughlin pokračuje v Edenu. Třiadvacetiletá americká záložnice podepsala novou smlouvu a těší se na další úspěchy v červenobílém dresu.

Další články