Report ze zápasu FK Pardubice vs. SK Slavia Praha | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu FK Pardubice vs. SK Slavia Praha"

1:2
(1:0)
20. kolo, 26. 4. 2015
20. kolo, 26. 4. 2015
FK Pardubice - SK Slavia Praha
Branky: Branky: 46. Krejdl, 77. Král

Komentář trenéra Miroslava Jíry: Nedělní dopoledne nás čekal venkovní zápas v Pardubicích. Věděli jsme, jakým způsobem Pardubice hrají, a proto jsme na tento zápas zvolili určitou taktiku. Kluci zvolený způsob hry velmi dobře dodržovali a domácím se vůbec nedařilo dostávat do šancí. Naopak jsme to byli my, kdo byl nebezpečnějším týmem, který se dokázal dostat i do několika zakončení. Bohužel jsme nebyli v koncovce efektivní a byla především škoda, že brankou neskončil sólový nájezd aktivně hrajícího útočníka Nováka. Ve 33. minutě jsme však zaváhali v naší defenzívě a Pardubice se dostaly z jediné střely na naši branku do vedení.

Do druhého poločasu jsme udělali 2 změny v sestavě a řekli jsme si, že budeme hrát s blokem hráčů více nahoře a budeme vytvářet více presinkových situací na polovině soupeře. Ve 46. minutě našel výbornou přihrávkou záložník Bucha útočníka Krejdla, který svůj únik přes obránce soupeře zakončil nechytatelnou střelou na zadní tyč branky soupeře. V 55. minutě byl faulován ve vápně soupeře útočník Vejvar a zodpovědnost vzal na sebe záložník Král. Penaltu však neproměnil. Kluci se však i přesto ještě více semkli a v 77. minutě zacentroval zleva obránce Souček a skvěle hrající Král svým gólem zápas rozhodl pro Slavii.

Jsem rád, že náš tým opět dokázal v těžkých momentech držet při sobě a z Pardubic si tak odvážíme další cenné 3 body. Nechci moc chválit jednotlivce, ale jsem rád, že tento zápas rozhodl právě záložník Král, který předtím neproměnil svůj pokutový kop. Tím vším jen podtrhl, že tým má svůj charakter a svoji silnou mentalitu, tedy dva aspekty, na kterých společně hodně pracujeme.

1:2

Sestavy

SK Slavia Praha

Toman, Pek, Husenský, Vyskočil, Souček, Král, Lauricella (62. Stropek), Stehno (41. Bucha), Kovařík (41. Vejvar), Novák (66. Semrád), Krejdl (78. Diviš)

Detaily utkání

Statistiky
Branky: 46. Krejdl, 77. Král

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články