Bod z Boleslavi. Zafeiris vstřelil svou první branku | SK Slavia Praha
Více

Bod z Boleslavi. Zafeiris vstřelil svou první branku

1:1
(1:1)
26. kolo, 9. 4. 2023, Lokotrans Aréna
26. kolo, 9. 4. 2023, Lokotrans Aréna
FK Mladá Boleslav - SK Slavia Praha
Slávisté remizovali na hřišti Mladé Boleslavi 1:1, když museli v první půli dotahovat. První gól v sešívaném si připsala zimní posila Christos Zafeiris. Branku Ivana Schranze ze závěru duelu odvolal videorozhodčí.

Ve 26. kole FORTUNA:LIGY zavítali sešívaní na hřiště deváté Mladé Boleslavi a oproti vítěznému zápasu proti Olomouci si Jindřich Trpišovský připravil hned šest změn v základní sestavě. Mezi tyče se postavil tradičně Ondřej Kolář, pro kterého to byl rovněž 200. soutěžní start v sešívaném. O jeho bezpečí se od úvodu starali na krajích obrany Lukáš Masopust s Davidem Juráskem a na stoperu Aiham Ousou a Taras Kačaraba, který se poprvé od lednového zranění probojoval do základní sestavy v ligovém zápase. Kreativitu v záloze zajišťovali Christos Zafeiris, Oscar Dorley a Ondřej Lingr, Stanislava Tecla na hrotu pak podporovali z křídel Václav Jurečka s Ivanem Schranzem.

Na první náznak šance nemuseli slávisté příliš dlouho čekat. Hned ve 3. minutě vysoký centr z pravé strany sklepl hlavou do běhu Václavu Jurečkovi vysoký Taras Kačaraba. Střelce branky z pohárového zápasu proti Bohemians ale zradil první dotyk, a tak nezakončil.

Bohužel úvodní aktivitu Slavia nepřetvořila v branku a za to ji domácí potrestali ze své takřka první příležitosti. Na začátku 18. minuty si Kušej navedl z pravé strany míč na střed hřiště a vypustil technický projektil svou levou nohou, který zaplul přesně do vzdálenější šibenice branky Ondřeje Koláře – 0:1.

Následovala pasáž, ve které se sešívaní trochu hledali a žádný z týmů si nevytvářel větší příležitosti. Ta ovšem netrvala příliš dlouho a po půlhodině to byli opět hlavně slávisté, kteří diktovali tempo zápasu.

Radost červenobílým příznivcům nakonec přinesli slávisté ve 32. minutě, přičemž v hlavní roli byla hvězdná posila Christos Zafeiris. Ten si na levé straně stylově patičkou vyměnil míč s Oscarem Dorleym, který jej vysunul k postupu ze strany. Zafeiris ukázal svou technickou vytříbenost, kdy se prosmýknul mezi Kubistu a Matějovského, nakročil do vápna a vypálil. Tuto střelu ještě zablokoval Suchý, míč se ale odrazil opět přímo před Zafeirise, který druhou možnost nepromarnil a poslal míč do sítě – srovnáno na 1:1 prvním gólem Zafeirise ve Slavii!

Po přestávce do hry vinou zdravotních potíží už nenastoupil David Jurásek, nahradil ho Lukáš Provod. Slávisté navázali na aktivitu z konce první půle a soupeře přehrávali, první větší příležitost druhého dějství vymyslel pro Václava Jurečku v 56. minutě Christos Zafeiris, který si to navedl středem hřiště a ve správný okamžik ho uvolnil přihrávkou do vápna. Jeho následná střela ale Šedovi moc práce nenadělala.

Jen o pouhé tři minuty později se o výbornou příležitost postaral Ondřej Lingr, který do vápna vyslal nebezpečný centr. Stanislav Tecl na něj jen o kousek nedosáhl, Václav Jurečka pak na zadní tyči nezakončil úspěšně. Pro oba zakončující to byla zároveň poslední akce, vystřídali je záhy Matěj Jurásek a Mick van Buren.

Druhá půle byla ve znamení držení míče na straně Slavie, příležitostí si ale hosté příliš mnoho nevytvářeli. A když už sešívaní uspěli, přišlo odvolání gólu videorozhodčím. Taková situace nastala v 82. minutě, kdy Slavia úspěšně roztáhla hru do pravé strany na Lukáše Masopusta, který míč vrátil před bránu k osamocenému Ivanu Schranzovi a ten se nemýlil. Oslavy ale brzy utnul VAR, který si všiml Schranzova těsného ofsajdového postavení.

Jako poslední žolík z lavičky přišel v samotném nastavení místo zraněného Ondřeje Lingra David Pech, ale ani tato změna kýžený gól nepřinesla. Slavisté remizovali na půdě Mladé Boleslavi 1:1. Bodovou ztrátu budou moct smazat hned příští týden v přímém souboji o první místo ligy, v sobotu 15. dubna na Letné.
1:1

Sestavy

FK Mladá Boleslav

Kolář – Masopust, Kačaraba, Ousou, Jurásek (46. Provod) – Zafeiris, Dorley (90. Hronek) – Jurečka (60. Jurásek), Lingr (90. Pech), Schranz – Tecl (60. van Buren)

SK Slavia Praha

Šeda – Kubista, Suchý, Šimek – Karafiát, Matějovský (54. Žitný), Mareček, Fulnek – Kušej, Jawo (65. Donát), Ladra (86. Dancák)

Detaily utkání

Branky
18. Kušej – 32. Zafeiris
Diváci
4851
Žluté karty
Matějovský, Mareček, Jawo, Šeda – Schranz
Rozhodčí
Machálek – Hájek, Váňa

Aktuálně

V sobotu 4. května proti Slovácku

3. 5. 2024
Fotbalistky Slavie se chystají na 3. kolo nadstavbové části sezony, kde mohou v případě vítězství zpečetit svůj 23. mistrovský titul. Duel se odehraje v sobotu 4. května od 15:00 na stadionu v Kunovicích.

Hráči na hostování: Čisté konto Vágnera i gól Prebsla

3. 5. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech. Filip Slavata vychytal třetí čisté konto v řadě.

Další články