Vysokou výhru nad Pardubicemi řídil hattrickem Tecl | SK Slavia Praha
Více

Vysokou výhru nad Pardubicemi řídil hattrickem Tecl

7:0
(2:0)
4. kolo, 21. 8. 2022, Fortuna Arena
4. kolo, 21. 8. 2022, Fortuna Arena
SK Slavia Praha - FK Pardubice
Sešívaní se na čtvrteční odvetu s Rakówem Čenstochová naladili sedmigólovým vítězstvím nad Pardubicemi. Hattrick si připsal Stanislav Tecl, dva góly zaznamenal Moses Usor. Trefili se i David Douděra a Ondřej Lingr.

Slávisté si ve 4. kole FORTUNA:LIGY chtěli po těsné prohře v prvním zápase proti Rakówu spravit chuť před domácími fanoušky, do Edenu s opačnými plány přicestovali fotbalisté Pardubic, kteří si v minulém kole připsali první výhru v letošním ročníku, když porazili v Ďolíčku do té doby stoprocentní Liberec. Jindřich Trpišovský mezi utkáními play off Evropské konferenční ligy připravil pro ligové utkání sestavu s mnoha změnami, konkrétně se v základu oproti utkání v Polsku objevilo hned 7 odlišných tváří.

U příležitosti výkopu si dva hráči odškrtli významné milníky ve svých kariérách – Petr Ševčík nastoupil ke 100. soutěžnímu utkání za Slavii, Ibrahim Traoré si pak připsal svůj 150. start v české nejvyšší soutěži.

Sešívaní od úvodního hvizdu určovali tempo zápasu a míč drželi prakticky výhradně na svých kopačkách. Na větší příležitost si ale museli trpělivě počkat, přišla totiž až v 19. minutě. Dalekonosný centr Davida Juráska z levé strany na zadní tyči vracel před vápno Tomáš Holeš. Lukáš Masopust jako první ještě promáchl, k míči se ale dostal Taras Kačaraba a pohotově míč prudkým pokusem směřoval mezi tyče. Prvním oslavám zabránilo jen tělo jednoho z obránců, které se ocitlo v cestě balonu do branky.

Tlak sešívaných ale neustával, a odměna se tak ještě před přestávkou dostavila. Buldočí práce Stanislava Tecla umožnila Davidu Juráskovi ve 31. minutě vyslat z levé strany precizní centr na zadní tyč, kam si sběhl David Douděra a přízemní střelou rozvlnil branku Budinského! Postaral se tak o svůj první gól v sešívaném a zasloužené vedení – 1:0 pro Slavii!

Sešívaní byli při chuti a v tempu nepolevovali. Ve 40. minutě se Petru Ševčíkovi otevřela příležitost využít rozhozenou obranu hostů po ztrátě míče a šikovně ve vápně uvolnil Lukáše Masopusta. Ten už mohl sám zakončovat, ale nesobecky se rozhodl najít Stanislava Tecla, který levačkou z hranice malého vápna otevřel svůj letošní střelecký účet – 2:0! Ještě do půle přišla pro Pardubice další rána. Hranáč si stažením Petra Ševčíka na půlce vykoledoval druhou žlutou kartu a poslal svůj tým do deseti.

Jak skončil první poločas, tak začal i ten druhý – dominantním výkonem Slavie. Sešívaným stačily jenom čtyři minuty a své vedení navýšili, gólová akce byla navíc jako přes kopírák podobná té předchozí. Lukáš Masopust před vápnem nezištně našel Stanislava Tecla a ten střelou na bližší tyč do protipohybu Budinského opět nezaváhal – 3:0 pro sešívané!

Namlsaná slávistická jedenáctka se ale nehodlala zastavovat a za bouřlivého jásotu Fortuna Areny se v 58. minutě dočkala svého hattricku! Tentokrát Standu Tecla našel Aiham Ousou šikovným dloubáčkem přes obránce, a i nyní byl výsledek stejný, bezmocný gólman Pardubic a radost Slavie – 4:0!

Zlomené a oslabené Pardubice se na odpor nezmohly, naopak pokračovala kanonáda sešívaných. V 77. minutě se u příležitosti svého 100. startu za sešívané postaral o šestou branku střídající Ondřej Lingr, když mu z pravé strany výstavním způsobem naservíroval pas před branku David Douděra – už 5:0! Z gólu se mohl radovat společně se spoluhráči už i osmnáctiletý Ondřej Kričfaluši, který si krátce před brankou odbyl svůj debut za A-tým.

Gólové hody ale nebraly konce a na další zásah museli diváci čekat jen pouhé dvě minuty. Matěj Jurásek vtrhl do vápna z levé strany, pasem pod sebe našel v prostoru penalty Mosese Usora a ten levačkou nezaváhal, míč nasměroval k tyči a běžel slavit – 6:0!

Patrně to nejhezčí si ale slávisté nechali na samotný konec. Marek Icha perfektním průnikovým pasem vybídl do vápna sprintujícího Mosese Usora, ten si i přes náročnou pozici míč dokonale zpracoval, obešel obránce, pronikl k Budinskému a před ním si poradil jako zkušený mazák, když poslal míč za jeho záda. Střelecká kanonáda proti Pardubicím se tak zastavila na skóre 7:0! Slávisté si tak připsali nejvyšší domácí vítězství od výhry 7:0 proti Baníku Ostrava v sezoně 2002/03!

7:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Mandous – Douděra, Ousou, Kačaraba, D. Jurásek – Ševčík (61. Icha), Holeš (66. Fila), Traoré (61. Lingr), Masopust (61. Usor), M. Jurásek – Tecl (75. Kričfaluši)

FK Pardubice

Budinský – Helešic, Toml, Hranáč, Kostka (46. Halász) – Solil (72. Rosa), Janošek, Chvěja (46. Koukola), Mareš (25. Akosah-Bempah), Vacek – Černý (60. Červenka)

Detaily utkání

Branky
35. Douděra, 40, 49 a 58. Tecl, 77. Lingr, 79. a 89. Usor
Diváci
13268
Žluté karty
Usor – Hranáč, Vacek, Janošek, Červenka
Červené karty
44. Hranáč
Rozhodčí
Radina – Nádvorník, Machač

Aktuálně

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech.

Denis Halinský prodlužuje smlouvu se Slavií

2. 5. 2024
Denis Halinský prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Molly McLaughlin zůstává ve Slavii

2. 5. 2024
Molly McLaughlin pokračuje v Edenu. Třiadvacetiletá americká záložnice podepsala novou smlouvu a těší se na další úspěchy v červenobílém dresu.

Další články